Кіноскандал: фільм «Мисливець на монстрів» зняли з прокату в Китаї через сцену з расизмом

7 грудня 2020,  20:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Схоже, що науково-фантастичний екшен Пола В. С. Андерсона «Мисливець на монстрів» попрощався з шансом заробити пристойну суму в Китаї, коли глядачі почули в ньому расистський жарт.

Екранізація популярної відеогри від компанії Capcom з Міллою Йовович і Тоні Джа в головних ролях хоча й зібрала інтернаціональний каст, це не завадило їй опинитися в центрі скандалу, пов'язаного з расизмом.

Фільм «Мисливець на монстрів» вийшов в китайський прокат минулого тижня, 4 грудня, і його одразу ж зняли з прокату, коли глядачі поскаржилися на образливу сцену расистського характеру, яка тривала близько 10 секунд.

У цій сцені, як повідомляє сайт Deadline, американський актор і репер китайського походження Чжин Ау-Юн (відомий як MC Jin) говорить своєму партнеру по екрану: «Look at my knees. What kind of knees are these? Chinese». Ця фраза перекладається як: «Дивись на мої коліна. Які це коліна? Китайські», і її расизм полягає в тому, що вона пов'язана з расистськими віршиками, які використовуються на ігрових майданчиках для насмішок над дітьми азіатського походження.

Дивно, що ця сцена від самого початку пройшла китайську цензуру, яка ретельно вивчає усі зарубіжні фільми, що виходять в прокат в Піднебесній.

Поки складно сказати, чи повернеться «Мисливець на монстрів» на екрани китайських кінотеатрів вже без цієї сцени, чи ж його зняли з прокату остаточно.

Українська прем'єра екшену «Мисливець на монстрів» очікується 14 січня.

940 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: