Новини фільмів про (2014)

29 грудня 2015,  12:51 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Кинопрокатчик «Артхаус Трафик», вот уже 12 лет радующий украинских зрителей новинками артхаусного кино, опубликовал свой список лучших фильмов уходящего 2015 года.

Читати далі...
25 грудня 2015,  17:26 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На этой неделе в столичном кинотеатре «Жовтень» начался фестиваль «Лучшие арт-фильмы 2015 года», посвященный лучшим творениям авторского кинематографа, которые вышли на украинские экраны за последние двенадцать месяцев.

Читати далі...
8 червня 2015,  16:10 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У неділю, 7 червня, в столичному кінотеатрі «Київ» відбулася офіційна церемонія закриття 2-го дитячого кінофестивалю «Чілдрен Кінофест-2015», під час якої було оголошено цьогорічних переможців.

Спеціальною гостею церемонії закриття стала Марі-Елен Леріссі, правнучка легендарного кіно-ілюзіоніста Жоржа Мельєса, для якої це вже не перша подорож до України. Вона зізналася, що їй тут подобається і вона рада повернутися сюди з такої нагоди.

В той час, як переможців Конкурсної програми обирали діти та їх батьки, виставляючи фільмам оцінки після кожного перегляду, фільм-переможець конкурсу «Зніми, як Мельєс!» обирала Марі-Елен та її син Лоранс. Незадовго до оголошення лауреатів вона сказала, що спеціальна нагорода від неї особисто буде сюрпризом, наголосивши:

В Мельєса ніколи нічого не знаєш напевно.

Читати далі...

 Пісня моря (2014), Буча (2014), Felix (2013)
30 травня 2015,  18:15 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 29 травня, у столичному кінотеатрі «Київ» відбулося відкриття 2-го щорічного кінофестивалю «Чілдрен Кінофест», який покаже цікаві кінострічки, створені в основному в різних європейських країнах та призвані розширити кругозір дітей та підлітків.

Фільмом-відкриттям фестивалю стала мультиплікаційна казка «Пісня моря» режисера Томма Мура, номінована в цьому році на «Оскар». Якщо ж вам не вдалося подивитися її в рамках фесту, нічого страшного, адже цей мультфільм вийде в український прокат 11 червня.

Послом «Чілдрен Кінофесту-2015» виступає музикант Дмитро Шуров, соліст гурту Ріаnобой. Він вважає, що дуже важливо знайомити дітей з правильними фільмами з самого дитинства:

Кіно дуже сильно впливає на розвиток дітей різного віку. Сильніше навіть, ніж реп чи кубик рубика. Якщо в певному віці подивитися «Термінатор», «Один Вдома», «Мрійники», «Ассу» або «На голці» – світ ніколи вже не буде колишнім. Головне показувати дітям не тільки хард (нас, наприклад, у школі всім класом водили тільки на «Опудало»), а й добрі фільми, такі, як «Інопланетянин», «Подарунок на Різдво» або «Альф». Ще я в дитинстві за допомогою декількох фільмів без перекладу вивчив англійську. А взагалі кіно – це страшна сила, і режисери – найвпливовіші люди на світі! Після рок-музикантів, звісно.

Читати далі...