Новини фільмів про (2012)

22 серпня 2013,  14:50 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

У четвер, 22 серпня, на великі екрани українських кінотеатрів виходить комедія в стилі нуар «Френсіс Ха» від американського незалежного кінематографіста, творця «Кальмара і кита» і номінанта на премію «Оскар» - Ноа Баумбаха.

Нова робота Баумбаха «Френсіс Ха» - оммаж сучасної французької класики з музикою Жоржа Делерю і Антуана Дюамеля, спочатку написану для фільмів французької нової хвилі, і відсилаючи до романтичної класики Годара і сучасної зухвалості Лео Каракса.

Картина розповідає історію молодої дівчини на ім'я Френсіс, що живе в галасливому мегаполісі Нью-Йорку і мріє стати професійною танцівницею. 29-річна інді-ікона Грета Гервіг, відома глядачам за кінострічками «LOL» Джо Сванберга і «Римські пригоди» Вуді Аллена, не тільки виконала головну роль у фільмі, але також дебютувала як співавтор сценарію разом з Ноа Баумбаха. Образ найкращої подруги Френсіс - впевненої в собі брюнетки Софі - втілила актриса Мікі Самнер, дочка Стінга і Труді Стайлер, а в ролі батьків Френсіс знялися справжні батьки Грети Гервиг.

За словами Баумбаха фільм був знятий у чорно-білій гамі, щоб «звести його до самої суті» і «створити атмосферу миттєвої ностальгії», а також зробити уклін «Манхеттену» Вуді Аллена. Зйомки проходили в повному секреті - актори, затверджені на роль, дізнавалися про подробиці сюжету вже в процесі роботи.

Провідні американські видання Indiewire і Variety внесли «Френсіс Ха» у топ-10 найкращих фільмів року, а канал CBC порівняв стиль картини з роботами Франсуа Трюффо та Джима Джармуша.

«Френсіс Ха» був показаний на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, а в Україні прем'єра кінострічки відбулася в рамках позаконкурсних показів 4-го Одеського кінофестивалю.

5 липня 2013,  15:09 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Спеціально для всіх любителів артхаусу викладаємо список літніх релізів від компанії Артхаус Трафік.

З 11 липня в кінотеатрах України можна буде подивитися фільм «День всіх святих». Романтична комедія з Італії, історія розгортається навколо бажання молодої пари з абсолютно протилежними характерами завести дитину.

З 25 липня стартує показ багатьом полюбився фестивалю Future Shorts - літня підбірка за 2013 рік.

У той же день, 25 липня, в прокат виходить ще одна італійська комедія «Шоколадні поцілунки». Фільм розповість про те, як кондитер-єгиптянин і мачо-будівельник намагаються налагодити спільний шоколадний бізнес.

З 8 серпня в кінотеатрах можна буде подивитися гротескну мелодраму «Солдат Жаннет», історію про дружбу двох жінок з абсолютно різних світів.

22 серпня на широкі екрани вийде фільм «Френсіс Ха», також відомий під назвою «Мила Френсіс» - це трагікомічна історія 27-річної Френсіс, яка живе в Нью-Йорку і намагається стати професійною танцівницею.

Поки це весь список артхаусних прем'єр на це літо. Про інші або подальших прем'єрах можна дізнатися на сторінці розділу Прем'єри України.