Стрічка «Барбі» Грети Гервіг стала найкасовішим фільмом від жінки-режисера усіх часів

2 августа 2023,  20:18 | Бокс-офис

Це офіційно! Сатирично-феміністична комедія «Барбі», яку зняла режисерка Грета Гервіг, побила черговий рекорд і тепер є найприбутковішими фільмом усіх часів, знятим жінкою-режисером. Раніше цей рекорд належав супергеройському блокбастеру «Диво-жінка» та режисерці Петті Дженкінс.

З 2017 року сольник Диво-жінки займав почесне місце найкасовішої стрічки від жінки-режисера, заробивши у світовому прокаті $822,9 млн. Так що тепер, перегнавши «Диво-жінку», «Барбі» займає 3-е місце у рейтингу найприбутковіших фільмів 2023 року. І це ще точно не кінець.

Раніше «Барбі» стала найкасовішим фільмом в кар'єрах Марго Роббі та Раяна Ґослінга, які зіграли ролі Барбі та Кена. До цього ці рекорди у їхніх фільмографіях належали супергеройському екшену «Загін самогубців» ($746,8 млн) та оскароносному мюзиклу «Ла-Ла Ленд» ($472,0 млн).

Також «Барбі» має усі шанси незабаром стати першим фільмом-мільярдером, знятим жінкою-режисером. Так, кінокомікс «Капітан Марвел» заробив більше 1 мільярда доларів, проте над ним працював дует режисерів Анна Боден і Раян Флек.

Квитки на фільм «Барбі» ви знайдете в нашій афіші.

2736 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: