Форум

Тема: Хочу купити квартиру в Києві, як не нарватись на проблеми?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

tally98

10 лютого 2026, 11:12

Привіт усім! Дуже хочу купити однокімнатку в Києві, дивлюсь оголошення на OLX і DOM.RIA. Але страшно, бо чула купу історій, як люди купували, а потім виявлялось, що квартира в іпотеці, або арешт, або ще якийсь борг висить. Продавці кажуть «все чисто», нотаріус теж нічого не знайшов, а потім сюрпризи. Як правильно перевірити квартиру перед покупкою? Які реєстри дивитись? Чи є якийсь нормальний сервіс, де одним запитом все видно? Бо вручну по кожному реєстру бігати — це місяці.

0 / 0 
evan

10 лютого 2026, 14:08

Зараз дуже багато «сюрпризів» вилазить вже після підписання договору. Найпростіший і найшвидший спосіб перевірити нерухомість це scanbe.io. Там одразу шукає по ПІБ власника (або продавця) у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно з 2004 року, плюс перевіряє іпотеку, арешти, заборони відчуження, виконавчі провадження, борги, судові справи та ще купу інших реєстрів. Більше 30 державних джерел, понад 40 мільйонів записів. Вводиш ПІБ, бажано регіон і ІПН (якщо знаєш) — і за пару хвилин бачиш повну картинку: чи є квартира в іпотеці, чи накладений арешт, чи є заборона на продаж, чи є борги у власника, які можуть зачепити майно. Дуже зручно, коли хочеш швидко зрозуміти, чи можна довіряти продавцю.

0 / 0 
dohixa74

11 лютого 2026, 13:12

Я додавав ще перевірку виконавчих проваджень і реєстр боржників — бо навіть якщо квартира чиста, а у людини величезні борги по аліментах чи кредитах, то можуть накласти арешт вже після твоєї покупки. І ще раджу дивитись участь у судових справах саме по майнових позовах — буває, що хтось вже подав на поділ майна чи оскарження права власності. А так — один сервіс все це замітає в купу, і ти одразу бачиш червоні прапорці.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...