Форум

Тема: Хто порівнював різні бренди міцного пива?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Mark159

17 листопада 2025, 17:44

Хочу спробувати нормальне міцне пиво, десь 8-9%, але боюся того гидкого спиртового присмаку. Раніше брав тільки дешеві "міцні" в кіоску, то пити неможливо. Зараз бачу купу імпорту і крафту з таким градусом. Хтось реально порівнював дорогі бренди між собою? Чи є сенс переплачувати за Бельгію чи крафт, чи воно все однакове на смак і просто б'є по голові?

0 / 0 
ТоТ

Різниця колосальна. Дешеві бренди часто просто "кріплять" сусло, тому там різкий запах спирту. А якісні, особливо Бельгія чи крафтові IPA, набирають градус природним бродінням. Я порівнював масові міцні лагери і класичні елі типу Duvel. У дорогих брендів ти взагалі не відчуваєш тих 8%, там тільки фрукти, спеції і щільне тіло. П'ється дуже м'яко, спирт захований ідеально.

0 / 0 
Mark159

З бельгійцями зрозуміло, їх хвалять. А що скажеш про міцні IPA? Бачив багато банок по 8-9%, але боюсь, що там буде одна гіркота. Мені важливо, щоб смак був збалансований. І ще питання про самопочуття: від дешевого міцного зранку голова квадратна навіть після однієї пляшки. Чи є гарантія, що від якісного продукту похмілля легше? Хочу взяти кілька різних пляшок на пробу, щоб зрозуміти різницю стилів, але не хочеться потім весь день страждати.

0 / 0 
ТоТ

17 листопада 2025, 17:45

Щодо IPA, то в міцних версіях (Double IPA) гіркоту часто балансують потужним солодовим тілом або фруктовими нотами, тому це смачно. Похмілля залежить від чистоти бродіння: у мас-маркеті багато побічних продуктів, які дають біль, а в крафті цей процес контролюють краще. Щоб реально відчути різницю, раджу взяти на тест три школи: класичну Бельгію (пряну), крафтовий DIPA (цитрусовий) і портер. Можеш переглянути доступне міцне пиво 8-8.9% https://maudau.com.ua/category/pyvo/mitsnist_alkoholiu_3=8-89-2 і відфільтрувати по стилях. Головна порада: дивись на щільність сусла. Для 8% вона має бути не менше 18-20%. Якщо щільність низька, а градус високий - смак буде порожній і різкий, незалежно від бренду. І пий тільки з келиха, трохи нагрівши пиво - холод приховує букет.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...