Форум

Тема: Як швидко дитина звикає до поїльника?

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Mark159

17 листопада 2025, 02:07

Нашому скоро рік, хочу переводити на поїльник, але щось іде туго. Даю йому в руки, він ним грається, гризе, кидає, а пити не хоче. Як довго взагалі діти звикають? Може я щось не так роблю? Чи треба просто чекати, поки він сам зрозуміє принцип? Вже починаю нервувати, що ми до школи з пляшкою підемо.

0 / 0 
ТоТ

Не нервуй, це нормально. У нас процес зайняв десь місяць, поки він реально почав пити, а не просто гризти носик. Тут головне - знайти "свій" тип. Ми починали з твердого носика - нуль реакції. Потім дали трубочку - за тиждень навчився тягнути. А дехто одразу з 360 починає. Спробуй різні варіанти, може йому просто незручно або незрозуміло, як добути воду.

0 / 0 
Mark159

Та в нас вже ціла колекція. Є звичайний з носиком (силіконовим), є непроливайка з клапаном. Він клапан язиком тисне, вода не йде, він психує і кидає. Трубочку ще не пробували, думав, це для старших. А що, реально в рік вже можуть з трубочки пити? Мені здається, це складно. І ще - ти давав поїльник тільки з водою, чи суміш/компот теж туди лив для заохочення?

0 / 0 
ТоТ

17 листопада 2025, 02:08

Трубочка - це тема, серйозно. Багато дітей швидше розуміють принцип "втягувати в себе" (як з маминих грудей), ніж "задирати голову" з носиком. Ми в 9 місяців дали трубочку, і за три дні він розібрався.

Щодо вмісту - я лив спочатку воду, щоб не було асоціації "поїльник = їжа", але якщо відмовляється навідріз, можна трохи соку чи улюбленого компоту капнути на кінчик трубочки, щоб він відчув смак і потягнув.

Головне, не тисни. Просто став різні поїльники та непроливайки https://maudau.com.ua/category/poilnyky-i-neprolyvaiky у доступі, коли він грається. Хай крутить, вивчає. Рано чи пізно інстинкт спрацює. Мій теж спочатку кидався, а потім якось сам взяв чашку з трубочкою зі столу і почав пити, ніби все життя вмів.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...