Форум

Тема: Як зробити AI-тексти більш “людяними” для SEO

Форум > Загальне > Розмови про кіно

Pandor

10 жовтня 2025, 12:11

Зараз дуже багато контенту створюється з допомогою ChatGPT або інших мовних моделей, і це вже помітно навіть у пошуку Google. Але деякі тексти AI система починає занижувати в рейтингу — мабуть, через відсутність “людського” стилю. Я помітив, що Google краще сприймає тексти, де є особистий досвід, емоції, конкретика, а не просто суха інформація. Але цікаво, чи є якісь перевірені техніки, як зробити тексти, написані з допомогою нейромережі, природнішими для пошукових алгоритмів?

0 / 0 
Ress

10 жовтня 2025, 12:44

Я якраз тестував різні підходи, щоб зрозуміти, як робити AI-тексти природними для Google. Найкраще працює поєднання машинного тексту з людським редагуванням. Наприклад, після генерації статті я додаю власні коментарі, думки або приклади з практики — це створює унікальність і “тон голосу”. Ще важливо уникати повторів і шаблонних фраз, бо вони одразу видають машинне походження. Google тепер аналізує не тільки ключові слова, а й семантичну структуру тексту, тож краще розбавляти AI-контент живими реченнями. На AI Chat публікували кілька гайдів із конкретними прикладами: як змінювати вступи, щоб вони звучали природніше, і як правильно структурувати абзаци для SEO. Там також радять уникати перевантаження фактами без пояснення — пошуковик оцінює саме “корисність” тексту, а не його обсяг.

0 / 0 
Написати коментар...
Написати коментар...