При виборі шолома варто звертати увагу на низку характеристик: матеріал зовнішньої оболонки (полікарбонат, композит або карбон), тип застібки (D-кільце або мікрометрична), наявність антизапотівального покриття Pinlock, а також внутрішня система вентиляції. Хороший шолом має відповідати європейському стандарту ECE 22.06. Вага теж має значення — чим легший, тим менше навантаження на шию при тривалих поїздках. Ідеальний варіант — той, що поєднує захист, комфорт і зручну посадку.
Я у цій темі вже давно — бачив різне: шоломи, які розсипаються після першого падіння, і ті, що витримують серйозні удари. Тому коли мене питають, що вибрати з надійного, з впевненістю кажу: дивись у бік захисні мотошоломи Scoyco . Це не просто бренд — це про захист, який працює, і про речі, якими реально користуються українські байкери щодня.
Мотошоломи Scoyco продумані до дрібниць: міцний корпус, антишокова підкладка, вентиляція, що дихає разом із тобою, внутрішня м’яка оббивка, яку легко зняти і випрати, — дрібниця? А коли проводиш у ньому годинами — дуже відчувається. Особисто мене ще приємно здивував вбудований сонцезахисний візор — у місті й на трасі це просто рятує. Деякі моделі мають подвійний візор, тож погода вже не диктує умови.