Новини фільмів, в яких згадується Роман Поланські

5 жовтня 2020,  17:45 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо дубльований трейлер нової романтичної комедії «Фестиваль Ріфкіна» від режисера і сценариста Вуді Аллена, яка досліджує проблему середнього віку і у чоловіків, і у жінок.

Читати далі...
24 січня 2020,  18:20 | Новини фільмів

Наприкінці зими на великі екрани вийде новий фільм Романа Поланські «Офіцер і шпигун», заснований на біографії Альфреда Дрейфуса, несправедливо звинуваченого в шпигунстві на німецьку розвідку.

Біографічна драма Поланські покаже, як 5 січня 1895 капітан Альфред Дрейфус (зірка фільмів «Мрійники» і «Чесний чоловік» Луї Гаррель), молодий перспективний офіцер, звинувачений в шпигунстві на користь Німеччини, був засуджений до довічного ув'язнення на острові Диявола. Серед свідків його приниження заслужений полковник Жорж Пікварт (лауреат премії «Оскар» Жан Дюжарден), який стає керівником військового контррозвідувального відділу, що стежив за Дрейфусом. Але коли Пікварт розуміє, що секрети Франції все ще передаються німцям, він опиняється втягнутим в небезпечний лабіринт обману і корупції, що загрожує не тільки його честі, а і його життю.

В український прокат байопік «Офіцер і шпигун» вийде 27 лютого.

24 травня 2015,  13:19 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В предпоследний день 68-го Каннского кинофестиваля состоялась премьера последнего конкурсного фильма этого года, долгожданного «Макбета» с Майклом Фассбендером и Марион Котийяр. Также стали известны лауреаты «Особого взгляда».

Свое видение шекспировской трагедии решил представить в Каннах режиссер Джастин Курзель. На главные роли в свой «Макбет» ему удалось заполучить два таланта, Фассбендера и Котийяр, воплотивших там соответственно одержимого пророчеством быть королем Макбета и его жену.

Среди актеров существует давняя традиция не произносить имя этого шексприровского произведения, называя ее «Шотландская пьеса». Фассбендер сказал, что то говорит ее название, то нет, «все зависит от дня.» В работе над фильмом он был очень впечатлен тем, что Котийяр решилась на роль леди Макбет:

Ведь ее родной язык – французский. Поэтому я подумал, что это очень храбро ее стороны.

Читати далі...