Рецензія на фільм «Вийду за тебе»
Засолодка мелодрама виключно для шанувальників Дженніфер Лопес

22 квітня 2022,  21:11 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

До світової пандемії, в 2019 році, Дженніфер Лопес підкорила публіку своєю грою в драматичній стрічці Лорін Скафарії «Шахрайки з Волл-стріт», яка зібрала масу нагород і принесла акторці та співачці номінацію на премію гільдії кіноакторів США (і їй навіть пророкували «Оскар»). Після того серйозного перевтілення Лопес вирішила повернутися до жанру романтичних комедій і знялася в дуже несерйозній стрічці «Вийду за тебе», де втілила наївну та самозакохану поп-зірку. І, здається, що у цих двох фільмах знялися дві абсолютно різні актриси...

Сюжет фільму «Вийду за тебе», який в оригіналі названий на честь хіта Лопес «Marry Me», що став головною піснею цієї історії, слідує за дуже популярною поп-зіркою Кет Вальдес, яка збирається вийти заміж під час масштабного концерту перед аудиторією з 20 мільйонів глядачів. З першого погляду ясно, що це все один великий піар-хід, і, звичайно, за секунду до виходу на сцену головна героїня дізнається, що її майбутній чоловік Бастіан (він же співак Малума) їй зрадив. Перебуваючи в шоковому стані, Кет запрошує на сцену чоловіка з натовпу, який виявляється звичайним учителем математики в нью-йоркській школі, і виходить за нього заміж (так, це виглядає так само дивно, як і звучить). Після такого імпульсивного вчинку перед 20 мільйонами глядачів, Кет, щоб зберегти обличчя і не прославитися божевільною, починає піар-кампанію за участю цього вчителя, згідно з якою вони повинні зображати на камеру пару. І, звичайно ж, за законами жанру, Кет і Чарлі (так звати вчителя) незабаром закохуються по-справжньому.

Якщо вам раптом здається, що ця історія кохання поп-зірки та шкільного вчителя звучить надто фантастично, то так воно і є. Мелодрами часто показують у кіно, як «протилежності притягуються», але у цих двох справді настільки мало спільного, що їхня лав-сторі більше схожа на наукову фантастику, аніж на романтичну комедію. Роль вчителя Чарлі виконує талановитий Овен Вілсон, але, на жаль, вони з Джей Ло зовсім не виглядають парою, як би не намагалися ці майже дві години. У Вілсона було більше хімії з Томом Гіддлстоном у серіалі «Локі», аніж з Лопес у цій мелодрамі. Щоразу, коли сценарій змушує їх грати пару, так і хочеться крикнути: «Не вірю!». Аж надто постановочно й фальшиво все це виглядає, як і сам піар-роман Кет та Чарлі, створений виключно для камер і соцмереж.

Водночас фільм «Вийду за тебе» досить детально показує, що такі відомі зірки, як Кет Вальдес і Джей Ло (адже по суті це одна людина) справді живуть у якомусь паралельному світі, де вони ні кроку не можуть ступити без армії асистентів, візажистів та перукарів, адже повинні завжди виглядати на всі 1000%, інакше публіка їх перемеле на порох. І це дуже сумно. Дуже сумно, що у фільмі героїню Джей Ло чомусь зробили «35-річною», хоча самій акторці та співачці вже 52 роки. Навіщо ця дивна брехня? Чому героїні романтичної комедії не може бути 52? Чому старші жінки повинні почуватися непотрібними й зі шкіри лізти, щоб виглядати на 35? За це фільму «Вийду за тебе» хочеться поставити один великий мінус. Адже сама Джей Ло якраз у 52 знайшла своє щастя – вона скоро збирається під вінець із Беном Аффлеком. Було б чудово, якби вона перестала соромитися свого справжнього віку і приймала себе такою, якою вона є. Не тільки з тоннами косметики і в перуках, а звичайною, справжньою, якої ми її так і не побачили у фільмі «Вийду за тебе».

Режисеркою стрічки виступає Кет Койро, тому вельми дивно, що вони з Джей Ло, яка також є продюсером «Вийду за тебе», так відчайдушно намагалися піднести головну героїню з величезною кількістю фальші та суцільного пафосу, через які ледь додивляєшся фільм до кінця. Мені набагато більше подобається романтична картина з Лопес під назвою «Покоївка з Мангеттена», де вона грала просту та справжню дівчину з народу, аніж цей концерт самолюбування світової зірки, де немає ані краплі щирості, а лише фальшиві вії та фальшиві пасма волосся. Зрозуміло, що костюми та грим – це частина роботи поп-зірки, але вона й у сценах, де нібито має скинути всі маски та бути звичайною жінкою, яка по-справжньому закохується у звичайного чоловіка, все одно боїться бути собою та продовжує ховатися за своїм сценічним образом. Що досить дивно виглядає, адже зазвичай голлівудські зірки у свій вихідний із задоволенням ходять у спортивних костюмах та без макіяжу, як можна побачити на фотографіях від папараці. Але для героїні Лопес кожна сцена – це виступ перед стадіоном, навіть коли вона залишається віч-на-віч з героєм Вілсона. На тлі всього цього та пісня, яку Кет співає про «спочатку я мушу полюбити себе», звучить дуже смішно та постановково. Хоча тут так звучать усі пісні Джей Ло – ніби це не фільм про людей, а добірка її глянсових кліпів.

Мелодрама «Вийду за тебе» схожа на дуже невдалий і неживий рімейк знаменитої романтичного фільму «Ноттінг-Гілл» з Джулією Робертс і Г'ю Грантом, що розповідав історію кохання знаменитої кінозірки та власника невеличкої книгарні. Дуже, до речі, рекомендую його до перегляду, між Робертс і Грантом там дійсно летять іскри, на відміну від Лопес та Вілсона. Тут взагалі найкращим персонажем є… пес головного героя. Ось сцени з ним точно піднімають настрій. Якби був собачий «Оскар», цей чарівний бульдог його би точно заслужив. А «Вийду за тебе» світить лише «Золота малина».

Фільм «Вийду за тебе» не так схожий на кіно, як на дуже дорогий промо-ролик для нових пісень Джей Ло з хітом «Marry Me» на чолі. Йому не стати класикою жанру мелодрама, але якщо ви дуже любите Джей Ло і хочете віртуально побувати на її концерті, це кіно може вас порадувати. Всім іншим краще пройти повз або подивитися старі-добрі романтичні комедії з Лопес, як «Покоївка з Мангеттена», «Давайте потанцюємо» або «Моя свекруха – монстр». Вони справді піднімають настрій.

1491