17 цікавих фактів про фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1»

24 грудня 2020,  17:05 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Експеліармус! Сьогодні, 24 грудня, на екрани кінотеатрів повертаються заключні фільми хітової франшизи «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1» та «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2», які дозволять прихильникам знову пережити фінальне протистояння Гаррі, Рона та Герміони з лордом Волдемортом. І поки ви збираєтеся бігти за квитками, читайте цікаві факти про створення першої частини фіналу.

1. Згідно зі словами продюсера франшизи Девіда Геймана, робочий сценарій кіноадаптації книги «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії» був розрахований на п'ять з половиною годин, тому було прийнято рішення розділити фінальну частину на два фільми.

2. Зйомки епізоду за участю семи Поттерів були настільки складними, що Деніел Редкліфф нарахував понад 90 дублів для одного кадру.

3. Уперше побачивши кімнату Герміони в будинку її батьків, Емма Вотсон сказала декораторам франшизи, що там має бути більше книг, адже Герміона обожнює читати, і вони з радістю їх надали.

4. Під час епізоду весілля Білла (Донал Глісон) та Флер (Клеманс Поезі) Тонкс носить одяг для вагітних, хоча це і складно помітити, оскільки вона з'являється на задньому плані. У них з Ремусом (Девід Тьюліс) народився син до Битви за Гоґвортс.

5. Після втечі з весілля Гаррі, Герміона та Рон (Руперт Грінт) опиняються в Лондоні і заходять там в невелике кафе. На стіні цього кафе можна помітити постер до п'єси Редкліффа «Equus».

6. Роль Білла Візлі виконав актор Донал Глісон, який є сином Брендана Глісона, виконавця ролі аврора Аластора «Дикозора» Муді. У фільмі саме Білл повідомляє друзям, що Муді загинув під час сутички зі Смертежерами.

7. Девід Голмс, двадцятип'ятирічний дублер Деніела Редкліффа, отримав серйозні травми на знімальному майданчику Leavesden Studios, недалеко від Вотфорда, Гартфордшир. Він виконував складний трюк у повітрі, і коли впав на землю після вибуху, який був частиною трюку, то отримав серйозну травму спини.

8. Була знята сцена, де Тонкс (Наталія Тена) каже Моллі Візлі (Джулі Волтерс), що вона вагітна, але її вирізали під час монтажу. Так що ця інформація залишилася за кадром для тих, хто не читав книги.

9. Ще однією класною вирізаною сценою виявився танець Герміони та Віктора Крума (Станіслав Яневський) на весіллі Білла та Флер. Поки Віктор і Герміона танцювали, Рон спостерігав за ними з іншого кінця залу з дуже роздратованим виразом обличчя.

10. Актор Ріс Іванс, який зіграв роль Ксенофілія Лавґуда, батька Луни, зізнався, що не читав книги про Гаррі Поттера і погодився на цю роль, оскільки дуже хотів попрацювати із зірковим кастом Поттеріани.

11. Сьомий фільм Поттеріани став єдиним фільмом, де не з'явилися Меггі Сміт (Мінерва Макґонеґел), Девід Бредлі (Арґус Філч) та Альфред Енок (Дін Томас).

12. Для цього фільму було створено понад 500 чарівних паличок. Їх повертали кожен день після закінчення зйомок, і багато з них були зламані.

13. Як і попередніх фільмах, Еванна Лінч брала активну участь у створенні всього, що стосується її героїні Луни Лавґуд, включаючи одяг, прикраси і навіть речі в будинку Луни. Вона також придумала той танець, який Луна та її батько Ксенофілій виконували на весіллі Білла та Флер.

14. Головною вулицею Годрикової долини послужили декорації, створені для села Гогсмід, що з'явилося у фільмі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану». Тільки їх трохи змінили. Решта кадрів була знята в селі Лавенем, графство Суффолк.

15. Криваві руки Герміони були «очищені» в трейлері за допомогою комп'ютерної графіки, щоб його можна було показувати для ширшої аудиторії.

16. Весільне плаття Флер Делякур, прикрашене двома вишитими феніксами, було натхненне відомою сукнею з двома павичами з осінньої колекції 2008 року дизайнера Александра МакКвіна.

17. Актор Джеймі Кемпбелл Бауер, який зіграв юного Ґеллерта Ґріндельвальда у флешбеці, поламав щиколотку під час свого знаменитого стрибка у вікно, коли він вкрав Бузинову паличку.

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1» ви знайдете в нашій афіші.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

26927 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: