Джонні Депп стає видатним фотографом в трейлері байопіку «Мінамата»

10 жовтня 2020,  17:55 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

У біографічній драмі «Мінамата» номінант на премію «Оскар» Джонні Депп втілює військового фотографа Вільяма Юджина Сміта, який відправляється в Японію, де він документує руйнівні наслідки отруєння ртуттю в прибережних районах.

Події байопіку починаються в 1971 році в Нью-Йорку. Прославившись як один з найбільш шанованих фотожурналістів Другої світової війни, Вільям Юджин Сміт став відлюдником, відірваним від суспільства і своєї кар'єри. Але секретна місія від редактора журналу Life Роберта Гейса відправляє його в прибережне японське місто Минамата, зруйноване отруєнням ртуттю, що є результатом десятиліть грубої промислової недбалості з боку Chisso Corporation. І це розслідування стає одним з головних досягнень в його кар'єрі.

Роль редактора журналу Life Роберта Гейса виконує лауреат премії «Золотий глобус» Білл Найї, з яким Депп знімався разом у франшизі «Пірати Карибського моря». Там Найї втілив лиходія Дейві Джонса.

Також у стрічці режисера Ендрю Левітаса зіграють Хіроюкі Санада, Таданобу Асано, Кетерін Дженкінс, Дзюн Кунімура, Лілі Робінсон, Ре Касе та Мінамі.

Критики відзначають, що в цьому байопіку «Депп грає найкращу роль у своїй кар'єрі» і що він буквально «розчиняється в образі відомого фотографа».

Світова прем'єра фільму «Мінамата» відбулася на початку року в рамках Берлінського кінофестивалю. Поки невідомо, чи покажуть його в українських кінотеатрах, але ми дуже на це сподіваємося.

9539 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: