Новини про фільм (2016)

Рецензія на фільм «Проти шторму»
Порятунок «Пендлтона»
31 січня 2016,  18:32 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Кіностудія Disney продовжує розширювати кордони своїх звичних жанрів, і на цей раз вирішила перенести на екран історію, що трапилася взимку 1952 року на морі біля невеликого американського містечка, де під час страшного шторму розколовся на дві частини нафтовий танкер «Пендлтон». Поки вцілілі намагаються залишити частину корабля на плаву, четверо рятувальників відправляються за ними на невеликому катері в саму гущу бурі, повернутися звідки мало шансів...

Режисером «Проти шторму» став Крейг Гіллеспі, який все ще перебуває в пошуках свого жанру, чиїм кращим фільмом поки є нестандартна мелодрама «Ларс і справжня дівчина». Тому складно було очікувати від «Проти шторму» чогось конкретного, що, до речі, й на краще.

«- У Берні така робота.»

Головний герой історії, Берні Веббер, працює в береговій охороні і завжди слідує правилам. З одного боку добре, що він свято дотримується статуту, але з іншого – всі його вважають безвольною і несамостійною людиною, яка нічого не може зробити сама. Під час шторму 1952 року у нього, нарешті, з'являється шанс довести всім, з чого він насправді зроблений, коли головний офіцер відправляє його рятувати тих, що вижили з «Пендлтона». Роль Берні дісталася Крісу Пайну, але він набагато краще виглядає в образі бравого хлопця, ніж таким ось частково безпорадним чоловіком, яким його прописали сценаристи. Якщо ви є шанувальником актора, то цей фільм дуже до речі, щоб помилуватися ним напередодні виходу «Стартрека: За межами Всесвіту», але це не зовсім його роль. Головний герой у нього часом вийшов настільки незграбними і затиснутим, що й дивитися на нього ніяково.

Схожий шлях від головного механіка машинного відділення, з чиєю думкою ніхто не рахується, до, власне, капітана, що керує кораблем (або тим, що від нього залишилося), проходить в той же час і персонаж Кейсі Аффлека Рей Сайберт. Він без зайвих слів і паніки робить те, що повинен, щоб протриматися на плаву, стикаючись при цьому з невеликим «бунтом на кораблі».

Сильний акцент в «Проти шторму» робиться на відносинах головного героя і його дівчини, і ця сюжетна лінія балансує на межі того, щоб перетворити фільм у слізливу мелодраму. Сценаристи намагалися зробити героїню незалежною та самостійною, здатною суперечити чоловікам у формі, але вийшла досить істерична молода леді, яка повністю не усвідомила, що збирається стати дружиною одного з берегової охорони. Втілила цю героїню Холлідей Грейнджер, яка, судячи з її фільмографії, прописалася в жанрі костюмованої драми. Зовні вона дійсно схожа на дівчину з 1950-х, і стиль тих років їй дуже йде.

У фільмі також з'явилися Бен Фостер, Ерік Бана і Грем Мактавіш, що втілював гнома Дваліна в трилогії «Хоббіт». І, якщо останній цілком підійшов на роль Баті, то перші два, відчувається, ніби знаходяться не на своїх місцях. Офіцер Бани показаний досить неприємним типом, про якого всі говорять, що він нічого не розуміє в рятувальних операціях, але насправді це був досвідчений чоловік, чия впевненість допомогла врятувати 32 моряка. А тут виходить, що всі лаври дістаються Берні і Рею.

Навіть не знаючи історію «Пендлтона», нескладно вгадати, чим все закінчується. Тому що це Disney. Тим не менш, в гонитві за новими враженнями і жанрами, студія забула одне – наділити свій фільм чимось по-справжньому диснеївським, що відправляє тебе в інший казковий світ, а потім повертаючим назад з почуттям, ніби все можливо. У Гіллеспі якимось дивним чином вийшло зробити кінокартину про реальні події нереальною, в сенсі тією, якій насилу віриш. Даремно він погнався за масштабною катастрофою та за 3D, яке зроблено тут халтурно і відкидає використання даної технології на 5 років тому. За усіма спецефектами він упустив щось важливе – історії справжніх людей, які перемішалися тут в одну нерозбірливу масу. Їм складно співпереживати, і при перегляді не раз дивуєшся, як їм взагалі вдалося вижити у такий шторм.

Одна з найуспішніших рятувальних операцій в історії Берегової охорони США, напевно, проходила по-іншому, інакше як тоді їм всім вдалося вижити.

30 січня 2016,  06:12 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Представляємо вашій увазі багато цікавих фотографій з прем'єри фільму «Проти шторму» в Лос-Анджеллесе, яку відвідали актори і творці фільму. Сам фільм вже можна подивитися в кінотеатрах України (а через тиждень і в Росії).

20 грудня 2015,  16:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Останні кілька місяців активно висувалися припущення, які ж трейлери будуть показані перед найочікуванішим фільмом грудня «Зоряні війни: Пробудження сили». І ось, після прем'єри, ми представляємо вам цю четвірку, яку можна побачити в 3D в українських кінотеатрах перед подорожжю в далеку-далеку Галактику.

Читати далі...
12 листопада 2015,  16:08 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Презентуємо другий трейлер фільму «Проти шторму».

Епічний масштабний трилер, заснований на реальних подіях. Це історія надзвичайно відважного протистояння людини і стихії, волі до життя і подвигу звичайних людей. У лютому 1952 року шторм небувалої сили накрив східне узбережжя США, руйнуючи все на своєму шляху. Група берегової охорони отримує повідомлення, що у водах неподалік дрейфують 2 нафтові танкери, які буря буквально розірвала навпіл. Командир охоронців негайно висилає шлюпку на пошуки тих, хто вижив. Так починається найсміливіша і найгероїчніша рятувальна місія в історії берегової охорони. В їхніх руках долі людей, адже вижило 32 моряки, а місць у шлюпці лише 13...

Надсучасне вражаюче 3D і IMAX® 3D дозволить повністю зануритися в історію і перенесе глядачів в епіцентр масштабних подій.

Дивіться в кінотеатрах України з 28 січня 2016 року.

19 серпня 2015,  16:05 | Статті | Автор: SpaceMonkey

Анахайм, Каліфорнія, 16 серпня 2 015 - Гості щорічної виставки D23 першими змогли дізнатися сенсаційні новини щодо майбутніх художніх фільмів Disney, MARVEL і Lucasfilm, які на головній сцені заходу представили творці фільмів і виконавці головних ролей.

Відкрив захід голова The Walt Disney Studios Алан Хорн:

Воістину, це щось неймовірне - мати можливість представляти на одній сцені фільми Disney, MARVEL і Lucasfilm! Я неймовірно гордий, усвідомлюючи той факт, що першими про ці фільми дізнаються саме їх найгарячіші шанувальники, які зібралися на виставці D23.

Читати далі...
15 липня 2015,  15:45 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Слідом за російським, представляємо і український трейлер до фільму «І грянув шторм», тільки тепер (в українському прокаті) він буде називатися «Проти шторму», і показаний у кінотеатрах України на тиждень раніше - 28 січня 2016 року.

Епічний масштабний трилер, заснований на реальних подіях. Це історія надзвичайно відважногопротистояння людини і стихії, волі до життя і подвигу звичайних людей. У лютому 1952 року шторм небувалої сили накрив східне узбережжя США, руйнуючи все на своєму шляху. Група берегової охорони отримує повідомлення, що у водах неподалік дрейфують 2 нафтові танкери, які буря буквально розірвала навпіл. Командир охоронців негайно висилає шлюпку на пошуки тих, хто вижив. Так починається найсміливіша і найгероїчніша рятувальна місія в історії берегової охорони. В їхніх руках долі людей, адже вижило 32 моряки, а місць у шлюпці лише 13... Надсучасне вражаюче 3D і IMAX® 3D дозволить повністю зануритися в історію і перенесе глядачів в епіцентр масштабних подій.

15 липня 2015,  00:45 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Сюжет фільму заснований на реальних подіях, що відбулися в 1952 році, коли співробітники берегової охорони в самий розпал шторму, використовуючи дерев'яні моторні човни, намагалися врятувати екіпаж двох нафтових танкерів.