Новини фільмів про (2015)

30 грудня 2015,  22:22 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В этом году было просмотрено немало фильмов, вышедших на украинские экраны, как в широкий прокат, так и в рамках разнообразных фестивалей. И перед наступлением Нового года пришло время подбить итоги и определить, какие фильмы и актеры успели за эти месяцы поразить в самое сердце. Итак, представляем наш список 25 лучших кинофильмов 2015 года.

Читати далі...
17 липня 2015,  09:32 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Седьмой день 6-го Одесского кинофестиваля оказался богат на премьеры. В рамках Международного конкурса были показаны драмы «Мустанг» и «Человек в стене», состоялись гала-премьеры «Моей матери» Нанни Моретти и «Любви» Гаспара Ноэ, а также в Одессу приехал 6-кратный номинант на премию «Оскар» Джим Шеридан, чтобы представить свою ретроспективу.

Дебютный полнометражный фильм Дениза Гамзе Эргювена «Мустанг» был представлен в этом году в Каннах, где получил один приз. Он рассказывает о пятерых сестрах, живущих вместе с бабушкой и дядей на юге Турции, чья жизнь кардинально меняется, когда им всем начинают искать женихов и пытаются насильно выдать замуж.

В своем драматическом триллере «Человек в стене» режиссер Евгений Руман показывает жену, у которой пропал муж, не вернувшись с прогулки с собакой; в двери ее квартиры звонят разные люди, и, возможно, кто-то из них знает, что произошло.

Читати далі...
6 липня 2015,  14:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В рамках программы Music Docs 6-го Одесского кинофестиваля будут показаны новые документальные кинокартины о музыкантах, среди которых оказалась и лента Бретта Моргена «Курт Кобейн: Чертов монтаж».

«Курт Кобейн: Чертов монтаж» является одной из самых ожидаемых документальных кинокартин года. Ее режиссер Бретт Морген – известный документалист, номинированный на «Оскар» за фильм «На канатах».

О фронтмене культовой группы Nirvana Курте Кобейне снято немало документальных и художественных кинокартин, но «Курт Кобейн: Чертов монтаж» будет первым, который сняли при поддержке семьи музыканта и с одобрения его вдовы Кортни Лав, ставшей инициатором картины. Дочь музыканта Фрэнсис Бин Кобейн выступила ее исполнительным продюсером. 

Фильм создавался 8 лет, за которые режиссер брал интервью у окружения Кобейна, а также пересмотрел огромное количество фото и видео из личного семейного архива его семьи, часть которого будет показана в кинокартине.

Читати далі...
30 січня 2015,  14:02 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

На кінофестивалі Sundance пройшла прем'єра документальної кінострічки «Kurt Cobain: Montage of Heck», присвяченій життю музиканта Курта Кобейна соліста групи Nirvana.

Кінофільм зняв відомий документаліст Бретт Морген, який випустив у 2012 році документальну кінокартину про групу The Rolling Stones «Ураган». «Kurt Cobain: Montage of Heck» розповідає історію Кобейна його ж словами: із записів щоденника, аудіозаписів, домашніх відео музиканта і його дружини Кортні Лав. Фільм показує його життя з самого раннього дитинства до музичної кар'єри і всесвітньої слави його групи Nirvana і його перетворення в статус ікони, демонструючи також його особисте життя з дружиною і становлення батьком.

Саме Лав, яка зазвичай намагається триматися від цього подалі і навіть не дозволяє використовувати музику покійного чоловіка в якості саундтреку до фільмів, дала Моргену повний доступ до особистої частини архіву, присвяченому Кобейну. Таким чином, документальний фільм отримав приставку «авторизований».

У фільмі з'явиться тільки один член групи Nirvana – Кріст Новоселич. Морген занадто пізно записав інтерв'ю з Дейвом Гролом, який був зайнятий створенням нового альбому, щоб воно потрапило в остаточний монтаж.

Сам режисер так описав свою нову роботу:

Не думаю, що є або коли-небудь буде інший фільм про ікону, який настільки неприукрашенный і інтимний.

Фільм дійсно обіцяє бути одкровенням, наприклад, у ньому Кортні Лав зізналася в тому, що приймала героїн під час вагітності:

Я прийняла його раз, а потім зупинилася. Я знала, що з нею [дочкою] все буде добре.

Незважаючи на те, що у Лав і дочки Френсіс дуже напружені стосунки, вони з'явилися на прем'єрі «Kurt Cobain: Montage of Heck» разом. 

Режисер присвятив кінокартину матері Курта Венді О'Коннор, його сестрі Кім Кобейн і єдиній дочці Френсіс Бін Кобейн:

Я хотів подарувати Френсіс кілька годин часу з її батьком, чого у неї ніколи не було.

«Kurt Cobain: Montage of Heck» планують показати також на Берлінському кінофестивалі, який в цьому році буде проходити з 5 по 15 лютого.