Новини фільмів про (2014)

24 серпня 2014,  20:20 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

26 вересня в Україні знову пройде єдиний глобальний кінофестиваль - Манхеттенський міжнародний кінофестиваль короткометражних фільмів. Протягом тижня за звання кращої короткометражної стрічки року боротимуться 10 картин-фіналістів. 

Щорічний фестиваль короткого метра пройде одночасно в 300 містах і збере більше 100 000 любителів малої форми в кіно. Крім того, кожен з гостей фестивалю зможе стати членом міжнародного глядацького журі і взяти участь у виборі фільму-переможця. Цього року приєднатися до вибору кращої в світі короткометражки українські глядачі зможуть вже увосьме.

В 2014-му Манхеттенський фестиваль отримав 589 заявок з 47 країн. У фінал вийшли 10 стрічок з Нідерландів, США, Великої Британії, Австралії, Норвегії, Франції, Мексики та Німеччини. 

Голландська картина «97%» присвячена актуальній проблемі - пошуку ідеальної половинки за допомогою мобільного додатку. Австралійський екшен «Зрушення» оповідає про супер-винахід, який використовують для зухвалої крадіжки. Гостросюжетний французький фільм «On / Off» про вихід астронавта в космос був показаний більш ніж на 40 фестивалях. Проблему підліткової злочинності та наркотрафіку розкриє мексиканська соціальна драма «Наживка». 

Анімацію в конкурсній програмі представляють дві стрічки. «Злочин» з США, що відновлює історію за словами очевидців, і британська картина «Господині на замітку» про молодість часів Другої світової війни, виконана в техніці пластилінової анімації. 

Крім того, на фестивалі покажуть фільми «На мосту» (Велика Британія), «Падіння» (Новегіла), «Найсміливіші, найвідважніші» (США) і «Повний вперед, носоріг!» Еріка Шмітта (Німеччина).

В Україні Maнхеттенскій фестиваль короткометражних фільмів представляє Артхаус Траффік за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois. У 2014 році фестиваль пройде вже у восьмий раз. Вибирати кращу короткометражку року українці будуть з 26 вересня по 5 жовтня в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську та інших містах.