Новини про фільм (2014)

29 серпня 2019,  21:09 | Новини фільмів

На честь Дня незалежності Спілка кінокритиків України оголосила десятку найкращих українських фільмів останніх 10 років, куди увійшло 3 фільми режисера Сергія Лозниці і 2 фільми жінок-режисерів Кіри Муратової та Марини Степанської.

Читати далі...
2 квітня 2019,  16:10 | Оновлення

Команда фільму «Поліна і таємниця кіностудії» представила перший офіційний трейлер до кінострічки. Режисером картини виступив Оліас Барко.

За сюжетом 11-річна Поліна нічого не знає про своє минуле та долю батьків. Вона живе в будинку зі своєю злісною тіткою і двоюрідним братом, які таємно планують позбутися від дівчинки в її день народження, щоб привласнити собі загадковий спадок - кіностудію. Поліні вдається втекти, і вона вирушає в чарівну подорож на пошуки правди про свою сім'ю.

Головні ролі у фільмі виконали Поліна Печененко, Жан Рено (Леон), Віржіні Ледуайен (8 жінок), Едуард Баер (Астерікс і Обелікс у Британії), український силач Василь Вірастюк та білоруська актриса Яна Новікова (Плем'я). У широкий український прокат стрічка «Поліна і таємниця кіностудії» вийде 22 серпня.

5 лютого 2016,  14:53 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Первый фестиваль украинского кино в Брюсселе «Ukraine on Film: Way to Freedom», проходивший 23-24 января, посетило более тысячи зрителей.

Читати далі...
2 грудня 2015,  19:18 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Национальный совет кинокритиков США объявил вчера своих победителей, и по мнению его представителей Лучшим фильмом 2015 года стал экшен «Безумный Макс: Дорога ярости».

Читати далі...
18 липня 2015,  08:58 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

В предпоследний день 6-го Одесского международного кинофестиваля были представлены последние фильмы Международного конкурса: «Просто Джим» и «Объятья змеи». В этот же день с гостями фестиваля встретился всемирно известный режиссер Даррен Аронофски, а вечером стали известны первые победители Национального конкурса ОМКФ-2015.

Дебютная режиссерская работа британского актера Крэйга Робертса, наиболее известного по главной роли в подростковой драме «Субмарина», «Просто Джим» знакомит зрителя с обычным подростком, у которого нет друзей. Но его тихая жизнь меняется, когда по соседству поселился крутой американец и пытается сделать Джима более популярным. Главную роль в своем фильме Робертс исполнил лично, а соседа-американца воплотил Эмиль Хирш.

В «Объятьях змеи» режиссер Сиро Герра отправляется в путешествие по Амазонии вместе с американским этноботаником, ищущим священное растение, и там в лесах он встречает могущественного шамана Карамакате, последнего в своем роде.

На ОМКФ-2015 кинокартина «Объятья змеи» стала последней из 12 фильмов, представленных в рамках Международного конкурса.

Читати далі...
16 грудня 2014,  14:17 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Европейская киноакадемия (European Film Academy) не стала дожидаться февраля, в отличие от своей американской коллеги, чтобы выбрать лучших из кинематографа 2014 года, объявив своих лауреатов на прошлой неделе. Среди ее победителей в этот раз также оказалась и украинская кинокартина режиссера Мирослава Слабошпицкого «Племя».

27-я церемония награждения состоялась 13 декабря в Риге. Наибольшее количество наград (5) получила кинокартина «Ида», номинированная также на «Золотой глобус». Она рассказывает историю молодой монахини, которая готовится принять сан в 1960-х годах, но обнаруживает страшную семейную тайну, уходящую в годы нацистской оккупации. 

Лучшими европейскими актрисой и актером были признаны Марион Котийяр и Тимоти Сполл

Драма «Племя» Слабошпицкого получила награду в категории Европейское открытие (Лучший дебют).

Читати далі...
10 грудня 2014,  16:16 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Британський журнал про кіно Sight & Sound опублікував свій топ найкращих фільмів року, що минає 2014 року. Серед них опинилася і українська драма «Плем'я» Мирослава Слабошпицького.

Список найкращих фільмів Sight & Sound є одним з найбільш інтернаціональних, адже сюди увійшли фільми, зняті і в різних країнах, і на різних мовах. А все тому, що складений він був за результатами голосування 112 авторів і співробітників журналу з різних країн.

Від незалежного американського до європейського і японського кіно; від творінь сучасних класиків Мартіна Скорсезе, Майка Лі та Жан-Люка Годара до кінокартин братів Дарденн і Хаяо Міядзакі; від «Юності», «Бёрдмена», «Вовка з Уолл-стріт» і «Готелю «Гранд Будапешт», про які говорять уже давно, до українського «Племені», російського «Левіафана» і мультфільму «Вітер дужчає» - список кращих за версією журналу Sight & Sound показує всю різноманітність світового кінематографа за останній рік.

Топ-20 фільмів 2014 від Sight & Sound:

7 вересня 2014,  00:45 | Статті | Автор: SpaceMonkey

11 вересня в український прокат виходить володар Гран-Прі Тижня Критики Канського кінофестивалю - «Плем'я» Мирослава Слабошпицького

Крім України, «Плем'я» вийде в прокат у 24 країнах світу, серед яких США, Канада, Японія, Франція та інші. Найближча зарубіжна прем'єра фільму пройде вже 15 вересня в Парижі.

«Плем'я» - фільм Мирослава Слабошпицького, знятий на жестовій мові глухих без субтитрів і закадрового голосу. Проста історія про любов і ненависть зрозуміла без слів глядачам усього світу. В даний момент фільм є одним з трьох претендентів на висунення на номінацію Оскар «За кращий фільм іноземною мовою». Український оскарівський комітет винесе своє рішення 9 вересня. 

Прем'єра фільму пройде в найбільших містах України. Одними з перших «Плем'я» побачать жителі Дніпропетровська - 9 вересня картину представить глядачам актриса Яна Новікова. 10 вересня відбудеться київська прем'єра в кінотеатрі «Мегаплекс» за участю повної творчої групи: Мирослава Слабошпицького, Яни Новікової, оператора-постановника фільму Валентина Васяновича, продюсерів Ії Мислицької та Олени Слабошпицької. 11 вересня «Плем'я» побачать в Одесі та Львові: режисер привітає перших глядачів цих міст під час скайп-конференції.

Крім того, продовжується фестивальна історія фільму. 9 вересня стартує один з найбільших кінофорумів світу, міжнародний фестиваль в Торонто, на якому «Плем'я» представлено в офіційній секції «Відкриття». Нагадаємо, що в Європі «Плем'я» вже зібрало призи та відзнаки більшості найбільших кінофестивалів: Гран-прі канського Тижня критики, Гран-прі фестивалю ім. Андрія Тарковського «Дзеркало», Гран-прі сербського фестивалю Палич та фестивалю «Золотий Абрикос» в Єревані. Фільм увійшов до конкурсної програми Лондонського міжнародного фестивалю і претендує на звання найкращого повнометражного дебюту. На міжнародному кінофестивалі класу «А» в Сан-Себастьяні, який теж пройде у вересні, «Плем'я» представлено в програмі Pearls і змагається за приз глядацьких симпатій.

Читати далі...
20 серпня 2014,  15:59 | Новини фільмів | Автор: SpaceMonkey

Український фільм «Плем'я» Мирослава Слабошпицького відібраний в програму Discovery («Відкриття») 38-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто, який пройде в Канаді з 5 по 15 вересня. В цей же час відбудеться і українська прем'єра картини - в національний прокат «Плем'я» виходить 11 вересня

Міжнародний кінофестиваль в Торонто - найвпливовіший кінофорум Північної Америки. Офіційна програма Discovery представляє глядачеві найцікавіших режисерів світу, за якими, на думку організаторів фестивалю, - майбутнє кінематографа. 

На відміну від багатьох інших кінофестивалів, в Торонто відсутнє офіційне журі і головною нагородою є Приз глядацьких симпатій. Крім того, на фестивалі проходить кіноринок, що з кожним роком привертає все більше країн і торгових агентів, які займаються купівлею прав на представлені кінокартини. На даний момент «Плем'я» вже придбали для прокату в 23 країнах світу, серед яких США, Ісландія, Японія, Франція, Данія, Нідерланди та ін. 

МКФ в Торонто традиційно вважається трампліном до номінації на Оскар. Відбіркова комісія Кіноакадемії в обов'язковому порядку переглядає фільми канадського фестивалю. Так, в минулого року 4 з 5 фільмів, номінованих на Оскар за кращий іноземний фільм, були попередньо показані в Торонто. Прямо з Торонто до нагороди Кіноакадемії в свій час відправилися «Любов», «Король каже!», «Амелі», «Життя прекрасне» та інші знакові кінострічки. 

Нагадаємо, що в Європі «Плем'я» вже зібрало призи та відзнаки більшості найбільших кінофестивалів: Гран-прі канського Тижня критики, Гран-прі фестивалю ім. Андрія Тарковського «Дзеркало», Гран-прі сербського фестивалю Палич та фестивалю «Золотий Абрикос» в Єревані. Остання нагорода «Племені» - Гран-прі кінофестивалю в Мотовуні, Хорватія. На міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні, який теж пройде у вересні, «Плем'я» представлено в програмі Pearls і змагається за приз глядацьких симпатій. Також, покази українського фільму пройшли в офіційних позаконкурсних програмах кінофестивалів у Карлових Варах (Чехія) і Локарно (Швейцарія). 

На екрани українських кінотеатрів стрічка виходить 11 вересня 2014 року.

5 серпня 2014,  23:24 | Оновлення | Автор: SpaceMonkey

Головний герой фільму, Сергій, потрапляє в спеціалізований інтернат для слабочуючих, де існує кримінальна організація, Плем'я. Він намагається зайняти своє місце в ієрархії школи і приймає участь у кількох пограбуваннях. Коли Сергій закохується в Анну, одну з наложниць Смотрящого, йому доводиться порушити неписані закони племені.

У кінотеатрах України з 11 вересня.