Форум

Тема: Осушувач повітря для компресора — що вибрати і чи справді потрібен?

Форум > Общее > Разговоры о кино

ivanivanov

23 июня 2025, 13:43

Хлопці, потрібна порада! Вперше задумався, що компресор не тільки качає повітря, а й вологу жене разом із ним. Побачив, що в шлангу вода збирається, а ще й інструмент почав трохи іржавіти. Почали казати, що потрібен осушувач повітря компресора, інакше все швидко “вмре”. Але я взагалі не розумію, який обирати, їх там якісь рефрижераторні, адсорбційні, циклонні — голова пухне. Може, хтось уже проходив через це? Хочу реальні відгуки, а не з реклами. Що краще взяти для майстерні з середнім навантаженням?

0 / 0 
anna_griban

23 июня 2025, 13:44

Ой, в нас теж була така ситуація, тільки ми пізно зметикували. У чоловіка в гаражі компресор працює майже щодня, і в якийсь момент почав виходити конденсат прямо на фарбу, коли фарбував. Уяви, скільки зіпсованої роботи! Поставили звичайний фільтр-вологовідділювач, думали — вистачить. Та ні! Він тільки на самому виході трохи рятував. Потім вже докупили нормальний осушувач, і з того моменту — ні краплі зайвої вологи. Воно того варте, чесно. Особливо якщо не хочеш постійно сушити інструмент або перефарбовувати деталі.

0 / 0 
ТоТ

23 июня 2025, 13:44

Я якраз думав, що ті осушувачі — це вже “фішка” для якихось великих виробництв, а для домашнього використання не обов’язково. Але я реально почав помічати, що шланги мокрі, а з продувки іноді летить бризками. А це вже не жарти. Скажіть, а який саме тип осушувача ви поставили? І наскільки складно його підключити — самому можна чи треба майстра викликати?

0 / 0 
Mark159

23 июня 2025, 13:46

Було в мене те саме — спочатку не звертав увагу, потім здивувався, чому пневмоінструмент почав працювати гірше, а після чергової зупинки через вологу зрозумів, що без “сушіння” повітря далеко не заїдеш. Перелопатив багато варіантів і зупинився на одному рішенні: осушувач повітря компресора https://ultrafilter.com.ua/catalog/ochistka-szhatogo-vozdukha-kompressora/ Замовив його в інтернет-магазині «Ультрафільтр». Там реально є з чого вибрати — і по потужності, і по типу. Я для себе взяв холодильний, бо в мене компресор працює щодня в цеху. Після встановлення різниця — небо і земля. Жодної вологи, інструмент сухий, фарба лягає як треба, і нічого не забивається. Що важливо — на сайті можна підібрати під свій літраж і тиск, все описано просто. Якщо хто ще сумнівається, скажу одне: волога в компресорі — це тихий вбивця, і краще не чекати, поки вона “зжере” все обладнання.

0 / 0 
Написать комментарий...
Написать комментарий...