Форум

Тема: Треба туристичне страхування чи можна без нього?

Форум > Общее > Разговоры о кино

ivanivanov

16 июня 2025, 12:15

Хлопці й дівчата, от реально прошу поради. Плануємо з дружиною першу в житті поїздку закордон (Туреччина), і от усе ок, але став якось питанням — треба це туристичне страхування чи можна без нього? Бо наче всі кажуть, що "та там нічого не трапиться", але ж як щось серйозне, то що тоді? Ніколи раніше не брав, навіть не знаю, як те працює. Є купа сайтів, всі обіцяють "повне покриття", але ж то реклама. Може хтось вже був у ситуації, коли реально страхівка виручила? Або навпаки — взяв, а потім нічого не допомогло. Хочу почути живі історії, а не те, що на банерах пишуть. Бо от чесно — трохи стрьомно їхати з пустими руками, а з іншого боку — й не хочеться платити за "папірець", що потім ні на що не вплине.

0 / 0 
anna_griban

16 июня 2025, 12:16

Ми як летіли до Єгипту, теж думали, та нафіга та страховка? Але брат мене вмовив, каже: "ти ж з дитиною їдеш, не ризикуй". І знаєш що? Виявилося, що дитина на другий день підхопила температуру під 39! Ми були в шоці. Добре, що в нас була та страхівка — викликали лікаря прямо в готель, безкоштовно! В аптеці теж нічого не платили. Я реально тоді відчула, що не дарма оформили. Бо ж якби без неї — то за ті ліки і огляд ми б виклали немалу суму. Гроші зараз не ті, щоб кидатися. Тому я всім знайомим тепер кажу — бери, не жалій! Навіть якщо не стане в пригоді — то хоч спокійніший будеш!

0 / 0 
ТоТ

16 июня 2025, 12:16

У мене був трохи інший випадок. Ми з друзями були в Хорватії, і один з нас вирішив "героєм" пограти — поліз на скелі. І, звісно ж, зірвався. Не сильно, але руку пошкодив. І знаєш, що найгірше? Він страховку не зробив, бо "нафіга та бюрократія". А в клініці йому рахунок влупили такий, що відпочинок пішов коту під хвіст. Ми там всі скидалися, щоб допомогти. Я тоді подумав — ну от якби він оформив, то жодних проблем! А сам я оформив ще вдома, бо мені спокійніше знати, що якщо щось — то хоч не залишусь без грошей і допомоги. Так що підтримую — краще перестрахуватись, ніж потім кусати лікті.

0 / 0 
Mark159

16 июня 2025, 12:18

Я не раз їздив у відрядження та відпустки за кордон, і вже давно маю правило — без страховки нікуди. Один раз в Польщі отруївся, викликали швидку, все було по страховці — не заплатив ні копійки, навіть перекладача надали. Але найважче було в Чехії, коли дружину прихопило апендицитом. Добре, що мали повноцінне туристичне страхування від Оранта https://oranta.ua/products/turystychne-strakhuvannia/ , бо без нього нас би не те що не прийняли, а ще й рахунок би такий дали, що півроку платити. Нам порадили варіант, який покриває не тільки екстрені випадки, а ще й інші штуки, типу затримки рейсів чи втрати багажу. Там чітко все прописано, умови прозорі, і не треба по 100 разів дзвонити — оформив за 5 хвилин онлайн і спиш спокійно. Хто куди їде — не ризикуйте. Навіть якщо виїжджаєш на 3 дні — варто взяти нормальне покриття. Особливо зараз, коли по світу буває все, що завгодно.

0 / 0 
Написать комментарий...
Написать комментарий...