Я зі встановленням систем охорони зіткнувся, коли відкривав новий магазин. Сам процес проектування дуже важливий. Зверніть увагу, що сигналізація та відеоспостереження мають бути інтегровані. Наприклад, сигналізація повинна відразу спрацьовувати на пульт, а відеоспостереження показувати картину з камери. Компанії, які пропонують повний комплекс послуг від проектування до встановлення, зазвичай якісніше роблять роботу, тому що бачать загальну картину.
Я працював з компанією «Охорона і Безпека» https://oib.com.ua/ по установці системи відеоспостереження та сигналізації в одному з об'єктів. Замість того, щоб вибирати дешевші варіанти або компанії з невеликим досвідом, я вирішив піти до профі. І не помилився. Вони не тільки спроектували систему охорони, але й грамотно встановили все так, що тепер можу спокійно слідкувати за всім через мобільний додаток. Особливо хочу підкреслити, що їхні спеціалісти справді враховують всі нюанси приміщення — і освітлення, і плани приміщень, і навіть те, як краще організувати контроль доступу. Вони реально професіонали своєї справи.
Враховують всі побажання, але при цьому пропонують оптимальні рішення. У мене була ситуація, коли треба було зробити систему не просто «для галочки», а щоб вона дійсно працювала в умовах специфічного об'єкта. Вони одразу порекомендували, що і як правильно встановити, і не було жодних помилок. Щодо установки відеоспостереження: вони не обмежуються стандартними камерами, а можуть підказати, які моделі найбільш ефективні в умовах вашого об'єкта. У мене було кілька специфічних місць, де камери повинні були «бачити» в темряві — вони підібрали техніку з нічним баченням і забезпечили чудову картинку навіть вночі.