Новини, в яких згадується Тодд Хейнс

6 січня 2024,  16:55 | Нагороди та премії | Автор: Олена Стрельбицька

Цього року премія «Золотий глобус» розширила кількість своїх фільмів-номінантів до 6 у кожній категорії, тож конкуренцію «Барбі» та «Оппенгеймеру» складуть менш фінансово успішні, проте відзначені багатьма міжнародними нагородами стрічки, які точно заслуговують вашої уваги.

Читати далі...
22 вересня 2019,  14:17 | Новини фільмів

Тимчасово повісивши свій віртуальний костюм Халка у віртуальну шафу на Marvel Studios після подій блокбастера «Месники: Завершення», номінант на премію «Оскар» Марк Руффало повертається у світ серйозних драматичних фільмів в трейлері кінокартини «Темні води».

Читати далі...
21 липня 2017,  19:19 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

З'явився перший трейлер драми «Здивований», знятої режисером фільмів «Керол» та «Далеко від раю» Тоддом Хейнсом, який був номінований на премію «Оскар». Ця історія, де зіграли Джуліанна Мур, Мішель Вільямс, Оакс Феглі та Міллісент Сіммондс, розповідає про хлопчика з нашого часу і дівчинку з 1960-х, які обидва тікають з дому в зачаровує краєзнавчий музей в пошуках якоїсь загадкової зв'язку з цим світом.

Кінокартина, яка була номінована в Каннах на «Золоту пальмову гілку», виходить у світовий прокат у жовтні. Поки невідомо, чи добереться вона до українських кінотеатрів.

21 травня 2017,  14:19 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо перший фрагмент незвичайної драми оскарівського номінанта Тодда Хейнса «Здивований», що розповість про хлопчика Бена (Оакс Феглі) з Середнього Заходу та дівчинку Роуз (Міллісент Симмондс), яка теж втекла зі свого дому в Нью-Йорку за 50 років до нього, і паралельно обидва з них шукають один і той же загадковий зв'язок. Дане відео показує, як ці пошуки приводять їх в краєзнавчий музей.

Світова прем'єра фільму, де також зіграли Джуліанна Мур, Мішель Вільямс і Корі Майкл Сміт, відбулася днями в рамках конкурсу Каннського кінофестивалю.

Рецензія на фільм «Керол»
Закохатися в Кейт Бланшетт
2 березня 2016,  23:47 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Починаючи з минулорічного Каннського кінофестивалю, всі говорять про «Керол». Роман початківця фотографа і старшої жінки, яка переживає важке розлучення, у втіленні Руні Мари і Кейт Бланшетт зумів підкорити серця багатьох глядачів і критиків, і нагородний сезон приніс йому цілих 6 номінацій на «Оскар». Що ж насправді виявилося таким зворушливим і привабливим в екранізації Тодда Хейнса?

Все почалося з роману заслуженої американської письменниці Патриції Хайсміт «Ціна солі», який і ліг в основу «Керол». Раніше її твори вже не раз переносилися на великий екран, наприклад, «Незнайомців у поїзді» екранізував сам Альфред Хічкок, а в останній адаптації «Талановитого містера Ріплі» Метт Деймон зіграв одну з найкращих ролей у своій кар'єрі. Але сценаристу Філліс Наджі вдалося розкопати в бібліографії Хайсміт, де переважають такі психологічні трилери, один драматичний скарб, ту саму «Ціну солі», що розповідає про заборонене кохання двох жінок, які зустрілися в першій половині 1950-х. А Хейнс разом з двома чудовими актрисами зумів вдихнути в цю історію трепетне життя, яке змусило її розквітнути на великому екрані.

«- Ви дивна дівчина...

- Чому?

- Ви ніби прибули з космосу...»

З першого погляду, кинутого працівницею універмагу Терезою в бік елегантної леді в шубі, якою виявляється багата світська пані Керол, стає ясно, що це одна з тих доленосних зустрічей, які змінюють все навколо. В їх спілкуванні присутній легкий флірт, і якщо Керол робить це свідомо, то для Терези це якийсь експеримент. Вона ще не підозрює, що це початок чогось більш серйозного і прекрасного, що в Керол вона знайде музу, яка допоможе розкритися її таланту фотографа і змінить її життя.

Кейт Бланшетт виразно магнетична в образі Керол. Погляд до неї притягається моментально і затримується на її героїні до тих пір, поки вона залишається в кадрі. Її героїня – набагато більше, ніж просто сумуюча багата дама. Вона бореться сама з собою, бореться з чоловіком, який не бажає приймати її такою, яка вона є, з суспільством, здатним засудити її в одну мить, причому не тільки поглядом, а і справжнім судом, позбавивши її прав опіки над донькою за те, що у неї роман з жінкою. Руні Мара тут не менш чарівна, і особливої чарівності її Терезі надає відносна простота в її образі, що контрастує з образом яскравої блондинки Керол, незалежність і прагнення знайти себе. Головна героїня вже знає, хто вона і чого хоче, але за таку свободу буде змушена заплатити найвищу ціну, і це її зупиняє.

Хороша тут і зірка «Американської історії жахів» Сара Полсон в образі подруги дитинства Керол. Діалог її героїні з Терезою у той ранок, коли поїхала Керол, є одним з кращих моментів фільму, який підтверджує, наскільки тонко був прописаний сценарій. Запам'ятовується і Кайл Чандлер в образі зневіреного чоловіка головної героїні, який готовий на все, щоб її повернути або ж в знак помсти перетворити її життя на справжнє пекло.

Хейнс зняв дуже затишний і інтимний фільм. Режисерові дійсно вдалося вхопити дух 1950-х, їх шарм, що в свою чергу чудово зняв на камеру оператор Едвард Лахман. Його бачення головних героїнь захоплює з перших кадрів. На тлі похмурих днів і зворушливого, легкого і одночасно сумного саундтреку Картера Беруелла, чия меланхолійна музика проникає в саму глиб, роман Керол і Терези розвивається всупереч усім обставинам та людям, які здатні їх засудити. Кінокартина зачаровує своєю ніжністю і драматизмом, відверто і вразливо показуючи, як божевільний роман перетворюється в справжню зрілу любов двох дорослих жінок. Адже опиратися такому притяжінню безглуздо. І безглуздо опиратися Керол.

«- Нам подобаються деякі люди. А інші ні. І деколи ми не знаємо, чому нам подобаються ті люди, а не інші. Ми просто знаємо, що вони нам подобаються.»

Інколи людина зовсім не знає, ким повинна бути, поки не зустрічає іншу, хто показує їй абсолютно новий світ, що надихає і відкриває їй досі невипробовувані почуття. Як це зробила Керол, вскруживши нудний, сірий світ Терези.

25 січня 2016,  13:24 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Украинские зрители смогут увидеть мелодраму Тодда Хейнса «Кэрол», получившую в этом году 6 номинаций на «Оскар», на большом экране.

Читати далі...
18 січня 2016,  14:32 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчора, 17 січня, відбулася 21-а щорічна церемонія нагородження Critics' Choice Awards, яка відзначила кращих представників кінематографа і телебачення минулого року, яких обирали американські кінокритики. Лідером серед переможців опинився «Шалений Макс: Дорога гніву».

Читати далі...
11 січня 2016,  09:52 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера вечером, 10 января, в Голливуде состоялась 73-я ежегодная церемония награждения премии «Золотой глобус», отметившая лучших представителей кино и телевидения разных жанров ушедшего 2015 года.

Читати далі...
8 січня 2016,  15:31 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня утром Британская киноакадемия объявила своих номинантов на премию BAFTA-2016 от кинематографа. Наибольшее количество номинаций – по 9 каждый – получили «Кэрол» Тодда Хейнса и «Мост шпионов» Стивена Спилберга.

Читати далі...
6 січня 2016,  13:57 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера Сообщество кинокритиков Нью-Йорка (New York Film Critics Circle) подвело итоги прошедшего года и раздало награды лучшим, ознаменовав официальное начало американского наградного сезона. И среди всех фильмов 2015 года они предпочли драму «Кэрол».

Читати далі...
4 січня 2016,  15:26 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вчера, 3 января, Национальный совет кинокритиков США объявил победителей своей ежегодной премии, чьи актерские номинации порой предсказывают лауреатов «Оскара».

Читати далі...
10 грудня 2015,  20:21 | Нагороди та премії | Автор: Елена Стрельбицкая

Сегодня утром были объявлены номинанты от кино и телевидения на 73-ю ежегодную премию «Золотой глобус», отметившую лучшие фильмы, сериалы, актеров большого и малого экранов, в жанрах драма и комедия. И, как ни странно, «Марсианин» все-таки попал в номинацию, причем в категории Лучшая комедия или мюзикл.

Читати далі...
16 листопада 2015,  12:52 | Оновлення | Автор: Елена Стрельбицкая

Уже скоро в мировой прокат после долгого путешествия по кинофестивалям выходит драма Тодда Хейнса «Кэрол». И вот к ней появились два характер-постера с главными героинями в исполнении Кейт Бланшетт и Руни Мары.

Читати далі...
18 травня 2015,  18:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Первый фестивальный уик-энд в Каннах прошел неоднозначно. «Море деревьев» Гаса Ван Сента освистали, Джон Туртурро заставил зрителей смеяться во время просмотра «Моей матери», а также в рамках Конкурса были представлены кинокартины двух единственных женщин-режиссеров этого года.

Свое «Море деревьев» представить на 68-м Каннском кинофестивале приехал режиссер Гас Ван Сент и актеры Мэттью МакКонахи и Наоми Уоттс. Главные роли в этой драме о том, как потерявшиеся суицидальный американец и японец с травмой ищут выход из лесу, сыграли МакКонахи и Кен Ватанабе.

2-кратный оскаровский номинант за «Умницу Уилла Хантинга» и «Милка» Гас Ван Сент о своей новой психологической драме:

Я оставил более пугающие аспекты истории. Был определенный баланс, о котором мы постоянно говорили, в настроении и саундтреке кинокартины. Было нечто, о чем действительно, считаю, переживали сценарист и продюсеры, чтобы не вышел некий хоррор, так что это не настоящий ужастик, [который мог бы получится].

МакКонахи назвал «Море деревьев» «одним из лучших сценариев, которые он читал за последние 5 лет.»

Читати далі...