Біографія Сари Полсон

Повне ім'я: Сара Кэтрин Полсон (Sarah Catherine Paulson)
Народилася 17 грудня 1974; Тампа, Флорида, США
Зріст: 168 см
Освіта: Американська академія драматичного мистецтва

Біографія Сари Полсон

Сара Полсон народилася 17 грудня 1974 року в місті Тампа, штат Флорида, США. Її мати Катерина Гордон, а батько Дуглас Лайл Полсон. До п'яти років вона жила у південній частині Тампи, але коли її батьки розлучилися вона переїхала до Нью-Йорку зі своєю матір'ю. Літо вона проводила у Флориді разом з батьком. У дитинстві вона зрозуміла, що хоче стати актрисою і почала виступати в місцевих театральних постановках.

Після завершення середньої школи в 1989 році Полсон навчалася акторської професії в Американській академії драматичного мистецтва, а в дев'ятнадцятирічному віці вона дебютувала на театральній сцені Нью-Йорка.

Американська актриса театру, кіно і телебачення. Сара Полсон розпочала свою акторську кар'єру на театральній сцені і потім перемістилася на телебачення з ролями в двох серіалах, які недовго проіснували. Свою першу головну роль вона виконала ситкомі NBC «Стрибок Хоуп» (2002), після чого з'явилася у фільмах «До біса любов!» (2003), «Місія« Сереніті »» (2005) і «Месник» (2008).

Проривом Полсон стала роль в серіалі NBC «Студія 60 на Сансет-Стріп» (2006 - 2007), яка принесла їй першу номінацію на премію «Золотий глобус». Другу номінацію вона отримала за роль в телевізійному фільмі HBO «Гра змінилася» в 2012 році. У 2011 році Полсон почала зніматися в серіалі FX «Американська історія жахів», ролі в якому принесли їй чотири номінації на премію «Еммі» (2013, 2014, 2015 року, 2016).

У 2016 році Сара виконала роль прокурора Марші Кларк в серіалі каналу FX «Американська історія злочинів», за яку заробила загальну похвалу від критиків. Ця роль принесла їй премії «Еммі», «Золотий глобус», «Премію Гільдії кіноакторів США», «Вибір телевізійних критиків» і «Премію Асоціації телевізійних критиків», тим самим вона стала першою актрисою, яка виграла всі п'ять вищих телевізійних нагород в один сезон.

У віці 25 років у Полсон розвинулася меланома на спині, пухлина була видалена, перш ніж рак зміг поширитися.

Відносини Сари Полсон

Сара Полсон – бісексуальна. Сара зустрічалася з драматургом Трейсі Леттс, з яким була заручена. Після впродовж багатьох років у неї був серйозний роман з іншою американською актрисою – Черрі Джонс. Після їхнього розлучення в 2009 актриса довгий час не висвітлювала своє особисте життя, проте в 2015 році стало відомо, що жінка зустрічається з Холланд Тейлор, театральною зіркою 60-80-их років. Різниця у віці між закоханими – 32 роки.