Рецензії, в яких згадується Хоакін Фенікс

Рецензія на фільм «Аферистка»
Великий куш Розамунд Пайк
20 лютого 2021,  23:35 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 2014 році Розамунд Пайк потрясла світ в екранізації роману Гілліан Флінн «Загублена», яку зняв Девід Фінчер, втіливши там головну психопатку великого екрану останнього десятиліття (пробач, Хоакін Фенікс). З тих пір вона знімалася в різних проектах, але ми всі з нетерпінням чекали, коли ж вона знову зіграє на екрані розважливу злодійку. Тому коли до Пайк в руки потрапив сценарій Дж. Блейксона «Аферистка», вона одразу ж зрозуміла, що повинна зіграти в цьому фільмі головну роль.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Віддана»
Насолода й гіркота сестринської любові
14 січня 2020,  23:53 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Екранізацію українського роману-бестселера сучасної письменниці Софії Андрухович «Фелікс Австрія», яка отримала більш зрозуміле широкій аудиторії назву «Віддана», можна по праву назвати одним з найбільш очікуваних фільмів 2020 року, причому нарівні з розпіареними голлівудськими проектами. Чи зможе ця гучна кінострічка вгамувати голод глядача до красивих костюмованих історій з флером позаминулого століття?

Читати далі...
Рецензія на фільм «Джокер»
Історія хвороби жителів Ґотема
1 жовтня 2019,  04:05 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

З самого дитинства мама називала Артура щасливчиком і казала йому посміхатися. І тепер він буквально надягає щасливе обличчя, працюючи клоуном за викликом і намагаючись розсмішити людей. Але далеко не всі оцінюють його зусилля по заслугах; багато хто знущається над ним, плює йому в його загримоване обличчя і б'є, поки він безпорадно лежить на асфальті... Але Артур не збирається кинути свої спроби нас розсмішити, ось тільки його бенефіс обернеться для Ґотема справжнім пеклом.

Читати далі...
Рецензія на фільм «До зірок»
Подорож на край Сонячної системи
19 вересня 2019,  03:17 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки NASA та Ілон Маск намагаються збагнути, як колонізувати Місяць і зробити готель у відкритому космосі (або чим вони там зараз займаються), Голлівуд продовжує мріяти про подорожі набагато далі. Наприклад, на Марс. Або на край Сонячної системи, куди вирушає відважний астронавт Рой МакБрайд, головний герой нової наукової фантастики «До зірок».

Читати далі...
28 серпня 2015,  11:33 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Звання професора філософії лише з першого погляду передбачає, що людина хоч трохи наблизилася до розуміння того, що вона тут робить. Така людина може бути не менш, а то і більше втраченою по життю, ніж інші, які не розбираються в Канті і інших великих, поки не станеться щось, що зможе їх потрясти до глибини душі. Так сталося і з дуже талановитим професором Ейбом Лукасом, чиє життя до переїзду в невелике містечко не мало ніякого сенсу.

Витівник Вуді Аллен знову вирішив засватати Емму Стоун з чоловіком старше, тільки вже в нашому часі. Відправив він її в коледж, де і познайомив з одним вельми інтригуючим професором філософії, в якого так легко закохатися юній вразливій дівчині...

Та й як тут не закохатися в цього Ейба Лукаса, підступно втіленого Хоакіном Феніксом? Адже саме такі користуються особливим успіхом у жінок, яким хочеться стати чиєюсь музою, вдихнути життя в талановиту, але зневірену людину. Ось і тут на професора-алкоголіка клюнули відразу двоє: студент і викладачка. Першій ще хочеться все романтизувати, друга ж більш реалістично і практично підходить до таких відносин. Зрозуміло, любовного трикутника не уникнути, але якщо ви думаєте, що це чергова банальна історія про роман студентки з обожнюваним нею викладачем, то Вуді Аллен припас для вас кілька сюрпризів.

На Емму Стоун тут можна милуватися і не намилуватися. Одержимість її героїні професором балансує на межі здорового глузду, але вона така вітряна, наївна і мила в своєму обожнюванні придуманого нею самою ідеалу, що прощаєш їй всі дурниці. Навіть не шкода її хлопця-однолітка, адже так інтригуюче спостерігати за її відносинами з Ейбом Лукасом, підштовхуючи їх у своїй голові все-таки переступити межу. І Паркер Поузі чарівна в образі такої шукачки пригод в рамках нудного кампусу коледжу. Є з нею парочка чесних сцен, які дивують і забавляють своєю безцеремонністю і прямолінійністю.

Маленьке затишне містечко, одне з таких, де ніколи нічого не трапляється, теплі деньки, лекції про буття (від Аллена, вустами Фенікса) і відверті розмови про реальне життя на свіжому повітрі відбуваються під звуки джазу... і один вчинок, який змінює все. «Ірраціональна людина» виглядає дуже легко, піднімаючи настрій, незважаючи на присутню в розвитку історії похмурість. Є злочин, є покарання. Але обидва вони в якомусь сенсі шокують: за мить «до» постійно здається, що це все-таки не станеться, і змушують пороздумувати над примхами кохання, юних дам, привабливості професора середніх років з сильною алкогольною залежністю, ідеями приреченості і тим, у чому тільки людям не вдається часом знайти свій сенс життя. І хоча в принципі ці дві кінокартини несхожі, при перегляді згадалася «Сенсація» того ж Вуді Аллена, яка викликала схожі почуття. Хоча від «Ірраціональної людини» набагато більш м'який післясмак.

Деякі радять дивитися даний фільм лише затятим шанувальникам Фенікса і/або Аллена, але я з цим не згодна. «Ірраціональна людина» приємна комедія з нотками детектива, несподівано і з чорним гумором представляє знаходження сенсу життя людиною, яка його навіть особливо й не шукав. Відмінне кіно для проводів цього літа.

Ніхто не знає, що насправді діється в голові професора Ейба Лукаса. Донедавна там були лише філософія і випивка. Але тепер в його житті з'явився сенс, і оточуючим варто бути більш обережними.