Рецензії, в яких згадується Майкл Бей

Рецензія на фільм «Швидка»
Невдале пограбування за Майклом Беєм
19 травня 2022,  23:15 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Вирішивши після п'яти фільмів про нескінченну війну автоботів та десептиконів залишити франшизу «Трансформери» у спокої, знаменитий голлівудський режисер aka майстер вибухів Майкл Бей відправився знімати скромніше кіно про злочинців. Спочатку він зібрав команду найманців під проводом Раяна Рейнольдса в екшені «Шестеро поза законом», а через пару років вирішив зняти фільм про пограбування банку «Швидка», який по суті є однією затяжною погонею вулицями Лос-Анджелеса, що триває майже 2 години, у ході якої два брати-злочинці намагаються вирішити свої сімейні проблеми (адже звичайний похід до психолога був би не таким видовищним).

Читати далі...
Рецензія на фільм «Стволи Акімбо»
Деніел Редкліфф пускається берега
13 березня 2020,  02:13 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

На просторах Інтернету, сховавшись за незрозумілим нікнеймом, кожен може відчути себе «сміливцем» і, озброївшись клавіатурою та мишкою, ображати незнайомців, які потрапляють під гарячу руку. Так і робив наприкінці кожного робочого дня невдаха Майлз, поки не розлютив не тих хлопців, які вирахували його адресу і прийшли до нього додому. Ні, не щоб побити за шкідливі коментарі, а щоб прикрутити до його рук пістолети і зробити його учасником жорстокого бійцівського клубу. Отже, новий раунд почався...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Термінатор: Фатум»
Повернення справжньої Сари Коннор
31 жовтня 2019,  01:49 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

У 1997 році на нашій планеті повинен був настати Судний день: велика частина населення була б знищена, а владу у світі захопив би штучний інтелект Skynet. На щастя, Сара Коннор разом зі своїм сином Джоном і термінатором T-800 змогла це зупинити. Людство було врятовано, але не остаточно. Активний розвиток технологій і поява іншого штучного інтелекту створює нову загрозу масштабного конфлікту між людьми і машинами, і ось над планетою вже нависає новий кіберапокаліпсіс. І щоб його зупинити, світові знову потрібна Сара Коннор.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Бамблбі»
Перша пригода улюбленого автобота
13 грудня 2018,  04:36 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Франшиза «Трансформери» в останні роки пішла на спад, оскільки фільми Майкла Бея стали повторюватися, а сюжетні повороти за участю короля Артура і нацистів у п'ятій главі «Трансформери: Останній лицар» і зовсім розчарували навіть самих затятих шанувальників тривалого протистояння автоботів і десептиконів. «Трансформерам» терміново потрібен був перезапуск, і Бей знайшов вихід – сольний фільм про найулюбленішого автобота глядачів – «Бамблбі».

Читати далі...
Рецензія на фільм «Робін Гуд»
Терон Еджертон і його банда злодіїв
1 грудня 2018,  03:23 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

На хвилі популярності молодого британського актора Терона Еджертона, який виконує головну роль в шпигунській франшизі «Кінгсман», Голлівуд вирішив використати його в ще одному гучному проекті: сучасній адаптації знаменитої легенди про Робіна з Локслі, який грабував корумпованих багатіїв та віддавав їхні гроші біднякам. Але чи зміг цей фільм потрапити своїми стрілами в яблучко?

Читати далі...
6 квітня 2018,  14:33 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

За перші три місяці 2018 року на українські екрани вийшло чимало гучних картин, які виявилися то очікувано хорошими, то несподівано поганими, і тепер настав час для незвичайних сюрпризів, як драматичний фільм жахів «Тихе місце». Від нього багато чого ніхто не очікував, незважаючи на досить інтригуючі трейлери, але в результаті перед нами – один з найоригінальніших і захоплюючих фільмів року і, можливо, цього десятиліття, який є своєрідним експериментом для свого жанру.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Трансформери 5: Останній лицар»
Оптімус проти Бамблбі: На зорі нудьги
23 червня 2017,  00:54 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Цього року «Трансформери» святкують своє десятиріччя, і за ці 10 років Майкл Бей зняв цілих 5 фільмів, які розповідають про протистояння двох ворожих інопланетних видів – автоботів і десептиконів, між ними, як між двох вогнів, опинилося людство. І з кожним новим фільмом у нього виходило все гірше і гірше...

Події «Трансформерів: Останній лицар» багатообіцяюче відправляють нас ніби в постапокаліптичний світ, зруйнований масштабною війною трансформерів і людей. Кейд Йегер – розшукуваний злочинець, який разом з вільними автоботами ховається від влади на покинутому автомобільному звалищі. Тут від фільму починає дути «Шаленим Максом», але сюжет швидко повертається в типовобеївський струмінь, і якщо ви раптом очікували, що п'ята частина виявиться краще попередньої, то ви великі оптимісти, адже його створенням займалася вся та ж команда сценаристів і продюсерів, які бачать в «Трансформерах» не захоплюючу і надихаючу історію, а величезний грошовий знак, тому повністю перетворили їх в жахливо затягнуту рекламу іграшок, які напевно захоче собі ваша дитина, подивившись все це.

Марк Волберг став головним героєм франшизи, але, як заявляє його персонаж, він не тягне на героя. З його Кейда відчайдушно намагаються зліпити лицаря середньовічних цінностей, але він – не король Артур і навіть не Ланцелот, і ніколи ними не стане. Та й навіщо? Нехай буде сучасним героєм, що рятує світ. А то виходить, що ось вже другий фільм поспіль він змушує сумувати за крикливим, смиканим і безбашеним Семом Вітвікі, з яким завжди було весело. До речі, у нього тут є камео; якщо зважитеся на перегляд не проморгайте.

Поєдинок Оптимуса і Бамблбі був центром промо-кампанії фільму, і його всі чекали з нетерпінням. Але тут Бей пішов по стопах Зака Снайдера, і в результаті ми отримали бійку тривалістю в кілька хвилин, найяскравіші моменти якої вже були показані в трейлерах. Величезне розчарування. Від цих двох великих автоботів хотілося побачити по-справжньому епічний поєдинок на межі життя і смерті, а вийшла дірка від бублика. Тому в цьому плані «Трансформери: Останній лицар» вже дуже нагадують «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості», що аж ніяк не комплемент.

Бея не раз критикували за те, що дівчата в «Трансформерах» існують лише для того, щоб гарно бігати в уповільненні в обтягуючому одязі, поки на задньому плані щось вибухає. Він вирішив виправитися, і героїня Лорі Хеддок (цю актрису ви могли бачити в «Вартові Галактики 2» в образі матері Пітера Квілла) з'являється на екрані не тільки в обтягуючому платті, а й у бойовому комбінезоні, відповідаючи війні, що відбувається навколо. Ось тільки після кількох вдалих сцен з нею, де вона така вся з себе розумна, самодостатня і незалежна, її Вівіан стрімко перетворюється в «наречену для Кейда». Сценаристи намагаються одружити їх в кожній сцені, ніби ці двоє – споріднені душі, які чекали один одного все життя. Причому це виглядає жахливо незграбно, нагадуючи те, як двох кроликів замкнули в ящику і не випустять звідти, поки вони не зроблять купу дітей. Тільки ж люди – не кролики, та й особливої хімії між Хеддок і Волбергом немає. І всі ці амурні справи перекреслюють основну роль цієї героїні – спасіння, чорт візьми, нашої планети, яке повинно було бути у неї в пріоритеті. Першим ділом – не дати Землі померти, а хлопці – потім.

Як на мене, найкрутішим героєм-людиною у п'ятих «Трансформерах» опинилася Іззі у втіленні Ізабелли Монер. Ця 14-річна дівчинка з її величезним хоробрим серцем дає тут фору будь-якому збройному солдату, чиїх єдиною функцією є красиво розлітатися в уповільненні в різні боки. Взагалі, американська армія ще ніколи не була в кіно такою безпорадною, як у цьому фільмі. Вони і про атомні ракети, якими можна знищити Кібертрон, згадали під кінець і показали, що абсолютно не знають, як ними користуватися. Для країн, що воюють з США, – це добре, а для людства в науково-фантастичних екшенах – погано. Тому абсолютно незрозуміло, навіщо повернули того ж Леннокса (Джош Дюамель).

Роль Хота Рода, відомого трансформера, який повинен бути мало не другим після Оптімуса лідером автоботів, звелася тут до викрадення Вівіан і його «смішного» французького акцента. Якщо б його тут не було, ніхто б і не помітив, але ж був такий перспективний персонаж, чийого появи у франшизі чекали багато хто. До того ж, в українському дубляжі він взагалі не Хот Род. Чомусь його вирішили обізвати Гон Щик (жарт вловлюєте?), так що український глядач так і не помітить свого знайомства з відомим автоботом.

У колись найбільшого лиходія франшизи Мегатрона тут взагалі є лише один класний момент – коли він опускає свій меч перед Ленноксом в пустелі. Але це ми вже бачили в трейлерах, для фільму можна було приберегти хоч ще щось. Загалом, Мегатрона просто злили, хоча обіцяли нам гучне повернення цього лідера десептиконів. А команда його посіпак і епізод з їх представленням виглядають як пародія на «Загін самогубців».

Про персонажа Ентоні Хопкінса і взагалі згадувати не хочеться – таким навіженим не в доброму сенсі цього слова ви його навряд чи бачили. І краще б не бачити. Зате радує його трансформер-дворецький Когмен (в українському дубляжі – Спиця). Цей тип абсолютно божевільний (в самому найкращому сенсі). Він частенько скрашує нудні епізоди своєю безпосередністю і неконтрольованими спалахами гніву, під час яких нагадує Грута з «Вартових Галактики» – такий собі милий хлопець, але здатний проткнути своїми руками купу ворогів, а після – тихо посміхнутися. Маніяк, загалом, але без нього ці «Трансформери» були б зовсім неможливо додивитися до кінця.

Після закулісних відео, де Бей хвалився тим, що став першим режисером, який одночасно знімав фільм двома камерами IMAX, відразу ж конвертуючи зображення в 3D, передбачалось гарне видовище. Але загравшись з цими камерами, режисер забув, що візуальна частина – не єдино важливе в даному фільмі, і що без хорошої історії гріш їй ціна. Таке враження, що фільм був знятий для 6-річних дітей, які просто будуть відкривати рота від захвату і подиву кожен раз, коли на екрані з'являється трансформер, і не будуть замислюватися про те, що конкретно там відбувається. От тільки жодна дитина не висидить 2 години 30 хвилин в кріслі кінотеатру, яким би зручним не було воно. Та й для дорослого це непросто. Так і хотілося, щоб в середині оголосили антракт, і можна було вийти із залу і розім'ятися. А то і заснути можна. До речі, спати хотілося вже після першої години перегляду. Та й 3D абсолютно не вразило.

Здавалося б, що після нудних і божевільних «Трансформерів: Час вимирання» зняти щось більш нудне і божевільне було неможливо. Але Бей перевершив самого себе. Епічний провал. Не раджу витрачати на нього свої важко зароблені гроші.

Найгірший блокбастер і поки найбільше розчарування року (більше, ніж «Мумія»).