Новини серіалів, в яких згадується Стенлі Кубрік

5 листопада 2014,  14:11 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Культова науково-фантастична кінокартина Стенлі Кубрика «Космічна одіссея 2001 року», яка надихнула свого часу новий виток розвитку кінематографа, тепер отримає продовження у вигляді міні-серіалу, яким особисто займеться інший відомий режисер, який досяг успіху в цьому жанрі, Рідлі Скотт.

З офіційної заяви Рідлі Скотта: 

Я завжди був прихильником екстраординарної серії романів «Космічна одіссея» Кларка і, звичайно, адаптації «2001 року» Стенлі Кубрика. Я дуже радий, що стану частиною того, щоб принести цю спадщину глядачам і продовжити велику кінематографічну традицію, як і заслуговує ця історія і її творці. 

Міні-серіал «Фінальна одіссея 3001 року» буде заснований на однойменній книзі британського науково-фантастичного письменника Артура Чарльза Кларка, що вийшла в 1997 році і є четвертим і останнім романом у цій серії. Вийде він на американському телеканалі «SyFy», який подарував глядачеві такі серіали, як «Таємниці Хейвена», «Зоряний крейсер Галактика», «Виклик» і «Бути людиною». Сценаристом серіалу, який буде адаптувати книгу Кларка, буде Стюарт Бітті, відомий завдяки своїй роботі над «Піратами Карибського моря». 

Раніше кіноадаптація Кубрика отримала продовження у вигляді «Космічної одіссеї 2010», знятої в 1984 році режисером Пітером Хайамсом. Фільм не став популярним, але йому вдалося отримати цілих 5 номінацій на «Оскар». 

Проект Рідлі Скотта знаходиться зараз в стадії пре-продакшну, тому дата його прем'єри поки не відома. Імовірно він вийде в 2017 році.