Біографія Джессіки Честейн

Повне ім'я: Джессика Мишель Честейн (англ. Jessica Michelle Chastain)
Народилася 24 березня 1977; Каліфорнія, США
Освіта: Sacramento City College

Біографія Джессіки Честейн

Джессіка Честейн народилася і виросла в Сакраменто, Каліфорнія. Честейн – це дівоче прізвище її матері. Згідно з різними джерелами, дата її народження – 24 березня 1977 року. Точну ж дату свого народження актриса приховує. Її мати, Джеррі, – шеф-кухар веганських страв, а вітчим, Майкл Хейсті (англ. Michael Hastey), – пожежник. Вони познайомилися, коли Честейн вчилася у восьмому класі. У пресі неодноразово з'являлися матеріали про передбачуваного рідного батька Честейн, рок-музиканта Майкла Монастеріо (англ. Michael Monasterio), який помер у віці 55 років від бронхіту, а також про її єдинокровних сестер, але сама Честейн це не коментувала, а в інтерв'ю журналу Vogue сказала, що в основному це були домисли, і додала, що в її свідоцтві про народження не вказано ім'я батька, тому ніяких доказів правдивості цих історій немає. Джессіка  старша з п'яти дітей, у неї є два брати і дві сестри. В інтерв'ю 2012 року її згадувала, що один з братів служить в Іраку.

Коли Честейн було сім років, бабуся відвела її на мюзикл Ендрю Ллойда Веббера та Тіма Райса «Йосип і його дивовижний, різнобарвний плащ снів». Після цього Джессіка зрозуміла, що акторство стане її професією.

У 1995 році Честейн закінчила школу, яка знаходиться в Сакраменто El Camino Fundamental High School, а також навчалася в Міському коледжі Сакраменто (англ. Sacramento City College). Уже після закінчення середньої школи Честейн грала Джульєтту в постановці «Ромео та Джульєтта». Від актора, що виконував роль Ромео, вона дізналася про Джульярдську школу, одноу з найбільших вищих навчальних закладів США в галузі мистецтва і музики, і вирішила, що хоче вступити туди. Після прослуховування, на якому вона читала монолог Джульєтти, Честейн була прийнята, ставши, таким чином, першою в сім'ї, хто вступив до коледжу, і восени 1999 року вирушила разом з бабусею на інший кінець країни – в Нью-Йорк, де і знаходиться Джульярдська школа. Вчитися в ній Честейн змогла за допомогою її знаменитого випускника Робіна Вільямса: у сім'ї Честейн не було достатньо грошей на оплату навчання, але дівчина отримала від Вільямса стипендію, яка покривала всі витрати. У школі Честейн стала членом 32-ї групи відділення акторської майстерності. У 2003 році актриса закінчила Джульярд.

Акторські роботи Честейн високо оцінюються критиками. Роль Рейчел Сінгер в трилері «Розплата» стала першою широко обговорюваної роллю актриси і була тепло прийнята. Джон ДеФоур з газети «The Washington Post» писав про участь актриси в цьому фільмі: «Хоча Хелен Міррен займає найбільш помітне місце в рекламних матеріалах, серце фільму б'ється в молодої версії її персонажа, зіграної акторкою-відкриттям цього року Джесікою Честейн». Пітер Треверс, критик журналу «Rolling Stone», назвав Честейн «проводом під напругою».

У інтерв'ю 2011 року вона говорила, що була вегетаріанкою протягом п'ятнадцяти років, а веганкой – протягом п'яти. Свій вибір актриса обґрунтувала так: «Я не хочу нікого мучити. Це щось на зразок спроби жити у світі, де я не сприяю [поширенню] жорстокості». У 2012 році Честейн і Вуді Харрельсон очолили список найсексуальніших вегетаріанців-знаменитостей за версією організації PETA.

Честейн – феміністка. Вона неодноразово заявляла, що жінкам у кіно рідко надають гідні та сильні ролі (з чим вона сама зіткнулася на початку кар'єри), і висловлювалася проти надання героїням надмірно сексуального вигляду.

 

Відносини Джессіки Честейн

У інтерв'ю блогу «Vulture» Честейн сказала, що довгий час була у відносинах з режисером Недом Бенсоном, з яким вони розлучилися у 2010 році. Уже після розставання вони почали працювати над трилогією «Зникнення Елеанор Рігбі».
З 10 червня 2017 року Джессіка одружена з дизайнером, посадовою особою італійського бренду Moncler, Джаном Лукою Пассі ді Препозуло, з яким вона зустрічалася 5 років до їхнього весілля.