Біографія Маші Єфросиніної

Повне ім'я: Ефросинина, Мария Александровна
Народилася 25 травня 1979; Керч, СРСР
Освіта: Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Біографія Маші Єфросиніної

Народилася 25 травня 1979 року в місті Керч.

Закінчила школу зі золотою медаллю, потім Київський національний університет імені Тараса Шевченка, факультет іноземних мов (спеціальність – перекладач з англійської та іспанської мови).

У 19 років дебютувала на українському Першому національному телеканалі (УТ-1) у програмі «Щасливий дзвінок». Незабаром Марія отримала запрошення від «Нового каналу», на якому запускали нову ранкову програму «Підйом».

У 2002 році програма отримала премію «Телетріумф» у номінації «Краще телевізійне шоу».

У 2005 році була ведучою 50-го, ювілейного, конкурсу «Євробачення». У жовтні 2005 року перейшла на канал ICTV (програма «Лінія конфлікту»).

З вересня 2006 року ведуча телешоу «Один у полі» на каналі «Інтер».

У 2006 році її фото з'явилося на обкладинці журналу «ELLE».

Співпрацювала з російськими каналами «Муз-ТВ», НТВ («Фактор страху»), ДТВ («Мій товстий бридкий наречений»).

Завдяки природній цікавості, роботі на телебаченні та знанню кількох мов, Маша з перших вуст отримувала відповіді на свої питання від світових зірок: Цезарії Евори, Паоло Коельо, Енріке Іглесіаса, Анні Жирардо, Жерара Депардьє, Келлі Джонса, Робертіно Лоретті, а також від політиків та багатьох зірок шоу-бізнесу, театру і кіно, які живуть на просторах СНД.

У 2006 році телеведуча потрапила у Топ-100 журналу «Фокус» – «Найвпливовіші жінки України». Як зазначило видання, впливовість обумовлена «успішною кар'єрою та популярністю».

У 2007 році вийшла на театральні підмостки у комедійній виставі-антрепризі «Допомогти так легко, або Звідки беруться діти» (постановник - головний режисер столичного «Театру на Подолі» - Віталій Малахов). Героїня Єфросиніної – сурогатна мати. На сьогоднішній день Маша вже не є актрисою театру через відсутність часу, але, за її словами, дуже хотіла б повернутися. Наприкінці 2007 року вперше знялася у відеокліпі на пісню Віталія Козловського «Ти хотіла», режисером якого був київський кліпмейкер Алан Бадоєв. Презентація кліпу відбулася у лютому 2008 року.

2 березня 2008 року на українському телеканалі «Інтер» почалися зйомки ток-шоу «Модний вирок», у якому Маша Єфросиніна виступає у ролі адвоката.

У 2009 році Маша Єфросиніна названа «Телеведучою року» за версією журналу EGO.

З 2009 по 2013 року телеведуча працювала ведучою та продюсером на «Новому каналі», де спочатку вела шоу «Фабрика зірок 3» з Андрієм Доманським, потім «Україна сльозам не вірить» разом з Сергієм Притулою та Олександром Педаном. Далі стала постійною учасницею гумористичного шоу «Зроби мені смішно» разом з Сергієм Кузіним, Сергієм Притулою, Олександром Педаном та Дмитром Коляденком. З 15 лютого 2011 стала ведучою шоу «Хочеш? Співай!» та шоу «Співай, якщо зможеш! ». З 3 березня 2011 стала керівником та ведучою шоу «Мрії збуваються». Наприкінці 2011 року були зняті останні передачі другого сезону «Мрії збуваються».

Маша Єфросиніна неодноразово отримувала нагороди за звання «Найбільш стильною ведучою України». Вона володарка премій «Чорна перлина», «ELLE-кумир». За професійну діяльність Маша вдостоїлася премії «Телезірка», як улюблена ведуча розважальних програм.

У 2011 році Маша Єфросиніна з'явилася у соціальній мережі Facebook. У неї близько 700 000 підписчиків у Instagram.

У 2012 році Маша Єфросиніна представила телеглядачам дві програми. 7 жовтня стартувало шоу «ШоумаSтгоуон» на «Новому каналі», ведучою та продюсером якого була Маша. 11 листопада «Новий канал» запустив цикл фільмів «Прокинутися знаменитим», відзнятий під керівництвом Маші Єфросиніної. Кожен з шести фільмів розповідає історію людей, які стали справжніми кумирами для сучасних українців.

У 2013 році, після трирічної перерви, Маша Єфросиніна повернулася на театральні підмостки, зігравши одну з ролей у виставі «Допомогти так легко, або Звідки беруться діти» київського Театру на Подолі.

Навесні 2014 року в ефірі «Нового каналу» вийшло романтичне реаліті-шоу «Серця трьох з Машею Єфросиніною» – телевізійна історія трьох дівчат, які шукають любов; Марія Єфросиніна виступала у ролі ведучої.

Наприкінці травня 2014 року Єфросиніна покинула «Новий канал», взявши паузу, щоб присвятити час сім'ї (у серпні 2014 роки народила другу дитину), активно зайнятися громадською діяльністю та підготувати новий проект, з яким вона повернулася на телебачення вже навесні 2015 – автор та ведуча ток-шоу «Відверто з Машею Єфросініно» на телеканалі Україна. У гостях у Маші відверто розповідали свої історії: Віталій Кличко, Сергій Притула, Олена Кравець, Андрій Садовий, Антон Лірник, Надя Дорофєєва, Оля Полякова та інші зірки країни.

У 2016 році отримала головну жіночу роль у серіалі режисера Анатолія Матешко «Потрійний захист». У 2017 році Марія стала ведучою нового соціально-розважального проекту «Сюрприз, сюрприз!» На телеканалі «СТБ», у якому виконує бажання українців. У наступному році Маша Єфросиніна зайнялася активним розвитком свого каналу на Yotube.

Родина Маші Єфросиніної

батько – Олександр Борисович Ефросинин – інженер-будівельник, помер у 2000 році
мати – Людмила Павлівна Єфросиніна (в дівоче прізвище Козлова; 1958) – економіст, працювала у «Приватбанку», займається бізнесом
чоловік – Тимур Заурбекович Хромаєв (1975) – бізнесмен. У 1997 році закінчив Union College у Нью-Йорку, у 2002 році - Київський інститут міжнародних відносин. З 1997 по 2001 року займав керівні посади у Міністерстві фінансів. Працював заступником голови правління банку «НРБ-Україна», потім займав аналогічну посаду у «ТАС-Інвестбанку». Є партнером компанії «АРТА Інвестиційні Партнери» та очолює асоціацію вкладників Зовнішекономбанку СРСР
дочка – Нана Хромаєва (16 лютого 2004 року)
син – Олександр Хромаєв (25 серпня 2014 року)
Молодша сестра – Єлизавета Ющенко (Єфросиніна) (1986) – 30 липень 2009 вийшла заміж за Андрія Ющенка, сина Віктора Ющенка. У 2012 році розлучилася.
Як зізналася Маша, у неї у роду були росіяни, татари і поляки.
Бабусі і дідусі Борис Ефросинин та Павло Козлов були інженерами, працювали на Керченському суднобудівному заводі. Після її народження батьки поїхали на 6 років у Магадан.