Рецензії, в яких згадується Джей Джей Абрамс

Рецензія на фільм «Зоряні війни: Скайвокер. Сходження»
Безслізне прощання з легендарною сагою
18 грудня 2019,  19:40 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

З моменту прем'єри фільму «Зоряні війни: Нова надія» світ наукової фантастики і кінематографа змінився назавжди. І ось через 42 роки на великі екрани виходить дев'ятий епізод франшизи «Зоряні війни: Скайвокер. Сходження», який обіцяє завершити історію Люка та Леї Скайвокерів і показати велику битву Добра зі Злом, яка вирішить долю далекої-далекої галактики. І ця доля залежить тепер від колишньої сміттярки Рей, яка стала могутнім джедаєм, і Кайло Рена, онука Дарта Вейдера, який мріє правити усією галактикою...

Читати далі...
Рецензія на фільм «Місія неможлива: Фолаут»
Том Круз виживе в цьому фільмі
25 липня 2018,  03:31 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Поки Бондіана все ніяк не випустить свій 25-й фільм, франшиза про іншого відомого шпигуна Ітана Ганта «Місія неможлива» продовжує набирати обертів. Останні два фільми стали хітами жанру, зібравши разом 1,4 мільярда доларів, і для своєї шостої шпигунської пригоди «Місія неможлива: Фолаут» Том Круз був готовий піти на все й неодноразово ризикувати своїм життям, щоб показати глядачам екшен, якого вони ще не бачили на великому екрані.

Читати далі...
Рецензія на фільм «Вулиця Монстро, 10»
В бункері з Джоном Гудманом
5 квітня 2016,  00:49 | Рецензії | Автор: Елена Стрельбицкая

Про те, що вже знято продовження популярного науково-фантастичного хоррора «Монстро», який вийшов на екрани вісім років тому, стало відомо лише з появою трейлера «Вулиці Монстро, 10» за кілька місяців до її безпосередньої прем'єри. Так чим же насправді виявився цей таємничий сіквел від продюсера Джей Джей Абрамса?

Своє нове науково-фантастичне дітище з домішком трилера Джей Джей Абрамс називає кровним родичем «Монстро». Їх дії відбуваються в одному світі, але навряд чи «Вулицю Монстро, 10» можна назвати продовженням оригіналу, швидше, його молодшим братом. На роль режисера фільму був обраний якийсь Ден Трактенберг, який не знімав до цього повнометражне кіно. Але якщо досі його ім'я мало хто чув, то після «Вулиці Монстро, 10» все зміниться. Бач як швидко після виходу першої кінокартини пішла вгору кар'єра режисера Метта Рівза, який встиг вже надійно влаштуватися у франшизі «Планета мавп».

Отже, вирушаємо у світ, де нас разом з головною героїнею Мішель, травмованою після аварії, замикають в підземному бункері. І залишати його суворо забороняється, оскільки двоє співмешканців запевняють, що на поверхні все заражене і вийти туди буде можливо лише через мінімум пару років. Але провести час під замком з господарем бункера Говардом, який створює враження не самого адекватного і нешкідливого чоловіка, вона аж ніяк не має наміру. Тепер залишилося дізнатися, що ж відбувається насправді, і побудувати план...

Головну роль у цій історії зіграла Мері Елізабет Вінстед, яка могла вам раніше запам'ятатися в якості головної коханної всього життя Скотта Пілігрима або дочки Брюса Вілліса в «Міцному горішку 4». Якщо у великих проектах їй зазвичай дістаються нехай і яскраві, але другопланові ролі, то тут вона змогла розвернутися по повній, незважаючи на обмежений простір бункера. Її Мішель керується головним інстинктом – інстинктом виживання – що загострює всі почуття, підвищує адреналін в крові і штовхає на відчайдушні вчинки, чиї наслідки можуть бути невідворотними... Ця героїня розумна, відважна і просто прекрасна в своїй недовірі, і змушуючи глядача ставити під сумнів все, що тут відбувалося.

Компанію Вінстед в ув'язненні склали Джон Галлахер мол. зі «Служби новин» і його величність Джон Гудман. Цей великий добряк, чия поява на екрані завжди раніше викликала посмішку і натякала на якусь цікаву ситуацію, яку приємно згадати після перегляду фільму, заново розкрився в образі Говарда. Від його гри тут стає не по собі, як і повинно бути, але все одно після «Вулиці Монстро, 10» ви більше не будете бачити Гудмана колишнім добродушним характерним актором. Йому є чим вас здивувати і полоскотати вам нерви.  

Основну частину оповідання «Вулиці Монстро, 10» відмінно вдається тримати в напрузі, примушуючи глядача гадати, хто ці люди насправді, що відбувається на поверхні, і чим все це може закінчитися. Під кінець зустрічаються деякі безглуздості, але сама історія так званої «замкненої кімнати» розкрита просто блискуче. Абрамс і Трактенберг створили вельми нетривіальний трилер, змушуючи, в тому числі, глянути по-новому і на жанр наукової фантастики.

У бункері під землею живуть троє: одна жінка і двоє чоловіків. І компанія когось з них може виявитися набагато небезпечнішою за смертоносний вірус, що ймовірно заразив світ на поверхні.

P.S. З цікавих фактів: в оригіналі голос Бена, колишнього хлопця головної героїні, належить Бредлі Куперу.