Новини серіалів про (2013 – 2020)

5 грудня 2020,  19:35 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Рагнарок гряде. Настають сутінки богів. Ніхто не уникне своєї долі. Стримінгова платформа Amazon Prime опублікувала епічний трейлер другої частини фінального сезону хітового серіалу «Вікінги».

Читати далі...
30 червня 2020,  17:55 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

У минулому році стримінгова платформа Netflix порадувала всіх шанувальників жанру фентезі серіалом «Відьмак», а в цьому році на нас чекає нова подорож у світ магії та мечів під назвою «Проклята».

Читати далі...
22 лютого 2020,  18:01 | Новини серіалів

Надихнувшись серіалами «Вікінги» і «Шерлок», скандинавська філія телеканалу HBO представила свій науково-фантастичний детектив «Прибульці з минулого».

Серіал «Прибульці з минулого» показує сучасну Норвегію, в якій несподівано з моря починають з'являтися люди з інших епох, включаючи гостей з кам'яного віку, епохи вікінгів та пізнього XIX століття. Влада дає їм притулок і роботу — так на службу до поліції потрапляє войовнича дівчина-вікінг Альфхільдр (Кріста Косонен). Вона стає напарником детектива Ларса Гааланда (Ніколай Клеве Брок), і разом вони займаються розслідуванням серії вбивств прибульців.

Творцями серіалу виступають Анна Бьернстад та Ейліф Скодвін. На американських стримінгових платформах HBO NOW та HBO GO його прем'єра відбулася 18 лютого.

8 жовтня 2019,  14:56 | Новини серіалів

З попелу вони повинні повстати. Офіційний трейлер 6 сезону історичного серіалу «Вікінги» обіцяє двогодинну прем'єру, яка відбудеться 4 грудня. У ньому повернуться Кетрін Віннік, Александр Людвіг та Густаф Скарсгард.

Після багатьох років заворушень і трагедій, серіал досягає свого апогею, коли вікінги вирушають в невідомі раніше місця за тисячі миль від Каттегата, де вони зустрічають злісних суперників, гідних їхньої битви і, нарешті, стикаються з наслідками смерті Рагнара. Видіння Провидця здійснюються, оскільки фінальний сезон відповідає на важливі та змінюючі життя питання, даючи зрозуміти, що війна ще не закінчена.

На рахунку «Вікінгів» є 13 номінацій на премію «Еммі». Зараз серіал займає 190-е місце в рейтингу найкращих серіалів усіх часів на сайті IMDb.

21 липня 2018,  17:46 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Світ занурюється в темряву, поки брат воює з братом у новому трейлері 5 сезону серіалу «Вікінги», який був представлений на Comic-Con.

Перша частина 5 сезону завершилася битвою Бйорна (Александр Людвіг) та Івара (Алекс Хег Андерсен) за владу над світом, в якій переміг Івар. У наступних серіях повертається легендарний вікінг Ролло (Клайв Стенден), що посилює переворот у Каттегаті. Поки Бйорн і Лагерта (Кетрін Вінник) разом з єпископом Гемундом (Джонатан Різ Майерс) біжать від убивчих сил Івара, тиранічне панування Івара над Скандинавією розпочинає нове Темне століття.

Тим часом в Ісландії Флокі (Густаф Скарсгард) бореться з елементами і прагненням своїх власних поселенців до помсти, щоб створити колонію вікінгів на цьому прекрасному й пустельному ландшафті.

«Вікінги» повертаються з новими серіями 28 листопада.

29 липня 2017,  21:10 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Дивимося більше двох десятків трейлерів до майбутніх сезонів популярних серіалів, а також до очікуваних нових, які були показані на Comic-Con.

Читати далі...
17 листопада 2015,  15:11 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Это зимнее межсезонье мира зарубежных сериалов наполнено громкими возвращениями и премьерами. Чтобы вы не пропустили выход уже любимого или только заинтересовавшего вас сериала, мы подготовили полный график премьер, которые будут происходить с ноября 2015 года до февраля 2016, включительно.

Читати далі...
19 березня 2013,  20:28 | Новини серіалів | Автор: redder

Чомусь я затупив був зайнятий на минулому тижні і пропустив третю серію "Вікінгів". Але не біда, вчора виправив недогляд і подивився відразу дві серії, третю і четверту. Так, власне, вийшло навіть краще, тому що серії вийшли дуже навіть нічого, обидві.
Другий епізод закінчувався тим, що похмурі вікінги, пограбувавши як слід англійську монастир, повертаються на батьківщину. Там їх уже чекає тупий ярл Харальдсон, який косить під розумного. Тупий він тому, що тут же забирає у Рагнара всю здобич, мотивувавши це тим, що він головніший, тому все награбоване так і так його.
Ідіоти не розуміють, що десять відсотків від мільйона - це куди більше, ніж половина від п'яти тисяч. Тому по розуму Рагнара потрібно було тут же поставити своїм Лепша корешем і як слід привітати. Але оскільки місцевий ярл явний ідіот, він нічого подібного не робить, а робить якраз навпаки. Залишається подив - як він взагалі в ярли вибився, Харальдсон цей? Невже і тут дружина постаралася?
Позбавлений усього видобутку, Рагнар не сумує і тут же збирає другу експедицію. А полоненого англицкий ченця він притягнув до себе додому і оголосив вченою людиною, якого чіпати забороняється.
Другий кидок до м'якого підчерев'я Нортумбрії проходить не менш вдало, команда висаджується легко. І тут - опа! - Назустріч їм натовпом скачуть зольдатен з місцевого гарнізону. Всі здорові, при мечах і кольчугах. Але невпевнені якісь. Без бойового духу. А це в таких ситуаціях - найперша справа.
"Ви хто такі? - Боязко упускає головний англієць, дивлячись на п'ятнадцять похмурих жлобів з сокирами і щитами, до самих очей зарослих жорсткою шерстю. - Торговці, напевно?
"Ага, торговці, - легко погоджується Рагнар. - Хочемо от з вами поторгувати. Ви нам барахло всяке, а ми вам - легку смерть. Як вам такі розклади? "
"Це не до мене, - відмовляється командир. - Ідіть до короля, з ним і розбирайтеся. Дістатися до нього неважко - відразу за скелею наліво і ще раз наліво ".
Рагнар задумливо мружиться.
"А що, ватага, - цікавиться він нарешті. - Які будуть думки на цей рахунок? "
"БИЙ-вбивають!" - Репетує ватага.
Англійців вирізують майже всіх. Двоє вижили. Один - тому що втік, а інший, тому що його взяв у полон Рагнар. І не даремно, тому як дорога до найближчого містечка виявилася трохи довший, ніж казав похмурий командир.
Але й там нічого складного не виявилося. Рагнар розумно дочекався неділі, коли всі жителі і солдати пішли в церкву, залишивши зброю на вході, після чого бадьорим кроком увійшов з командою всередину. Ну, а далі, відоме справу ...
Грабувати-бухати-ВІДПОЧИВАЙ!
На зворотному шляху, правда, виникла заминка. Місцевий корольок виділив-таки загін швидкого реагування, який і дочекався вікінгів на пляжі. У обшем, чоловік п'ять вони в цьому поході таки втратили. А загін ... який-такий загін?
Ще хороша сцена була. Рагнар ласкаво дивиться в очі полоненому солдату, який показав місцезнаходження міста.
"Який ти молодець! - Захоплюється Рагнар. - Все зробив точно як я наказав. Люблю коли таке виходить. Пити либонь хочеш? "
Солдат зацьковано киває.
"На ось, попий. Чи не боісь, смачна вода. Ну, а ми, напевно, підемо. Будинок, розумієш, кличе. А ти ... жити либонь хочеш? "
Солдат енергійно киває ще раз.
"Так і думав. Ну, бувай тоді ".
Після цього братан Рагнара спритним ударом срубает солдату голову.
Ну, а вдома - там уже нові справи, нові турботи. І місцями Рагнару Лотброку доведеться як слід подумати, щоб не потрапити в чергову могилу, вириту підступним ярлом. Але він впорається, я впевнений. Інакше б про нього не складали вис, саг і легенд ось вже більше тисячі років.

6 березня 2013,  22:55 | Новини серіалів | Автор: redder

Друга серія "Вікінгів" називається Wrath of the Northmen - тобто "Гнів сіверян". Розповідається в ній про те, як Рагнар зібрав-таки добровольців - своїх дружбанів-вікінгів, і рвонув на свежепостроенном драккара через море. Грабувати Англію, стало бути. У цьому зв'язку не дуже зрозуміло назва серії. Норвегія та Англія знаходяться приблизно на одній широті, а Данія помітно південніше. Хто з них там сіверяни-то?
Чимало в серії і інших малооб'яснімие фрагментів. Ось Рагнар в компанії двадцяти бухіх мужиків оголошує, що має намір через пару тижнів плисти на Захід, що суворо заборонено місцевим ярлом. І насамкінець додає: "Тільки ви, це - шшшш ... нікому! "І ярл в той же вечір дізнається про потужні планах Рагнара. Але нічого не робить.
Ось ярл жарко шепоче на вухо свого кишенькового катові: "А чи не хочеш, - грит, - мою жіночку-то огулять? Якщо хочеш, то давай - я не проти ". Кат фігеет від привалив радості і негайно стрибає на ярліцу в одній нічній сорочці. Тут-то його, голубчика, і скрутили. І сокирами, сокирами по довбешці. Ну тобто цілковите нерозуміння відносин всередині вікінгской ієрархії. Ярл ніколи не сказав би подібне своєму підданому. А підданий ні за що не прийняв би слова ярла всерйоз. Це не просто неймовірно, а взагалі немислимо. Але в серіалі - ось так.
Дивна поведінка вікінгів по прибуттю в Англію - теж якось дивує. Так само як і раптова шлюпка у драккара. Адже не було її! Складно пояснити і божевільний страх у ченців. Невже ніколи раніше розбійників не бачили? Нарешті, чому вікінги не погнали курей і гусей - їм їсти не треба на зворотному шляху, чи що? Сцени з драккара зняті, до речі, за три копійки - суцільні великі плани, і жодного кадру тури у відкритому морі.
Ярл тим часом носиться по своєму селі, проводячи потужний комплекс оперативних заходів, вбиваючи всіх, хто Рагнару допомагав. Дурень він якийсь, прости господи. Так ніяких підданих не залишиться.
В цілому, серія злегка краще, ніж ідіотський дебют, але все одно тупувата якась.

4 березня 2013,  22:21 | Новини серіалів | Автор: redder

Подивився тут першу серію нового проекту каналу History під назвою Vikings - "Вікінги". Залишився розчарований. За основу серіалу була взята життя напівлегендарного скандинавського конунга 9 століття Рагнара Лодброка і його синів - Бьорна Железнобокого і Івара безкісткового. Саг про цих громадян складено - не злічити, вплив на вікінгскій фольклор вони надали гігантське. Чи жарт - Рагнар кілька разів грабував Париж, і один раз його навіть спалив, набігав на Англію незліченну кількість разів, і по суті поклав початок Датській навалі.
Діти його теж задніх не пасли в цьому плані. Після того, як англійці вбили Рагнара, його син Бьорн вторгся в Англію повторно, всіх убив і всіх зарізав. А кого недорізаний - закатував і спалив. Персонажі були реально круті і відморожені на всю башку повністю.
Уявляєте, як можна було на цьому тлі розвернутися, яку тему задути? В результаті спостерігаємо щось до крайності сумне. Зараз я не полінуюся і розповім.
Сцена перша. Рагнар з братом Ролло рубають древніх латишів в капусту. Потім приходить Один і забирає всіх мерців до себе в Валгаллу. Хороша сцена, бадьора.
Сцена друга. Дружина Рагнара ловить рибу острогою посеред якихось джунглів. Пізніше Рагнар лежить з женка після сексу і розповідає, як сильно її любить. Розповідає в дусі хіпстера 21 століття, ніяк не дикого скандинавського варвара.
Сцена третя. Рагнар їде в місцевий райцентр приймати сина Бьорна в піонери. Приймати буде місцевий ярл. Ярл чисто поголений і скорботний обличчям. Він приймає малечу в піонери всім гуртом і оголошує, що в цьому році всі попливуть грабувати Росію (це в 8 столітті, ага). Рагнар голосно обурюється, тому що в Росії всі жебраки, і видобутку буде мало. Ярл викликає його до себе на килим і робить навіювання - не грубить, мовляв, старшим. А потім командує своєму особистому катові - прослідкуй за чуваком, не довіряю я йому.
Тим часом до дружини Рагнара завалюють двоє карних злочинців і вимагають сексу. Та пропонує замість цього поїсти і випити, а коли ті відмовляються, б'є їх і викидає геть.
Рагнар і Бьорн йдуть по джунглях і знаходять божевільного людини Флоки. Флоки фарбує повіки зеленкою і носить на обличчі дерев'яну маску. А ще він будує бойові човни. Одну він тільки що побудував для Рагнара, щоб той сплавав на захід, а не на схід, і награбував побільше. Рагнар розплачується худим мішечком, кажучи "це видобуток з минулого разу".
Закінчується серія тим, що Рагнар, Ролло і Флоки ливут на човні по озеру, а з берега за ними упирем стежить ярлов кат.
Акторські роботи оцінюю як ніякі. Ні в одному вікінга не помічено злостивості, дикості, відважності, рішучості-нічого, що робило вікінгів найсуворішими хлопцями в тих краях. А адже Івар Широкі Обійми її за двісті років до описуваних подій побудував величезну державу. А адже Гаральд Синій Зуб сто років потому об'єднає всі вікінгскіе землі і стане правити вогнем і мечем. А тут - якісь нерішучі, безвольні хлюпіков. На опрацювання характерів часу не витратили зовсім, тому й не переконали.
Знято все дуже недорого і негламурно. Пейзажні види - так, красиві (знімали в Ірландії). Все інше - якось взагалі мимо. Неозброєним оком видно різницю між, скажімо, Грою престолів "та цим ось твором. Різниця - як між "Аватаром" і новорічною постановкою при палаці піонерів. Заголовна заставка, правда, сподобалася, і пісня звідти теж - круто зроблено. А решта - нікчемно якось. Прикро, що так вийшло, звичайно. Вікінги б образилися.