Рецензії на (2005 – 2020)

5 червня 2016,  13:08 | Рецензії | Автор: SergioBond

Ось і підійшов до кінця 11-й сезон «Супернатуралів»... Хотілося б сказати, що серіал завершився. Але ні, 12-му сезону бути, і, судячи з усього, пригоди братів Вінчестерів триватимуть до справжнього кінця світу. Однак варто повернутися трохи назад у часі, щоб переглянути, що ж я такого написав у своїй замітці, присвяченій самому початку 11-го сезону, що з написаного втілилося в реальність, а що – ні.

Традиційно кожен сезон «Надприродного» включає в себе наскрізний сюжет, який є кістяком оповідання, але постійно розділяється на побічні гілки. Це такий хитрий хід, щоб весь час тримати глядача в напрузі і розтягувати хронометраж. Іноді це вдається, іноді не дуже. Чому ж я вважаю, що 11-й рік зйомок був невдалим і пора зачиняти серіал?

Все просто: не дивлячись на біблійний сюжет, бадьорі жарти Кроулі (Марк Шеппард), братів Сема (Джаред Падалекі) і Діна (Дженсен Еклс) Вінчестерів, по-справжньому захоплюючих серій було не дуже багато. Звичайно, глядачеві показали кілька епізодів, в яких повернули знайомих персонажів. Наприклад, історія чергової зустрічі братів з шерифом Джоді Міллс (Кім Родс) є подібною ноткою ностальгії. Але основна біда «Supernatural» нікуди не зникла – передбачуваність.

Вже після перегляду 1-ї серії я вгадав майже всі сюжетні повороти сезону. Звичайно ж, передбачити абсолютно все неможливо, а тому мене трохи порадувало повернення Люцифера (Марк Пеллегріно) і розкриття таємниці Бога. Втім, я був впевнений, хто за задумом творців «Надприродного» повинен бути Творцем, для інших глядачів хоча б ця лінія завершена. Але знову ж таки, тим фанатам, хто стежив за пригодами Вінчестерів протягом 11-ти років, багато стало ясно вже після 5-го сезону.

Що ж до гри акторів і інших радощів життя – все краще, ніж я побачив минулої осені. Брати продовжують кататися на своїй Імпалі по просторах Піндостана, вбивають і спалюють погань, попутно спокушаючи ангелів і демонів. Ну і забійна музика нікуди не зникла, що радує.

А ось що мене зовсім не радує, крім передбачуваності, ясна річ, це те, що стрілка осцилографа в шмарклімірі намоталася на власну вісь, не витримавши навантаження. Чим мене зачепив серіал спочатку? Брутальністю в тому числі. Зараз же я бачу, що творці просто не можуть вольовим рішенням вбити пару-трійку головних героїв. Це взагалі нікуди не годиться. Так, дівчатка-фанатки плакатимуть. Ну і біс з ними, життя – не цукор і не мед. Нехай звикають, а то виходить, що один з моїх улюблених серіалів скотився в «Санту-Барбару»... Журба.

Ну і насторожує завзяття каналу The CW продовжити життя мертвого. В середньому 11-й сезон зібрав біля екранів близько 1,5 млн душ за кожен епізод. Для порівняння – минулий, 10-й, збирав майже по 2 млн... Ну і загальна тенденція показує, що все погано, адже перегляди 1-го сезону становили майже 6 млн америкосів за серію, а це дуже багато. Слов'янам гарно – з торента скачав і не паришся, а за бугром кабельне телебачення платне. І видно, що люди більше не хочуть платити гроші за перегляд чергового "pulp". Чому ж продовжили? А біс його знає. Можливо, заради фанатів або задумали супер-мега-гіпер кінцівку і потрібно додати драматизму. Час покаже.

Як на мене, кілька вечорів скоротати під сезон можна, але не більше. Ні особливих переживань, ні захоплюючого оповідання і міфології. Втім, я вже давно дивлюся «Суперів» за інерцією. Решті так робити не раджу.

Чи буду я дивитися 12-й сезон? Безумовно так. Чи буду я чекати вихід кожної серії 12-го сезону з нетерпінням? Безумовно ні.

Рецензія на серіал «Надприродне»
Покой всем только снится
7 листопада 2015,  00:48 | Рецензії | Автор: SergioBond

Я люблю смотреть всякие разные сериалы, особенно если создатели в процессе развития событий чем-то удивляют зрителя. Хотя надо сказать, что в коллекции храню только три штуки данного искусства: «The X-files», «Breaking bad» и «Supernatural». Так вот, сериал «Сверхъестественное» мне приглянулся с первого взгляда... Ностальгия была по тем же «Файлам», да вдобавок братья навешивали люлей всякой нечисти и ещё бодро шутили при этом. Первые три сезона, скажем так. Но потом что-то сломалось (хотя следующие сезоны я продолжал копить себе в коллекцию и дальше, больше по привычке). Понятное дело, большинство фанаток просто взмолились, дабы лишнюю осень-зиму-весну смотреть на смазливых актёров, и создатели пошли на уступки! Итого уже который год подряд наблюдаю за тем, как братья Дин (Дженсен Эклс) и Сэм (Джаред Падалеки) Винчестеры, а также ангел Кастиэль (Миша Коллинз) воюют... ну не всегда чтобы со Злом, но просто мелькают в кадре на радость тем самым фанаткам.

В общем, просмотрел я тут давеча 1-ю серию текущего, 11-го по счёту сезона, и немножко на моём лице поселилась ладонь. Эх... в который уже раз... Ну да не буду о грустном, я о сериале. Никогда не был Нострадамусом, но тут даже слепому видно, что именно нам покажут далее и чем всё это обернётся.

Напомню зрителю о последних событиях минувшего года: Винчестеры боролись с татухой на руке Дина под названием "печать Каина". Боролись, кроме тату, со всяким, попутно угробили рыжую и бестыжую гражданку Чарли Брэдбери (Фелиция Дэй), о которой я даже пустил скупую мужскую слезу. Ибо Фелиция в роли Чарли мне шибко приглянулась: весёлая, умная и рыжая. От подобной жёнушки я бы не отказался, ага. Так вот, в конце сезона мамаша короля ада, коего звать Кроули (Марк Шеппард), ведьма по имени Ровена (Рут Коннелл), замутила мега-схему, чтобы освободить саму Тьму. В библейском смысле. В конце 10-го сезона братья таки выпустили Тьму при помощи Ровены и забили насмерть Смерть (Джулиан Ричингс). Хохма, согласен. Но не я писал сценарий.

И что же зритель увидел в 1-й серии 11-го года съёмок? Нам показывают не только фальшивую амнезию братьев (вангую флешбэки, враньё и прочие радости жизни, которые будут в дальнейшем; инфа 146%), но и то, что случилось с остальным населением США: некоторые из них начинают потихоньку становиться зомби. Классический случай - сначала вены и артерии на шее чернеют, потом аппетит просыпается к человечинке. Вот... Кастиэля пытают, Кроули маскируется под святого католического священника, а также появляется некая ментовка Дженна с ребёнком на руках. Аналогия с Христом как бы напрашивается невзначай, правда в несколько ином свете... Ну и да, Дину нашему Винчестеру татуха с прошлого сезона уже не мешает, а Сэмчик заразился зомби-вирусом. Такие дела.

Будем посмотреть, конечно же. Хотя... Честно скажу - надо завязывать. Актёры халтурят со страшной силой, сценаристы курят траву, а режиссёр бухает сутки напролёт. Именно такое впечатление у меня всего лишь после просмотра 1-й серии. Что будет дальше? Ну... Кроули будет всех троллить, Тьма будет жить и расти в ребёнке, а если Сэм не помрёт (или помрёт), то снимут 12-й сезон. Я думаю, что 12-му сезону скорее быть, во всяком случае сложилось такое впечатление исключительно по завязке. Далее обратно классика жанра: Дин снова начинает пить и старается изо всех сил не разводить мокрое дело, чем привлечёт ещё миллионы девочек-фанаток. Кас... Ну он просто Кас, потому у него и так фанатки множатся. Ровена - скорее всего в финале поможет братьям воевать с выросшей и заматеревшей Тьмой.

Сериал, как это ни печально говорить, скатился в выгребную яму. Спрос рождает предложение, но всему есть мера и цена. Именно поэтому я особо не жду релиза 10-го сезона любимого с дества «The X-files» в 2016-м... Если же кто знает каким образом можно выйти на связь с создателями «Супернатуралов», маякните мне. Я письмецо напишу им по-аглицки со всеми вытекающими.

31 травня 2008,  10:46 | Рецензії | Автор: Dr.Pavlov

Сезон number ONE: Здіймиться багаттями, сині ночі!

Спочатку було полум'я. Пекельне полум'я в ночі. Персональне пекло ввійшло в життя двох братів і встало ревучою стіною вогню миж безтурботним піонерським минулим і безмежно жорстоким сьогоденням.

Життя повернулося до братів спиною. Інший би опустив руки та примирився, але тільки не вони.

Залишившись без матері й дотримуючись завітів батька, Дін і Сем Вінчестери навчилися всякому: латині й минній справі, екзорцизму й спелеології, освоїли професії домушника й копа, отримали права категорії C, D і E, а також навчилися влучно стріляти сіллю й бризкати святою водою.

А головне - завжди перемагати.

Так загартовувалася сталь...

...Давним-давно, на світі жили не тільки дурні президенти, обдовбані рок-музиканти, прекрасні топ-моделі й страшні вуличні гопники, але й пекельні кодла - злісні демони, зубасті вервольфи, вічно голодні барлоги й бандерлоги, відьми, вампіри й інший потойбічний електорат. А правив цією різношерстою сволотою, як і заведено - Аццький Сотона на ім'я Люцифер. Самого його ніхто не бачив, навіть найбільш наближені демони, але віра в його невідворотне пришестя гріла тушки мертв’яків та іншої погані.

Вступна:

Примара Світоносного бродить по об'єднаних територіях північного материка, відкритого через непорозуминня генуезським євреєм Кристобалем Колоном, сіяючи хаос і руйнування в окремо взятих демократичних регіонах.

Завдання:

Хаос припинити, демократію врятувати, погані повисмикувати ноги й все що висмикується, щоб не допомагала примарі бродити.

Особливе:

По можливості, відловити й Сотону.

Методи:

Будь-які.

Бродіння примари саме по собі не сильно заважає демократичним процесам. Заважають побічні явища, його супроводжуючі. То неврожай макової соломки, то сарана на посівах ганджубаса, а то раптово електрика відключається й пиво стає теплим.

Щоденник Діна Вінчестера

П'ятниця, 13

Сьогодні прикінчив вампіршу. Хотіла вкусити за найдорожче. Презерватив із часниковим запахом, як завжди, допомиг. Поки плювалася, відірвав з ноги в бубон і відрізав голову. На тушці знайшов права водія, 12 баксів і книгу "Lucifer: Mein Kampf" у м'якому плетінні. Асимилюються, сцуки.

Вівторок, число не пам'ятаю.

Разом із братом пришили людожера. Оселився біля конопельного поля й жер негрів, які приходили розкумаритися. Довго ричав у печері, відмовлявся виходити. Броїли шашку із хлорпікрином. Сволота вискочила, плюючись і кашляючи. Піймали в сітку, довго били ногами. Втомилися. Сем відійшов за дерево відлити, а монстр став просити хлібця. Смиялися. Вставив йому в рот динамитну шашку, а Сем другу - з іншої сторони. Підпалили шнури й зіштовхнули чудовисько в печеру, рвонуло знатно.

Сем турбує, часто мочитися. Можливо, простатит.

Субота, той же мисяць

Знайшовся батько. Довго пили. Хвасталися, хто більше демонів завалив. Батько веде по очках. Спорядив нас самопальными ксивами агентів ФБР. Моя на ім'я Малдер, а Сему дісталася на ім'я Скаллі. Сем образився. Посмиялися.

Батько відкрив страшну таємницю про цвинтар хатніх тварин. Мертві тварини там оживають і загризають колишніх хазяїв. Треба туди з'їздити, прикопати пару роздавлених мандавошек, які дісталися мені від сестричок-офіціанток. Будуть знаті, сцуки!

З мисць повідомляють:

« Вандали-окультисти.

У штаті Мичиган двома невідомими був запаскуджений муніципальний цвинтар для домашніх улюбленців. Шериф розповів, що на мисці злочину був виявлений будівельний каток, який використовувався вандалами для вкочування в ґрунт пам'ятників хом'ячкам, канаркам, собакам і кішкам. Пам'ятник улюбленому омарові бакалейника не постраждав. Очевидно, це справа рук послідовників Ктулху».

З'їдені заживо.

Жахлива смерть спіткала двох сестер-близнючок, які працювали офіціантками в мотелі на федеральній трасі округу Клівленд. Їхні тіла, а вірніше те, що від них залишилося, знайшов вранці один з постояльців. У дівчат були виїдені статеві органи, а всю шкіру покривали незліченні укуси невідомих комах. Коронер висловив припущення, що це миг бути гібрид техаських вогненних мурах і африканської бджоли-вбивці. Проводиться дезінфекція примищень, жителям рекомендовано відмовитися від виїздів на природу.

Щоденник Діна Вінчестера

Середа, 13

Щось схавало батька... Сем упевнений, що Ктулху. Я підозрюю алегатора, флоридські болота - небезпечне мисце. Після поминок продовжимо відстрелювати нечисть...

Сезон number TWO: Наближається ера світлих років!

Людина смертна... Але це ще півлиха. Іноді вона раптово смертна...

Серія важких втрат підстерегла родину Вінчестерів. Трагічно загинув батько. Брати продовжують свою святу справу - очищення землі від потойбічної нечисті.

Але ворог не дрімає...

Щоденник Діна Вінчестера

У ніч із п'ятниці на суботу

Сьогодні вбили Сема... Якийсь смердючий ніггер посадив його на перо. Я залишився один...

У ніч із неділі на понеділок

Продав душу дияволу. Сэм ожив. Я лоханувся, диявол поставив умову, що жити мені залишилося всього рік. За себе прикро. За Сема радий.

Вівторок, того ж мисяця

Знайшли ніггера, який скривдив Сема, Сем його особисто пристрілив, дванадцять куль у тушку й три контрольних у голову. Попутно відкрили пекельні врата, багато демонів розбіглося.

Бачив батька. Тримається молодцем, пику від'їв знатну, батя навіть у пеклі може добре влаштуватися, радий за старого.

Роздобули мега-револьвер, який вбиває все. Жовтоокий демон подарував його брудному ніггеру, якого пристрілив Сем. Випробували зброю на жовтоокому - з одного пострілу з копит! Залишилося знайти нескінченні патрони...

Четвер, після дощу

Сем познайомився з демоном. Вона блондинка. Я хотів пристрілити, але Сем уперся - каже, Рубі (так її звати) за нас. Опозиція в пеклі, я в шоці! Рубі повідомила, що Сема будуть висовувати в проводирі демонів.

Що діється...піду нап'юся...

З мисць повідомляють:

«У штаті Флорида невідомими була знищена поліцейська дільниця. Шериф, два його помичника й секретарки вбиті. У розгромленому будинку знайдені тіла двох агентів ФБР і кількох цивільних осіб. Всі підвіконня й пороги рясно посипані білим порошком, підлога й стелі розмальовані сатанинськими символами. У дворі знайдений згорілий вертоліт. Ведеться розслідування».

Сезон number THREE: Діти робітників, смиливо за нами!

Почалося! Миж партією пекла й опозицією розпалюється нежартівлива боротьба за владу.

Радикальні демони висувають на роль проводиря свою кандидатуру - малолітню Ліліт, мотивуючи це гаслом «Молодим скрізь у нас дорога!»

Опозиція під керівництвом Рубі підтримує кандидатуру Сема. Попереду вибори й громадянська війна. А Сем випадково дізнається, що Дін продав душу для його порятунку...

Щоденник Семюеля Вінчестера

Понеділок, 20 грудня, 18 годин 37 хвилин

Дін мині обдурив... Бездушна (тепер у буквальному значенні слова) людина! Ні, намири в нього були добрі, і я вчинив би так само на його мисці... Але йому залишився всього рік, що ж робити? Потрібно знайти того демона й розірвати контракт.

Вівторок, 21 грудня, 00 годин 15 хвилин

Знайшов демона, виявилася брюнеткою. На мою законну вимогу віддати душу брата, послала мене на хуй. Пристрілив суку з мега-револьвера. Трохи полегшало, але як же допомогти братові?

П'ятниця, Різдво, 12 дня

Сьогодні вбили із братом поганого Санту і його дружину. Пристарілі хвасталися своїм божественним походженням і безсмертям. Забили їм у дупи по ялинці - здохли як звичайні вампіри, отака різдвяна інсталяція вийшла. Трохи полегшало. Турбуюся, чи наступить Різдво.

Як допомогти Діну?

Понеділок, той же мисяць

Рубі сказала, що моя конкурентка на престол, якась Ліліт загрожує натягти мені око на дупу. Багато думав, чим я їй досадив. Треба буде при нагоді пристрілити нахабну малолітку й познущатися над трупом. Думаю, цю штуку з оком і дупою мені вдасться на ній відробити.

Дін турбує, став багато пити.

Сказав, що йому до лампочки, кого виберуть рулити демонами - мене або недолітка, це будуть ті ж яйця, тільки в профіль.

Багато думав...

З мисць повідомляють:

«Перекладом третього сезону серіалу «Надприроднє» займається студія Фаргейт.ру. Колектив студії підходить до справі перекладу з вогником, діалоги витримані в живому, динамичному ключі. Рубай жге напалмом, голос Діна дуже нагадує одну з інкарнацій Ст.О.У в фільми «Шматриця», Сем шикарно морщить чоло й вагомо роняє короткі, суворі фрази.

Є думка, що серіал удався.

З нетерпінням чекаємо продовження третього сезону й обіцяний четвертий».