Новини про серіал (1997)

7 грудня 2007,  08:30 | Рецензії | Автор: helen

Дія серіалу починається у Всесвіті Світла, де править твердою рукою Його Божественна Тінь. На Кластері, планетоїді-столиці Ліги Двадцяти Тисяч Планет, живе Стенлі Твідл, охоронець 4 класи, колишній помічник заступника допоміжного кур'єра й архієретик. У морзі, в особливій кріотруні, спить Кай, останній представник давно загиблої раси Бруннен-Джи, а нині Божественний Вбивця. Винна перед Священним Порядком у невиконанні подружніх обов'язків Зев засуджується до трансформації в Рабу Кохання. Робот-Дроїд 790, який робив трансформацію, випадково втрачає своє тіло, залишається тільки голова, яка потрапила під промивання мозку й одержала непохитну настанову на кохання.

Доля з'єднала їх разом на Лекссі - біомеханічному космічному кораблі, і відправила в подорож по двох всесвітах - Всесвіту Світла й Темній Зоні. Мандрівники шукають собі новий будинок, із серії в серію потрапляючи в неймовірні пригоди. Зев, раба кохання, не одержала необхідну настанову на підпорядкування, і має красу й незалежний характер. Під час трансформації вона випадково з'єдналася з ящіркою Кластера й здатності цих злісних тварин періодично проявляються в ній, допомагаючи в пригодах.

Кай, Божественний Вбивця й останній із Бруннен-Джи, мертвий, й існує завдяки протокрові. Його тіло теж піддали трансформації на Кластері, і забезпечили безліччю хитромудрих пристріїв і різною зброєю. Стенлі Твідл - єдиний з них стовідсоткова людина й тому намагається не потрапляти у всякі переробки, і не піддавати своє єдине життя жахливим небезпекам, які щедро зустрічаються на їхньому шляху. Голова робота 790 одержав замість Зев настанову на кохання і тепер знемагає від пристрасті до неї, щоправда, через механічні несправності іноді плутає, кого йому треба обожнювати, і обертає свої почуття на інший об'єкт - Кая.

Величезний корабель Лексс підкоряється власникові особливого ключа, звичайно ним буває Стін, але й тут теж відбуваються різного роду непорозуміння. Загалом, у сюжеті немає єдиного канону, всі події підпорятковані одному правилу - ніяких правил, і кожний епізод дивує глядача нестандартністю ситуації й оригінальним рішенням проблеми.

Роль Кая, останнього із Бруннен-Джи, зіграв канадський актор Майкл МакМанус. Його персонаж носить незвичайну зачіску й повинен виглядати, як мертвий, тому Майкла щодня піддавали тривалим випробуванням у гримерці. Але і актор і його персонаж настільки гарний, що враження не псують навіть холоднокровні вбивства, які чинить Кай у кожній серії.

Зев, раба кохання, пройшла трансформацію - тільки цим, на думку багатьох глядачок, можна пояснити її карколомну фігуру, ангельське личко й неймовірні блакитне волосся. А про те, що німецька акторка Єва Хаберманн дійсно так гарна, глядачки воліють не згадувати. Через фінансові проблеми зйомки другого сезону серіалу були надовго припинені, і Єва, одержавши привабливу пропозицію, почала брати участь у новому проекті. Тому її героїню зіграла інша німецька акторка, Ксенія Сіберг. Але навіть заміна головної героїні не ушкодила іміджу серіалу й не відіпхнула його шанувальників в усьому світі, хоча й викликала багато розмов. Та й на що нарікати? Нова Ксев, як вона сама себе назвала, так само чарівна, сексуальна й харизматична. Трохи інша зовнішність, але у фантастичному серіалі з якими тільки метаморфозами не зштовхнеться глядач!

Стенлі Твідла зіграв канадський актор Брайан Дауні. Стенлі - дуже суперечливий персонаж, з одного боку він боягуз, зрадник і єретик, а з іншого - він капітан Лексса й космічний жеребець. І Брайану Дауні вдалося геніально втілити ці протиріччя в одному персонажі й здобути шанувальників в усьому світі. Навіть зараз, хоча з часу закінчення серіалу пройшло кілька років, на сайті й форумі Брайана кипить життя, шанувальники заходять на вогник, і сам Брайан бере активну участь у розмові.

Голова робота 790. Здавалося б, ну що можна сказати про металеву голову? Але завдяки голосу Джеффрі Хіршвілда цей персонаж незабутній. Йому дозволялося грубіянити, обзиватися, складати сексуальні віршики й віддаватися еротичним мріям. Його висловлення і приколи урізноманітнювали побут мандрівників.

Якщо все, що ви прочитали, викликало у вас здивований інтерес, може, вам варто подивитися хоча б першу серію? А якщо першу подивилися, то, може, варто дивитися далі? І тоді ви потрапите в "реальний" світ Лексса, в якому живуть численні шанувальники серіалу, і він не відпустить вас вже ніколи.

"...І тепер ми шукаємо собі новий будинок."