Цікаві факти про серіал (2017 – 2020)

  1. Спочатку проект був задуманий як фільм з Селеною Гомес у головній ролі.
  2. Селена Гомес та її мати Менді Тіфі почали роботу над проектом ще в 2008 році.
  3. Творці серіалу провели глобальний пошук актриси на роль Ханни. Том Маккарті зв'язався з Кетрін Лангфорд по скайпу. Після розмови з дівчиною він заявив, що знайшов «ідеальну Ханну».
  4. До початку зйомок Крістіану Наварро довелося навчитися водити машину і отримати права.
  5. До затвердження на ролі в серіалі ані Кетрін Ленгфорд, яка зіграла Ханну, ані актор Ділан Міннетт, який виконав роль Клея однойменний роман (2007) Джея Ешера не читали. Ленгфорд прочитала його в проміжку між кінопробами і початком зйомок, а Міннетт не став читати взагалі.
  6. На написання роману Джея Ешера надихнув випадок з одним з його родичів, коли той спробував звести рахунки з життям. Деякі події з життя Ешера насправді відбувалися з дівчатками-підлітками. Збираючи матеріал для книги, Ешер поговорив з дружиною і своїми колегами про ті речі, через які їм колись довелося пройти і пройти які виявилося нелегко.
  7. На тілі Тоні, якого грає Крістіан Наварро, є наколка — крапка з комою. Цей знак символізує боротьбу за психологічне здоров'я і важливість запобігання самогубствам.
  8. Атмосфера на знімальному майданчику серіалу, з огляду на його тематику, була настільки депресивною, що в перервах між зйомками акторам та знімальній групі доводилося вдаватися до зоотерапії. Для цього неподалік від знімального майданчика знаходилися спеціальні собаки.
  9. Декорації кафе, аптеки і кінотеатру були вбудовані в порожні магазини в діловій частині міста Вальєхо, штат Каліфорнія, США.
  10. Державна структура Нової Зеландії, що відповідає за присвоєння рейтингів кінопроектам і літературним творам, привласнила серіалу спеціально придуманий для нього новий рейтинг RP18 (особи молодше 18 років допускаються тільки в супроводі одного з батьків або опікуна).
  11. Багато акторів, задіяних в серіалі, зверталися до психологів, щоб краще зрозуміти своїх героїв та вжитися в свою роль.
  12. Ділан Міннетт грає роль Клея Дженсена. Jensen — це марка касетного плеєра, а сюжет серіалу будується на прослуховуванні касет.
  13. СПОЙЛЕР: Шрам на голові Клея у виконанні Ділана Міннетта потрібен для того, щоб глядач відрізняв минуле від сьогодення.