Ще 11 захоплюючих фільмів про подорожі

13 червня 2022,  16:00 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Два роки тому, у розпал пандемії коронавірусу та закритих кордонів, ми опублікували добірку з 11 захоплюючих фільмів про подорожі, які ви вже напевно подивилися і тепер шукаєте нові цікаві кінострічки, що відправлять вас хоч на пару годин до далеких країн, розширять ваші горизонти, викличуть посмішку чи зворушать своїми історіями. Тому ловіть ще 11 фільмів про подорожі, які підкорять ваші серця. Приємного перегляду!

1. «Стежки» (реж. Джон Керран, 2013)

Захоплююча історія реальної мандрівниці Робін Девідсон, яка у 1977 році вирушила на верблюдах через австралійську пустелю. Компанію їй у цій пригоді склав фотограф журналу «National Geographic» Рік Смолан. Головні ролі у фільмі грають Міа Васіковська та Адам Драйвер.

2. «Під сонцем Тоскани» (реж. Одрі Веллс, 2003)

А ось ще одна історія, заснована на реальних подіях, із чарівною Даян Лейн у головній ролі. Вона грає письменницю Френсіс Мейс, яка тяжко переживає розлучення з чоловіком. Щоб змінити своє життя та вирватися з депресії, Френсіс вирушає до Італії, де імпульсивно купує віллу. Усім, хто мріє зробити так само, до перегляду обов'язково.

3. «Полювання на дикунів» (реж. Тайка Вайтіті, 2016)

Приголомшлива і душевна комедія про непрості стосунки дядька-опікуна та його прийомного сина від блискучого Тайки Вайтіті («Тор: Рагнарок», «Кролик Джоджо»). Сюжет показує, як головні герої переживають неймовірні пригоди у лісах Нової Зеландії, доки їх шукають поліція та рятувальники. Головні ролі виконують Сем Ніл та Джуліан Деннісон, з яких вийшов чудовий дует.

4. «З Африки» (реж. Сідні Поллак, 1985)

Події цієї епічної стрічки Сідні Поллака, що отримала аж 7 «Оскарів», розвиваються у Кенії на початку 20 століття. Фільм слідує за баронесою Карен Бліксен у втіленні чудової Меріл Стріп, чий чоловік купив в Африці кавову плантацію. Вона одружилася за домовленістю, як раптом зустрічає в Кенії харизматичного мисливця Денніса Фінча Гаттона (його грає Роберт Редфорд), з яким у неї зав'язується пристрасний роман.

5. «Труднощі перекладу» (реж. Софія Коппола, 2003)

Якщо вам до смаку більше Японія, то ви просто зобов'язані подивитися цю культову стрічку Софії Копполи з Біллом Мюрреєм і Скарлетт Йоханссон у головних ролях. Ця зворушлива драма про незвичайну дружбу двох самотніх американців, які випадково знайомляться в барі готелю у Токіо, точно залишить у вашій душі незабутній слід.

6. «Зелена книга» (реж. Пітер Фарреллі, 2018)

Неймовірна історія про дружбу двох абсолютно різних чоловіків балакучого італійця-вишибали Тоні Ліпа та талановитого піаніста-афроамериканця доктора Дона Ширлі, що зароджується під час їхньої поїздки на машині в рамках музичного туру південними штатами Америки у 1962-му році у часи сегрегації. Головні ролі тут виконують Вігго Мортенсен та Махершала Алі, які точно підкорять ваше серце. Як і Лінда Карделліні, яка зіграла дружину героя Мортенсена.

7. «Мої думки тихі» (реж. Антоніо Лукіч, 2020)

Знаменита драматична комедія про непрості стосунки сина та матері з Андрієм Лідаговським та Ірмою Вітовською у головних ролях не без причин входить у списки найкращих українських фільмів нашого часу. Її сюжет показує подорож молодого звукорежисера Закарпаттям, якому замовили записати звуки рідкісних українських птахів для нової відеогри, але все ускладнюється, коли разом із ним у дорогу вирушає його мама-таксистка.

8. «В дорозі» (реж. Волтер Саллес, 2012)

Екранізація культового роману американського письменника-бунтаря Джека Керуака розповідає про дружбу письменника-початківця Села Парадайза та бродяги-авантюриста Діна Моріарті, який подорожує Америкою і живе собі на втіху, не замислюючись про завтрашній день і нічого не плануючи наперед. У фільмі знялися талановиті актори Гаррет Гедлунд, Сем Райлі, Крістен Стюарт та Емі Адамс.

9. «Лев» (реж. Гарт Девіс, 2016)

Ця історія про індійського хлопчика Сару, який випадково сідає в поїзд, що їде в Калькутту, і стає безпритульним, має всі шанси зворушити вас до сліз. Незабаром хлопчика усиновлює австралійська пара, а через 25 років вже дорослий Сару вирішує знайти своє рідне місто та своїх рідних. За свою гру в цьому фільмі Дев Патель був номінований на «Оскар», як і виконавиця ролі його прийомної матері Ніколь Кідман. Загалом стрічка Гарта Девіса отримала 6 номінацій на «Оскар» та 2 премії BAFTA, тому обов'язкова до перегляду всім, хто любить хороше кіно.

10. «Сходження» (реж. Людовік Бернард, 2017)

Завжди мріяли вирушити на Еверест? Тоді вам точно сподобається пригодницька комедія Людовіка Бернарда про простого хлопця з французького передмістя, який ніколи не ходив у гори, але вирішує підкорити Еверест, щоб підкорити серце дівчини, в яку давно закоханий, і в результаті стає національною сенсацією. Роль цього чарівного та харизматичного авантюриста грає Ахмед Сілла.

11. «Капітан Фантастік» (реж. Метт Росс, 2016)

Якщо ви дуже любите Вігго Мортенсена і вже подивилися «Зелену книгу», то у нас для вас є ще одна рекомендація під назвою «Капітан Фантастік». Тут він грає багатодітного батька, який разом зі своїми шістьма дітьми живе далеко від цивілізації у лісах Тихоокеанського Північного Заходу. Але одного разу їм усім доводиться вирушити у великий світ, де вони зіткнуться з різними випробуваннями.

Читайте також: ТОП-10 українських фільмів нашого часу, які має подивитися кожен.

2674 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: