«Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля»: 16 цікавих фактів про новий супергеройський блокбастер від Marvel

6 травня 2022,  16:14 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Розкриваємо деякі секрети супергеройського фільму від Marvel Studios «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля», але не переживайте, тут немає спойлерів, виключно наші спостереження після перегляду численних трейлерів та промо-роликів, а також офіційна інформація з коміксів Marvel про його нових персонажів.

1. Події блокбастера «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» будуть розвиватися після подій екшену «Людина-павук: Додому шляху нема», де Пітер Паркер (Том Голланд) ненароком відкрив портали в інші світи й познайомився з Людинами-павуками у втіленні Тобі Магуайра та Ендрю Гарфілда. Наприкінці фільму Доктор Стрендж зумів стримати тканину їхньої реальності, але, схоже, мультивсесвіт все одно прорветься якимось чином.

2. Режисером другого сольника про Доктора Стренджа виступає Сем Реймі, який зняв супергеройську трилогію «Людина-павук» з Тобі Магуайром у головній ролі, а також відомий завдяки культовій горор-трилогії «Зловісні мерці», що тут дуже до речі, адже фільм «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» частково буде горором.

3. Стрічка представить багато різних варіантів Доктора Стренджа (Бенедикт Камбербетч), Багряної відьми (Елізабет Олсен) та Вонга (Бенедикт Вонг). Найочікуванішою альтернативною версією головного героя виступає Зловісний Стрендж, але, як зазначають творці, це буде не той темний Стрендж, з яким ми вже знайомі завдяки мультсеріалу «Що, якби...?», а ще одна його зла версія. І у нього буде третє око.

4. Серед альтернативних версій Доктора Стренджа та Багряної відьми будуть їхні зомбі-версії, також натхненні однією серією мультсеріалу «Що, якби…?», що показала жахливий постапокаліптичний світ, де більшість Месників стали зомбі.

5. Через свої маніпуляції з реальностями Доктор Стрендж потрапить на суд Ілюмінатів, де його зустріне сам Професор Ікс у втіленні актора Патріка Стюарта із франшизи «Люди Ікс». Це буде перший кросовер цих двох супергеройських всесвітів, що базуються на коміксах Marvel. І до даної зустрічі докладе свою руку Мордо (Чіветель Еджіофор).

6. У коміксах Marvel Ілюмінати є об'єднанням лідерів, які представляють різні групи супергероїв. Туди входять лідер Месників Тоні Старк/Залізна людина, наймогутніший мага на планеті Доктор Стрендж, король Ваканди Чорна пантера, король Атлантиди та Семи морів Немор, лідер Фантастичної четвірки Рід Річардс, король Нелюдей Чорний грім та лідер мутантів Чарльз Ксав'єр/Професор Ікс.

7. У другому «Докторі Стенджі» з'явиться актор Брюс Кемпбелл, який грав головну роль у трилогії Сема Реймі «Зловісні мерці». Його персонаж (або персонажі) у всесвіті MCU поки що тримається у суворій таємниці. Кемпбелл також виконав епізодичні ролі у всіх трьох фільмах Реймі про Людину-павука.

8. Один з трейлерів розкрив, що кінокомікс «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» покаже возз'єднання Ванди з її синами Біллі (Джуліан Гілліард) та Томмі (Джетт Кліне), яких вона сама матеріалізувала в серіалі «Ванда/Віжн» за допомогою Магії хаосу.

9. У фільмі буде представлена ​​нова супергероїня Амеріка Чавес (Сочил Гомес), яка, згідно з офіційним описом, буде тінейджером з альтернативного всесвіту, що має здатність створювати портали між різними світами. У коміксах Marvel вона носить супергеройське ім'я Міс Америка, і кажуть, що її могутні сили вразять Стренджа та Вонга.

10. Під час одного інтерв'ю в рамках прес-туру фільму Бенедикт Камбербетч та Елізабет Олсен на питання про те, чи сильніша Багряна відьма за Доктора Стренджа, одноголосно відповіли, що так. Олсен каже, що хоча в Інтернеті ще точаться дебати, Ванда також є наймогутнішим Месником.

11. Промо-ролики розкрили, що блокбастер Реймі стане дебютом для ще однієї супергероїні Капітана Картер, яка є варіантом Пеггі Картер з всесвіту, де вона замість Стіва Роджерса прийняла сироватку й сама стала суперсолдатом. Її втілить актриса Гейлі Етвелл.

12. Під час зустрічі з Амерікою Чавес Доктора Стренджа та Вонга чекає битва з гігантським однооким монстром Гаргантос. В MCU Гаргантос є монстром жіночої статі і хоче забрати сили Амеріки, щоб захопити мультивсесвіт.

13. Фільм покаже повернення коханої Стренджа Крістін Палмер (Рейчел МакАдамс), на яку чекає сцена весілля. Причому не зі Стренджем (пробач, Стівен). Її нареченого звати Чарлі, і цю роль зіграє актор Ако Мітчелл. Тим часом Стрендж прийде на весілля як гість, що буде дуже доречним, адже на учасників заходу нападе монстр.

14. Блокбастер «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» заборонили до показу в Єгипті та Саудівській Аравії, оскільки Америка Чавес є у фільмі представницею ЛГБТ-спільноти (як і в коміксах Marvel).

15. Також блокбастер представить варіант супергероїні Капітана Марвел. Це буде не Керол Денверс (Брі Ларсон), а, судячи з трейлерів, її найкраща подруга Марія Рамбо (Лашана Лінч), яка у своєму всесвіті вирушила в той доленосний політ із Тессерактом замість Керол і так отримала свої суперсили.

16. Композитором нової пригоди Стренджа став Денні Елфман, на чиєму рахунку є 4 номінації на «Оскар». Він написав музику до супергеройських блокбастерів «Месники: Ера Альтрона» та «Ліга справедливості», а також відомий завдяки своїй роботі з Тімом Бертоном.

У зв'язку з війною українська прем'єра супергеройського екшену «Доктор Стрендж у Мультивсесвіті божевілля» переїхала з травня на 9 червня. Віримо в ЗСУ й чекаємо з нетерпінням перемоги, щоб знову насолоджуватися кінопрем'єрами на великому екрані!

А поки що дивіться його епічний фінальний трейлер:

3059 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: