ТОП-5 найкращих українських мультфільмів, які сподобаються і дітям, і дорослим

3 травня 2022,  15:52 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Представляємо добірку з п'яти повнометражних українських мультфільмів про захоплюючі пригоди, вірну дружбу та вічне протистояння добра і зла, які скрасять вечір вам та вашим дітям у ці важкі часи. Приємного перегляду!

1. «Клара та чарівний дракон»

Дівчина на ім’я Клара усамітнено живе у невеличкому будиночку посеред лісу. Єдині її друзі — три неслухняні мавпочки. День у день вони бігають по лісу та здатні потрапити в халепу на рівному місці. Одного дня усі разом вони вирушають у подорож. Світ, у якому живе Клара, — дивовижний. Тут можна зустріти і гномів, і чарівників, і навіть чудернацьких дракончиків. Саме дракончик, якого зустріне дорогою дівчина, здатний вплинути на долю усього світу. Тож сміливо можна сказати, що від Клари залежатиме результат битви між добром та злом.

2. «Микита Кожум'яка»

Анімаційний фільм «Микита Кожум'яка» продовжує історію відомого героя Кирила Кожум'яки, який переміг останнього Змія, тільки головним героєм цієї історії стає вже його 12-річний син Микита, який не володіє надзвичайною фізичною силою батька і тільки завдяки силі характеру повинен перемогти Змія і врятувати світ. У чарівному світі на Микиту і його нових друзів буде чекати багато смішних і динамічних пригод. Це дивовижна казка з захоплюючим сюжетом і щасливим кінцем, в якій розповідається про щирі почуття, справжню дружбу і про те, що справжнє геройство не у фізичній силі, а в силі духу. Фільм знято за мотивами книги Антона Сіяніки «Микита Кожум'яка».

3. «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила»

Ця дивовижна історія сталася у часи відважних лицарів, прекрасних принцес і темних чаклунів. Волею доль бродячий артист Руслан знайомиться з князівською донькою Людмилою. Незважаючи на різницю в суспільному становищі, молоді люди закохуються одне в одного. Однак їхнє щастя виявляється недовгим. Підступний чаклун Чорномор викрадає Людмилу за допомогою магії. У призначений час він принесе дівчину в жертву, щоб продовжити власні безсмертя й могутність. Проте Людмила не погоджується з таким планом...

4. «Віктор_Робот»

Мультфільм переносить у далеке майбутнє. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити — дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом з помічником — крихітним роботом Віктором — вирушає на його пошуки. Так починаються захоплюючі пригоди двох друзів.

5. «Гуллівер повертається»

Найславетніший мандрівник усіх часів повертається у яскравій анімаційній пригоді! Гуллівер отримує листа з проханням про допомогу і негайно вирушає до Ліліпутії. Несподівано мандрівник опиняється у центрі дивовижних подій разом із вірними друзями — Марсі, Фрелоком та мишеням Пі. На веселу компанію чекають карколомні випробування, підступні вороги та відчайдушні погоні. Та разом їм під силу будь-що, адже дружба та любов долають усі труднощі!

Читайте також: ТОП-10 українських фільмів нашого часу, які має подивитися кожен.

1850 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: