Українська короткометражка отримала ґран-прі Ризького міжнародного кінофестивалю

15 квітня 2022,  18:14 | Нагороди та премії

Жодного дня без гарної новини для сучасного українського кіно! Ґран-прі Ризького міжнародного фестивалю короткометражного кіно 2Annas ISFF, який завершився 14 квітня, отримав короткометражний фільм Ольги Журби "Папині кросівки" ("Dad's sneakers") про хлопчика-сироту з України.

Короткометражна драма "Папині кросівки" української режисерки та сценаристки Ольги Журби, розповідає історію 13-річного хлопчика Саші, який з інтернату для дітей, позбавлених батьківського піклування, має вирушати жити в американську прийомну родину, але дещо не відпускає його.

Усі ролі у фільмі, створеному за підтримки Держкіно, зіграли непрофесійні актори Богдан Зенченко, Ігор Олійник, Дмитро Бучек, Ольга Любарова, Олена Осіна, Корі Ен Джейсон та інші.

Авторка сценарію, режисерка, режисерка монтажу – Ольга Журба. Оператор – Володимир Усик. Продюсерами стрічки виступили Максим Асадчий та Сашко Чубко (Pronto Film).

Світова прем’єра короткометражного фільму "Папині кросівки" відбулась минулого літа у рамках конкурсної програми "Pardi di Domani" ("Леопарди майбутнього") на 74-му Міжнародному фестивалі у Локарно, що проходив у Швейцарії з 4 по 14 серпня 2021 року.

702 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: