Бенедикт Камбербетч, Джейсон Момоа та інші зірки підтримали Україну на «Оскарі»

30 березня 2022,  19:06 | Нагороди та премії

Зірка «Шерлока» та «Доктора Стренджа» Бенедикт Камбербетч разом з іншими відомими акторами продовжує активно підтримувати Україну на світовій арені на тлі російської військової агресії. І минула церемонія «Оскар» не стала виключенням.

Камбербетч говорить про Україну та відважну боротьбу українців від початку повномасштабного російського вторгнення, використовуючи для цього кожну можливість під час нагородного кіносезону. Наприклад, на червоній доріжці церемонії премії BAFTA він навіть висловив бажання прийняти у себе українських біженців.

А під час 94-ї церемонії премії «Оскар» актор, номінований на премію «Оскар» за головну роль у фільмі «У руках пса», з'явився на червоній доріжці у чорному смокінгу, і лацкан його піджака прикрашав значок із українським прапором.

Разом із ним свою підтримку українському народу у боротьбі з російськими окупантами під час «Оскару» висловив знаменитий голлівудський актор Джейсон Момоа, відомий завдяки серіалу «Гра престолів» та хітовим блокбастерам «Аквамен» та «Дюна».

Виконавець ролі Аквамена у фільмах DC доповнив свій повністю чорний ансамбль синьо-жовтою хусткою, яку поклав у верхню кишеню свого піджака.

Також Україну підтримала легендарна актриса Джеймі Лі Кертіс, найбільш відома завдяки культовій слешер-франшизі «Гелловін».

Вона прийшла на «Оскар» у синій сукні, яка була триб'ютом для покійної комедійної актриси Бетті Вайт, і з гордістю позувала перед фотографами із синьою стрічкою, на якій було написано «Я підтримую біженців».

З початку повномасштабної російської агресії понад 11 мільйонів українців були змушені покинути свої будинки через постійні бомбардування та ракетні обстріли з боку армії рф, з них близько 4 мільйонів виїхали за кордон.

Безпосередньо під час церемонії «Оскар» організатори премії оголосили хвилину мовчання на згадку про загиблих під час війни українців та висловили свою солідарність з Україною.

Цю хвилину на сцені очолила Міла Куніс, яка родом із Чернівців. Куніс разом зі своїм чоловіком Ештоном Кутчером активно підтримує українських біженців з самого початку повномасштабної війни. Їм вже вдалося зібрати 35 мільйонів доларів для гуманітарної допомоги.

Також читайте: Переможці премії «Оскар 2022» (повний список).

1180 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: