Фільмом року на «Оскарі» стала драма «CODA: У ритмі серця»

28 березня 2022,  21:00 | Нагороди та премії

Одним із найнесподіваніших моментів 94-ї церемонії нагородження премії «Оскар» стало оголошення переможця в номінації Найкращий фільм, яким стала артхаусна кінокартина «CODA: У ритмі серця» від стримінгової платформи Apple.

На головну статуетку минулої ночі претендувало 10 дуже різних фільмів: науково-фантастичний епік Дені Вільньова «Дюна», гучний вестерн Джейн Кемпіон «У руках пса», чорно-біла стрічка Кеннета Брани «Белфаст», надихаючий байопік з Віллом Смітом «Король Річард», мюзикл Стівена Спілберга «Вестсайдська історія», японська драма «Сядь за кермо моєї машини», сатиричний блокбастер від Адама МакКея «Не дивіться вгору», драма Пола Томаса Андерсона «Локрична піца», нове фантасмагоричне кіно Гільєрмо дель Торо «Алея жаху» та зворушлива сімейна історія Шан Хейдер «CODA: У ритмі серця».

І, на превеликий подив усіх, «Оскар» отримала саме історія про дівчину з глухонімими батьками «CODA: У ритмі серця», яка підкорила глядачів і критиків та обійшла твори багатьох іменитих голлівудських режисерів.

Також інклюзивний фільм Хейдер, де знімалися глухонімі актори, побив рекорд, ставши першою в історії кінокартиною від стримінгової платформи, яка отримала головний «Оскар». Так що тут Apple TV+ таки вдалося обійти платформу Netflix, яку представляли фільм «У руках пса» аж із 12-ма номінаціями та фільм «Не дивіться вгору» з 4-ма номінаціями.

Хейдер хоч і не отримала режисерського «Оскара», який забрала додому Джейн Кемпіон, зате була удостоєна нагороди за свій адаптований сценарій. Також «Оскар» виграв актор драми «CODA: У ритмі серця» Трой Коцур за роль другого планк.

Читайте також: Переможці премії «Оскар 2022» (повний список).

1384 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: