Культурні санкції: Disney, Netflix, Sony Pictures, Paramount і Warner Bros залишили російський кіноринок через війну росії проти України

20 березня 2022,  18:33 | Новини фільмів

Провідні американські кіногіганти The Walt Disney Company, Sony Pictures, Warner Bros. Pictures і Paramount Pictures та стримінговий сервіс Netflix підтримали Україну на тлі повномасштабної російської агресії, що розпочалася 24 лютого, та зупинили прокат своїх фільмів на території росії на невизначений термін.

Керівництво студії Disney відмовилося показувати в росії очікуваний мультфільм «Я – панда», чия прем’єра мала відбутися у березні, а також під санкції проти рф підпадають усі майбутні блокбастери від Marvel, мультфільми Pixar та культова франшиза «Зоряні війни», дистрибуцією яких займається компанія Disney, повідомляє CNBC.

Студія Disney відкрито засудила агресію росії та повідомила, що збирається підтримати українців гуманітарною допомогою.

Потім до Disney приєдналися великі голлівудські кіностудії Sony Pictures та Warner Bros. Pictures, відмовившись показувати у кінотеатрах рф свої кінострічки, включаючи кінокомікс «Морбіус» з Джаредом Лето та супергеройський фільм «Бетмен» з Робертом Паттінсоном, які є одними з найбільш очікуваних фільмів 2022 року і мали вийти на великі екрани рф навесні.

А студія Paramount Pictures відмовилася показувати в росії свої нові картини «Їжак Сонік 2» із Джимом Керрі та «Загублене місто» із Сандрою Буллок, Ченнінгом Татумом та Бредом Піттом. До перерахованих вище студій у їхньому бойкоті росії приєднується і кінокомпанія Universal Pictures.

Тим часом мегапопулярна стримінгова платформа Netflix, яка показує свої фільми і серіали у 190 країнах світу, відмовилася транслювати 20 каналів російської пропаганди та призупинила свою роботу в рф «на знак протесту проти повномасштабного вторгнення країни в Україну».

Читайте також: Світові кінозірки підтримали Україну: від Анджеліни Джолі до Бенедикта Камбербетч і Леонардо ДіКапріо.

Слідкуйте за нашими новинами у Twitter.

9574 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: