Фільм-відкриття Канн «Аннетт» вийде в український прокат у вересні

3 серпня 2021,  20:09 | Статті

9 вересня в Україні вийде на великих екранах стрічка «Аннетт» Леоса Каракса, за яку він отримав Нагороду Каннського кінофестивалю як Найкращий режисер. Головні ролі виконали Адам Драйвер і Маріон Котіяр, а саундтреки написали музиканти гурту Sparks.

«Аннетт» – перша стрічка французького режисера Леоса КараксаДурна кров», «Коханці з Нового мосту», «Корпорація “Святі мотори”») після майже 9-річної перерви. За сюжетом мюзиклу Генрі – стендап-комік із запеклим почуттям гумору. Енн – всесвітньо відома оперна співачка. У світлі прожекторів вони здаються міцною і гламурною парою. Їхні життя перевертає народження першої дитини – дівчинки Аннетт із незвичайним даром.

Головні ролі виконують дворазовий номінант на Оскар Адам ДрайверПатерсон», трилогія-сиквел «Зоряних воєн», «Шлюбна історія»), лауреатка Оскару Маріон Котіяр (тетралогія «Таксі», «Життя у рожевому кольорі», «Ілюзія кохання»), а також номінант на Золотий Глобус Саймон ГелберґТеорія великого вибуху»).

Фільм став відкриттям Каннського кінофестивалю 2021 року, де був представлений в основному конкурсі. Леос Каракс отримав на фестивалі Нагороду за найкращу режисуру. Також картину тепло зустріли кінокритики – рейтинг «Аннетт» на Rotten Tomatoes складає 89% на основі 37 рецензій. Зокрема, схвальні відгуки публікувалися в Los Angeles Times, Variety, The Guardian, Daily Telegraph і Times.

Творцями саундтреку та співавторами сценарію виступили брати Рон і Рассел Мейли – гурт Sparks – знаменитий дует, який вплинув на ціле покоління музикантів, таких як Depeche Mode, New Order, Morrissey, та досі зберігає авторитет новаторського.

Прем‘єра «Аннетт» в Україні відбудеться в межах Одеського міжнародного кінофестивалю. В український прокат стрічка виходить 9 вересня 2021 року.

1169 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: