Серіал «Сокіл і Зимовий солдат» представив першого афроамериканського суперсолдата

27 березня 2021,  16:05 | Новини серіалів | Автор: Елена Стрельбицкая

Друга серія супергеройського серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» розкрила трагічну історію першого афроамериканського суперсолдата Ісаї Бредлі, з яким Бакі бився в 50-х роках, коли служив Гідрі.

Обережно, далі йдуть спойлери про сюжет 2 серії «Сокола і Зимового солдата».

У новій серії, прем'єра якої відбулася в п'ятницю, 26 березня, Сем (Ентоні Макі) та Бакі (Себастіан Стен) нарешті возз'єдналися, щоб разом розслідувати діяльність нової небезпечної організації Прапор-смешери (або Руйнівники прапорів).

Зіткнувшись з ними в битві, Сокіл і Зимовий солдат зрозуміли, що Прапор-смешери мають суперсилу, тобто були під дією сироватки суперсолдатів.

Щоб дізнатися про це більше, Бакі привів Сема на зустріч зі своїм давнім знайомим Ісаєю Бредлі (Карл Ламблі), який виявився першим афроамериканским суперсолдатом. Бакі іткнувся з ним на полі битви в 1951 році на Корейській війні, куди його послала Гідра. Він вбивав усіх, хто за ним приходив, але Ісаї вдалося перемогти його та відірвати йому частину його механічної руки.

Незважаючи на те, що він програв в тій битві, Бакі відноситься до Ісаї з великою повагою і так представив його Сему:

Він був героєм. З тих, кого Гідра боялася не менше за Стіва.

Звичайно, Ісая не був радий возз'єднанню з Бакі, оскільки вважає його ворогом і не вірить, що «той несподівано прокинувся і став хорошим».

Також Ісая відмовився допомагати їм з Семом, оскільки свого часу натерпівся від американського уряду, який замість подяки за службу запроторив його до в'язниці на 30 років, де над ним ставили досліди.

Після зустрічі з Ісаєю Сем розсердився на Бакі за те, що він мовчав про те, що ще «декілька десятиліть тому в світі існував чорний суперсолдат», і поки він кричав на Бакі на вулиці, його мало не заарештували копи-расисти.

Існування Ісаї, яке уряд США до сих пір тримає в секреті, говорить про масштабну змову, і деталі біографії Ісаї з коміксів роблять цю історію ще похмурішою. У коміксах Marvel Ісая був одним з 300 афроамериканців, на яких вчені ставили досліди, щоб відтворити ту саму сироватку, що зробила Стіва Роджерса (Кріс Еванс) Капітаном Америка.

Ісая був єдиним, хто вижив в цих експериментах, після чого взяв костюм Капітана Америка і відбув до Європи, щоб воювати на Другій світовій війні з нацистами, але за це американська армія оголосила його зрадником і відправила його до в'язниці на 17 років.

Тим часом новим Капітаном Америка у 2023 році уряд зробив Джона Вокера (Ваятт Рассел), з яким друга серія познайомила нас ближче.

Третя серіалу «Сокіл і Зимовий солдат» вийде 2 квітня.

2204 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: