Кіноскандал: Шерон Стоун розкрила шокуючу правду про ту сцену з «Основного інстинкту» — її обманом змусили зняти білизну

19 березня 2021,  19:55 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Скандальний фільм «Основний інстинкт» зробив Шерон Стоун зіркою світового масштабу, але та відверта сцена в кімнаті для допиту, яку всі добре пам'ятають, була спочатку додана в фінальний монтаж без її згоди. Більш того, актриса дала за цей непрофесійний вчинок режисерові Полу Верховену ляпас і хотіла з ним судитися.

Про зйомки тієї скандальної сцени з «Основного інстинкту», де її героїня, перекидаючи ногу за ногу, показує свої геніталії, Стоун розповіла в своїх мемуарах «The Beauty of Living Twice» («Краса жити двічі»), уривок з яких опублікував сайт Vanity Fair.

Під час зйомок актрисі сказали, що її вагіна не буде показана на екрані, а білі труси потрібно зняти, щоб не було відблиску у камері, але, коли вона дивилася фінальну версію фільму «в кімнаті, повній агентів та юристів, більшість з яких не мають ніякого відношення до проекту», то з жахом дізналася, що її обдурили:

Ось так я й побачила кадр своєї вагіни в перший раз, після того як мені говорили: «Ми нічого не бачимо, нам просто потрібно, щоб ти зняла труси, оскільки біле відбиває світло, тому буде ясно, що ти в трусах».

Після цього вона дала ляпаса режисерові «Полу Верховену, вирушила в свою машину і подзвонила адвокату Марті Сінгеру».

Її адвокат сказав, що фільм не вийде, оскільки не буде схвалений Гільдією кіноакторів, адже це було «протизаконно залазити так під її сукню». Але в результаті Стоун вирішила залишити цей кадр у фільмі з наступних причин:

Я повідомила Полу про варіанти, які озвучив для мене Марті. Звичайно, він категорично заперечував, що у мене взагалі був вибір. Я була просто актрисою, просто жінкою; який у мене був вибір? Але у мене був вибір. Я думала і думала і я вирішила дозволити цю сцену в фільмі. Чому? Тому що це було правильно для фільму і для персонажа; і тому що, врешті-решт, я зробила це.

Також Стоун розкрила, що це була найтемніша роль в її кар'єрі. Під час знімального процесу їй часто «снилися кошмари, і вона почала ходити уві сні, двічі прокидаючись у своїй машині, повністю одягненою».

Але той підлий обман на зйомках «Основного інстинкту» був далеко не єдиним інцидентом в її роботі, коли режисер поводився непрофесійно і зловживав своєю владою. Стоун розповіла в своїй книзі про ще одного режисера, не називаючи його імені, який вимагав, щоб перед зйомками вона сиділа у нього на руках. І коли вона відмовлялася, він просто зупиняв зйомки.

На щастя, їй вдалося впоратися з цими випробуваннями і не кинути акторську кар'єру. І через декілька років Стоун знялася у фільмі Мартіна Скорсезе «Казино», роль в якому принесла їй «Золотий глобус» та номінацію на «Оскар».

1586 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: