Вийшов трейлер фільму «Антон і червона химера» режисера Зази Урушадзе

24 лютого 2021,  21:27 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Цієї весни на екрани кінотеатрів вийде останній фільм заслуженого грузинського режисера Зази Урушадзе «Антон і червона химера», над створенням якого також працювали кінематографісти з України.

Події історичного екшену «Антон і червона химера» («Anton») розгортаються на Півдні України у 1920 році, під час початку експропріації та великого терору України більшовиками перед першою хвилею голодомору. Двоє маленьких хлопчиків Антон і Яша мимоволі стають свідками великих історичних подій збройного повстання селян проти більшовиків. Події навколо себе вони сприймають як цікаву гру, і їхню дружбу не зможуть зруйнувати ані червона химера російської революції, ані все криваве ХХ століття...

Урушадзе прославився на весь світ завдяки своїй військовій драмі «Мандарини», яка в 2015 році була номінована на премії «Оскар» та «Золотий глобус». На жаль, режисер помер в 2019 році за декілька тижнів до прем'єри свого фінального фільму «Антон і червона химера», яка відбулася в рамках Єрусалимського кінофестивалю.

Разом з українським трейлером був представлений офіційний постер фільму, який повідомляє, що стрічка «Антон і червона химера» вийде в прокат 18 березня.

Більше кінопрем'єр березня ви знайдете в нашій афіші.

550 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...