20 найкращих мультфільмів 2020 року

18 січня 2021,  21:20 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Минулий рік приніс нам усім чимало випробувань, після яких хочеться перезарядитися, посміятися, надихнутися й просто відправитися у казкову подорож в хорошій компанії. І з цим вам допоможе наша добірка найкращих мультфільмів 2020 року, які нагадають вам, що добро завжди перемагає зло, не дивлячись ні на що.

1. «Душа» («Soul»)

Церемонію «Оскар» чекати ще довго, оскільки в цьому році вона відбудеться аж у квітні, але ми однозначно впевнені, що Найкращим мультфільмом минулого року Американські кіноакадеміки назвуть піксарівську «Душу», цю неймовірно зворушливу, глибоку і надихаючу історію про вчителя музики, який все життя мріяв стати професійним музикантом.

2. «Легенда про вовків» («Wolfwalkers»)

А одним з головних конкурентів «Душі» на наступній церемонії «Оскар» однозначно буде ірландська казка «Легенда про вовків» від творців мультфільму «Пісня моря», що відправить вас в неймовірний квест чарівними ірландськими лісами, де живе зграя вовків, якими управляє одна хоробра руда дівчинка.

3. «Сімейка Крудсів: Нова ера» («The Croods: A New Age»)

Тим часом головним анімаційним блокбастером кінця 2020 року можна по праву вважати мультфільм «Сімейка Крудсів: Нова ера», який показав знайомство печерної сімейки Крудсів з більш сучасними Беттерменами у дусі комедії «Знайомство з батьками». Гарний настрій при перегляді гарантовано!

4. «Уперед» («Onward»)

Крім чарівної «Душі», студія Pixar подарувала нам в минулому році пригодницьке фентезі «Уперед», яке відправило нас разом з двома братами-ельфами в незабутній квест на пошуки магії, що повинна допомогти їм поговорити з покійним батьком, за яким вони обидва дуже сумують.

5. «Володар драконів» («Dragon Rider»)

А якщо ви дуже сумуєте за добрими казками про драконів, то рекомендуємо вам до перегляду мультфільм «Володар драконів», екранізацію книги Корнелії Функе. Він познайомить вас з чарівним срібним драконом на ім'я Файєрдрейк, який повинен знайти новий дім для племені драконів.

6. «Цзян Цзия: Легенда про обожнення» («Jiang Ziya»)

Ця епічна та візуально неймовірна анімаційна стрічка розповідає легенду про відважного воїна, який, будучи вигнаним в світ смертних, повинен перемогти демона, щоб повернутися в райське царство і стати богом. Дуже шкода, що вона не вийшла в український прокат, оскільки її трейлер виглядає дуже видовищно.

7. «Скубі-Ду!» («Scoob!»)

Ви усі прекрасно знайомі зі знаменитою п'ятіркою відважних детективів Фредом, Дафною, Велмою, Шеггі та Скубі-Ду, які разом складають Корпорацію «Таємниця». І в новому повнометражному мультфільмі на них чекає нова захоплююча справу, яка включає в себе супергероїв та... пекельного пса-примару Цербера.

8. «Тролі 2: Світове турне» («Trolls World Tour»)

Якщо ж ви і ваша сім'я є справжніми меломанами, то швидше сюди! Ви точно повинні побачити сиквел мультфільму «Тролі», якщо, звичайно, ви його ще не бачили. Ця яскрава, весела і оптимістична пригода точно змусить вас танцювати і співати разом з безжурними тролями.

9. «Темна Ліга Справедливості: Війна з Апоколіпсом» («Justice League Dark: Apokolips War»)

Поки фільми кіновсесвіту DCEU викликають у глядачів неоднозначну реакцію, анімаційний всесвіт DC в минулому році подарував нам епічний блокбастер під назвою «Темна Ліга Справедливості: Війна з Апоколіпсом», який повинен побачити кожен фанат коміксів та супергероїв DC. Цей мультфільм навряд чи зможе перевершити навіть «Ліга Справедливості Зака Снайдера».

10. «Сім'я Віллобі» («The Willoughbys»)

Любите похмурі, але захоплюючі історії в дусі «Лемоні Снікет: 33 нещастя»? Тоді вам напевно сподобається і атмосферна казка від Netflix під назвою «Сім'я Віллобі», де четверо дітей вирішують позбутися від своїх батьків-егоїстів, пославши їх в небезпечну кругосвітню подорож.

11. «Губка Боб: Втеча Губки» («The SpongeBob Movie: Sponge on the Run»)

Новий повнометражний мультфільм про пригоди найвідомішої губки в історії губок, Губки Боба, відправить його в компанії вірного друга Патріка в подорож глибинами океану в пошуках зниклого равлика Гері, домашнього улюбленця Губки Боба. І так, в ході цього квесту вони зустрінуть перекотиполе з головою Кіану Рівза.

12. «Баранчик Шон: Фермагеддон» («A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon»)

Відважний Баранчик Шон вже давно став класикою британського телебачення, але це не заважає йому продовжувати підкорювати великий екран. І в своєму другому мультфільмі він та його друзі-баранчики борються з лихою урядовою організацією, щоб допомогти милій іншопланетянці Лу-Ла відправитися додому, на рідну планету.

13. «Подорож на Місяць» («Over the Moon»)

Поки події мультфільму «Баранчик Шон: Фермагеддон» розвиваються на Землі, анімаційна пригода від Netflix під назвою «Подорож на Місяць» відправляє нас разом з його головною героїнею та її друзями на Місяць, де їй належить познайомитися з легендарною богинею Місяця.

14. «Легенди «Смертельної битви»: Помста Скорпіона» («Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge»)

Заснований на всесвітньо відомій грі, мультфільм «Легенди «Смертельної битви»: Помста Скорпіона» висвітлює унікальний турнір між чемпіонами з різних світів, який в кінцевому підсумку визначить долю Землі та всього людства. Лорд Рейден, захисник Земного царства, повинен зібрати найвеличніших бійців, щоб захистити наш світ від злого Шана Цзуна у битві, яка покладе край усім іншим битвам Mortal Kombat.

15. «Фінес і Ферб: Кендіс проти Всесвіту» («Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe»)

У продовженні знаменитого мультсеріалу «Фінес і Ферб» два брати-винахідники летять в космос, щоб врятувати свою сестру Кендіс, яку викрали іншопланетяни. Але, поки вони будують ракету і борються з різними перешкодами, Кендіс, недовго думаючи, оголошує війну Всесвіту.

16. «Сімейка Бігфутів» («Bigfoot Family»)

«Сімейка Бігфутів» є продовженням мультфільму «Бігфут Молодший», так що рекомендуємо дивитися їх разом. У сиквелі єті Бігфут стає знаменитістю і вирішує використати свою славу на добро щоб зупинити злу корпорацію з видобутку нафти, яка загрожує знищити його рідний ліс. І коли він потрапляє в полон, на допомогу йому поспішають його хоробрі син та дружина.

17. «Повернення гномів» («Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen»)

Як думаєте, з казкових гномів вийшли б хороші кондитери? Мультфільм «Повернення гномів», який ми не рекомендуємо дивитися на голодний шлунок, заявляє, що безперечно так! Його героями виступають три гнома, які за допомогою своєї наполегливості та тяжкої праці допомагають кондитерові Тео зберегти його солодкий бізнес.

18. «Супермен: Людина завтрашнього дня» («Superman: Man of Tomorrow»)

Ще один супергеройський мультфільм для шанувальників коміксів DC та історій про Людину зі сталі, якого всі знають як Супермена! «Супермен: Людина завтрашнього дня» показує першу пригоду молодого Кларка Кента, якому належить захистити Землю від суперлиходіїв Лобо і Паразита.

19. «Галас джунглів» («Jungle Beat: The Movie»)

Що було б, якби до веселої звірячої компанії з «Мадагаскару» приєднався не менше веселий прибулець-бешкетник? Незабутні пригоди в джунглях, які покаже вам мультфільм «Галас джунглів», де група диких звірів допомагає іншопланетянину Фліпу повернутися додому.

20.«100% Вовк» («100% Wolf»)

І наостанок рекомендуємо до перегляду добрий мультфільм про пошуки справжнього себе під назвою «100% Вовк», який познайомить вас з юним перевертнем Фредді Люпіном, який все життя мріяв стати крутим вовком, як його батько. Але щось пішло не так, і Фредді перетворився на... маленького пуделя, якому тепер доведеться довести усім і самому собі, що кількість м'язів не головне, коли всередині тебе б'ється відважне серце.

Читайте також: 20 найкращих мультфільмів 2019 року.

97696 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: