25 цікавих фактів про фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2»

26 грудня 2020,  18:50 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Чарівний марафон в кінотеатрах підходить до кінця, так що саме час підготуватися до Битви за Гоґвортс, дізнавшись 25 маловідомих, але дуже цікавих фактів про фінальний фільм франшизи «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2».

1. За вісім фільмів Поттеріани актор Деніел Редкліфф поламав 80 чарівних паличок, оскільки в перерві між дублями він використовував їх як барабанні палички. Таким чином він став рекордсменом франшизи в даній категорії.

2. Дуель професора Макґонеґел (Меггі Сміт) та професора Снейпа (Алан Рікман) хотіли замінити на дуель Гаррі і Снейпа, але Дж.К. Роулінг наполягла на тому, що ця сцена повинна бути такою ж, як у книзі, оскільки це ключовий момент для Макґонеґел.

3. Для фінального фільму була створена комп'ютерна модель школи чарів та чаклунства Гоґвортс, тоді як в попередніх фільмах для загальних планів використовувалися справжні моделі замку, створені в масштабі.

4. Більшість подій восьмої частини від проникнення в «Ґрінґотс» і до закінчення Битви за Гоґвортс — відбуваються протягом однієї доби. Битва за Гоґвортс завершилася 2 травня 1998 року. Цей день Роулінг обрала не просто так. 2 травня 1945 року є ключовою датою для Другої світової війни, оскільки в цей день здалися німецькі війська.

5. Це єдиний фільм, де Герміона сама літає на мітлі. В інтерв'ю Емма Вотсон і Руперт Грінт розповіли, що з їхніх дуп були зроблені спеціальні зліпки, які потім були прироблені до мітл у вигляді прихованих сидінь, щоб їм було зручніше літати.

6. Актор Ворвік Девіс зіграв у фінальному фільмі Поттеріани одразу двох персонажів: спочатку він з'явився на екрані в образі гобліна Ґрипхука (Крюкохват), який допоміг Гаррі, Рону й Герміоні пробратися в банк «Ґрінґотс», а після він знову зіграв професора Флитвіка під час Битви за Гоґвортс.

7. Під час втечі з «Ґрінґотсу» Гаррі, Рон та Герміона звільняють дракона, на якому потім летять геть з банку та за межі Лондона. Цей сірий дракон з металевим відливом луски Український залізопуз, який, швидше за все, повернувся на батьківщину, в Україну, після свого звільнення.

8. Емма та Руперт розповідали в декількох різних інтерв'ю, що зйомки сцени їхнього поцілунку були дуже ніяковими, оскільки вони росли разом і завжди сприймали одне одного як брата і сестру. Щоб вийшов правильний кадр, їм знадобилося 6 дублів. Тоді як поцілунок Гаррі і Джіні зняли за 10 дублів, Рона і Лаванди за 15 дублів, а Гаррі та Чо - аж за 30 дублів.

9. Згідно з Томом Фелтоном, та сцена у кінці, коли Волдеморт ніяково обіймає Драко, не була в сценарії, а стала імпровізацією Рейфа Файнса. Так що шокована реакція Тома/Драко, який не знав, що йому робити далі, була справжньою.

10. «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2» є єдиним фільмом Поттеріани, де Снейп звертається до Гаррі на ім'я, а не «містер Поттер» або «Поттер». Це відбувається під час сцени смерті Снейпа, але, на жаль, тільки в німецькому дубляжі фільму, а не в оригіналі.

11. Під час битви за Гоґвортс Невілл (Меттью Льюіс) говорить Гаррі, що він повинен зізнатися в своїх почуттях Луні (Еванна Лінч), оскільки давно в неї закоханий. Після битви Невілл і Луна сидять разом у Великому залі, підтверджуючи, що вони стали парою, але, за словами Роулінг, цей роман тривав недовго, і в результаті вони створили сім'ї з іншими людьми.

12. Роль привида Гелени Рейвенклов спочатку запропонували Кейт Вінслет, але її агент відкинув цю пропозицію до того, як актриса змогла її розглянути. В результаті роль Гелени виконала Келлі МакДоналд, яка, до речі, зовні дуже схожа на Вінслет. Їх можна прийняти за рідних сестер.

13. Що стосується окулярів, які носив Редкліфф протягом усієї франшизи, то їх було аж 160 пар. Тобто в два рази більше, ніж чарівних паличок, які він зламав.

14. В останній знімальний день Руперт Грінт подарував Деніелу та Еммі трубу. У цього незвичайного подарунка не було ніякого прихованого сенсу.

15. Актор Артур Бовен, який зіграв Альбуса Северуса Поттера, молодшого сина Гаррі та Джіні, в епілозі, раніше з'явився у фільмі «Гаррі Поттер і Напівкровний принц». Він втілив хлопчика, який купує смажені каштани в кіоску на Алеї Діаґон. На сьогоднішній день цей актор більше ніде не знімався.

16. До виходу останньої книги Редкліфф питав у Роулінг про долю свого персонажа, припускаючи, що Гаррі може померти. На що письменниця загадково відповіла після довгої паузи: «У тебе буде сцена смерті».

17. У кожному кадрі за участю Волдеморта і Белатриси можна побачити, що Белатриса завжди займає місце праворуч від нього, що є традиційним місцем для найвірнішого та найнадійного послідовника.

18. Завдяки сцені зі спогадів Снейпа його знаковою фразою стало слово «Завжди» («Always»). Так він відповів Дамблдору, що завжди продовжував любити Лілі Поттер. І в день смерті Алана Рікмана, 14 січня 2016 року, слово «Завжди» стало трендом в Інтернеті, оскільки їм ділилися в соцмережах численні шанувальники Поттеріани з усього світу в пам'ять про актора.

19. Фраза «Геть від моєї доньки, ти, сука», яку Моллі Візлі каже Белатрисі Лестранж перед тим, як вбити її на дуелі у Великому залі, є для актриси Джулі Волтерс її найулюбленішою фразою у виконанні місіс Візлі.

20. Перед зйомками сцени, де Герміона п'є багатозільну настійку і перетворюється на Белатрису, цю сцену для Хелени Бонем Картер зіграла Емма Вотсон. Так що на екрані ми бачимо Картер, яка грає Вотсон, яка зображує Герміону, яка прикидається Белатрисою.

21. Роль дружини Драко Асторії Грінграсс в епілозі, події якого розгортаються через 19 років, виконала дівчина Тома Фелтона Джейд Гордон. Том і Джейд зустрічалися багато років, але в результаті розлучилися в 2016 році.

22. В епілозі Албус Поттер перед своєю першою поїздкою до Гоґвортсу зізнається своєму батькові Гаррі Поттеру, що боїться потрапити на факультет Слизерин. Як повідомляє п'єса «Гаррі Поттер і Прокляте дитя», Албус дійсно потім вчився на Слизерині, куди також потрапив син Драко Скорпіус Мелфой.

23. Після завершення зйомок у Поттеріані Емма Вотсон вирішила дуже коротко постригтися таким чином актриса попрощалася з роллю Герміони.

24. Актриса Дафна Де Бейстегуй, яка грала в епілозі дочку Гаррі та Джіні Лілі Луну Поттер, дуже прив'язалася до Редкліффа за час зйомок і продовжувала обіймати його, навіть коли камери були вимкнені. В інтерв'ю Редкліфф сказав, що вона, схоже, прийняла його в якості другого батька, але зовсім не заперечував, сказавши, що вона була дуже милою.

25. У кінці фільму, коли Гоґвортський експрес залишає станцію Кінгс-Кросс можна почути композицію «Leaving Hogwarts» («Залишаючи Гоґвортс»), яка звучала в першому фільмі «Гаррі Поттер і філософський камінь», коли Гаррі, Рон та Герміона вперше залишали Гоґвортс. Таким чином коло замкнулося.

Читайте також: 17 цікавих фактів про фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 1», який зараз теж можна побачити в кінотеатрах.

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії: Частина 2» ви знайдете в нашій афіші.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

46904 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: