«Перспективна дівчина»: все що нам відомо про майбутню прем'єру трилера з Кері Малліган​

21 грудня 2020,  20:25 | Статті

У перші місяці зими 2021-го в українських кінотеатрах стартує один з головних фільмів року, що минає, «Перспективна дівчина» Еміральд Феннел з номінанткою на премію «Оскар» Кері Малліган​ у головній та вкрай несподіваній ролі. Kinofilms.ua детально вивчили всю доступну інформацію про майбутню стрічку й готові розповісти вам про новинку.

Про що фільм

Офіціальній синопсис трилера напускає туману, намагаючись не розкривати всі карти. Він говорить: Кессі була неймовірно розумною дівчиною з великим майбутнім. Але один трагічний випадок кардинально змінив її життя. Тепер ніщо в житті дівчини не є тим, чим здається на перший погляд. Розставляючи хитрі пастки і прикидаючись легкою здобиччю, вона залучає у свої сіті чоловіків. Після зустрічі з нею їхні життя більше ніколи не будуть такими, як раніше.

У подібному ж дусі витриманий трейлер: досить приємний як для очей, так і для вух, враховуючи, що саундтреком став неймовірно вдалий кавер «Toxic» Брітні Спірс. Ось тільки після перегляду ясно, що нічого не ясно. Та й не повинно бути, адже команда тримає в секреті все несподівані сюжетні повороти фільму, яких судячи з перших відгуків, в фільмі немало.

Що ми знаємо напевно? Героїню Кері Малліган звати Кессі (Кассандра), незважаючи на те, що дівчині вже 30 вона все ще живе з батьками, що для США вкрай нетипово. Кессі була однією з найкращих студенток в престижному медичному університеті, але зараз вона працює баристою і веде подвійне життя. Вдень вона норовлива співробітниця кав'ярні, ніби зовсім не знайома зі звичною американською чемністю, а вечорами приміряє різні образи, готуючись зустріти нового «хорошого хлопця». Але одного разу в кав'ярню заходить її давній університетський знайомий і без того складна ситуація ускладнюється подвійно.

Чого ми не знаємо? Ми не знаємо, що точно сталося в університетському минулому Кессі, ми не знаємо, що вона робить після знайомства з «хорошими хлопцями», ми не знаємо довгограючого плану героїні, та й чи є він у неї зовсім? І не уявляємо собі, чи пов'язаний старий-новий хлопець Кессі з «тією самою трагедією». Судячи з відгуків світової преси сценаристка і режисерка фільму Еміральд Феннел приготувала несподівані виходи з власноруч створених сюжетних твістів.

Про режисерку

«Перспективна дівчина» це режисерський дебют Еміральд Феннел, британської актриси і письменниці. Якщо ви фанат «Корони», то точно бачили її в ролі Камілли Паркер-Боулз. А якщо ви серіаломан в цілому то знаєте і вельми нетривіальне шоу «Вбиваючи Єву». Другий сезон був написаний і спродюсований Еміральд, за що вона й отримала дві номінації на премію «Еммі». Але якщо «Вбиваючи Єву» це скоріше спадок, задуманий іншою британською актрисою-вундеркіндом Фібі Воллер-Брідж, то «Перспективна дівчина» це плоть від плоті творіння Феннел.

Фільм розроблявся з кінця 2017 го року на продакшен-студії LuckyChap Entertainment компанії, яку створила двічі номінантка на премію «Оскар» Марго Роббі разом зі своїм чоловіком Томом Акерлі і декількома продюсерами. Їхнім першим великим творчим успіхом стала біографічна сатирична комедія «Я, Тоня». Фільм отримав кілька номінацій на «Оскар», а популярна характерна актриса Еллісон Дженні навіть виграла давно заслужену статуетку Американської кіноакадемії. І «Перспективна дівчина» однозначно стала другим творчим успіхом дітища Марго Роббі, можливо, навіть куди більш яскравим та інтригуючим, ніж «Я, Тоня». Звичайно, це заслуга в першу чергу Еміральд Феннел.

У великому матеріалі про фільм від Variety Марго Роббі та її бізнес-партнер Джозі МакНамара в один голос розповідали вже і без того захопленому репортерові, що «Перспективна дівчина» — це «від і до творіння Феннелл»: «Еміральд точно знала все наперед, в її голові вже був готовий фільм і вона не дозволила б нікому втрутитися в її процес. Естетика, музика, характери — вона знала що робить, і наше завдання було лише в тому, що надати їй необхідні інструменти».

Цікаво, що в інтерв'ю Marie Claire Кері Малліган також розповідала, що була не просто в захваті від сценарію, а й від чіткого бачення Еміральд Феннел: «Після нашої зустрічі, Еміральд прислала мені величезний плейлист, який повинен був мене налаштувати на необхідний тон. Я відразу ж зрозуміла який характер буде у фільму, як мені це грати. Це було неймовірно сконцентроване режисерське чуття. Так, частина тих композицій стала офіційним саундтреком фільму».

Про кастинг

Кастинг Кері Малліган — досить несподіваний хід режисерки. Глядачеві, мабуть, простіше було б побачити в такій ролі ту ж Марго Роббі. Але Еміральд була проти очікуваного кастингу: «Я не хотіла, щоб Кессі грала актриса, яка вже звична в жанровому кіно, навіть якщо вона дуже харизматична. Для мене саме Кері Малліган була на чолі списку і тому, коли вона погодилася, — моєму щастю не було межі».

Роль колишнього однокурсника, який несподівано змінює хід життя Кессі, зіграв ще один «талант на всі руки» — комік і музикант Бо Бернем, який і сам зовсім неojдавно дебютував у режисурі з драмеді «Восьмий клас». А колишню однокурсницю Кессі зіграла зірка «Блиску» і «Суспільства» Елісон Брі. У фільмі задіяні Конні Бріттон, Дженніфер Кулідж, Лаверн Кокс, Адам Броді, Кріс Ловелл, Макс Грінфілд, Крістофер Мінц-Плассе, Моллі Шеннон, а також номінант на премію «Оскар», легендарний актор Альфред Моліна, чия роль за повідомленнями преси буде ключовою, хоча подробиць нам поки не розкривають.

Вперше «Перспективна дівчина» був показана в січні 2020-го року на кінофестивалі Sundance, але її прем'єра через пандемію була відкладена до зими 2020-2021-го років. Ще на фестивалі фільм хвалили за атмосферу, незвичний підхід до сценарію, відмінний баланс між серйозністю теми та легкістю подачі, а також за гру Кері Малліган, якій пророкують номінацію на головні премії року. Буквально вчора актриса отримала першу премію за цю роль від Асоціації критиків Лос-Анджелеса. І тепер нічого не заважає трилеру «Перспективна дівчина», що ввійшов в топ фільмів року за версією The Hollywood Reporter і утримує рейтинг в 93% на агрераторі Rotten Tomatoes, щосили готуватися до сезону нагород.

«Перспективна дівчина» з номінанткою на премію «Оскар» Кері Малліган на головній ролі — вже цієї зими з'явиться в українських кінотеатрах. Ми обов'язково повідомимо вам дату прем'єри першими.

2549 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: