«Гаррі Поттер»: 10 цікавих фактів, які ви не знали про Долорес Амбридж

8 грудня 2020,  20:55 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

Після прем'єри фільму «Гаррі Поттер і Орден Фенікса», який минулого тижня повернувся на великі екрани, глядачі могли сперечатися про різні моменти екранізації п'ятої книги, але їхні думки зійшлися в одному Долорес Амбридж є найгидкішою лиходійкою усіх часів. І наша добірка маловідомих фактів про неї вас у цьому знову переконає.

1. Дж.К. Роулінг завжди вкладала в імена своїх персонажів особливий сенс, і Долорес Амбридж не стала винятком. Письменниця каже, що ім'я Долорес означає «печаль» (або «біль»), яку вона любить завдавати іншим, а прізвище Амбридж походить від англійського слова «umbrage», що означає «образа», адже вона дуже любить ображатися на тих, хто сумнівається в її авторитеті. А ось в якості другого імені Роулінг обрала для Амбридж ім'я Джейн, і воно не приховує в собі ніякого таємного сенсу.

2. Стівен Кінг вважає, що Долорес Амбридж є «найвеличнішим та найбільш правдоподібним лиходієм, який був придуманий з часів Ганнібала Лектера».

3. У книгах та фільмах про Гаррі Поттера Амбридж є єдиним лиходієм, який здатний викликати патронуса. Причому настільки могутнього, що він стримував дементорів в залі суду, поки вона виносила вироки напівкровним чарівникам або чарівникам, чиї батьки є маґлами.

4. Амбридж є другою людиною після лорда Волдеморта, яка залишила на Гаррі шрам. Вона зробила це під час покарання у п'ятому фільмі, змусивши Гаррі писати своїм «спеціальним пером» фразу «Я не повинен говорити неправду», поки ця фраза не врізалася в шкіру на його руці, оскільки це перо використовувало в якості чорнила кров Гаррі.

5. Незважаючи на те, що Амбридж є справжньою нацисткою по відношенню до чарівників, у яких обидва або один з батьків - маґли, вона сама аж ніяк не чистокровна чарівниця. Її мама була маґлом, а батько чарівником, який працював в Департаменті магічного обслуговування Міністерства магії, тобто був прибиральником. У неї також є брат-сквіб. Тобто людина з чарівною кров'ю, але без чарівних здібностей.

6. Для вас напевно не буде сюрпризом, що Амбридж є слизеринкою, але, не дивлячись на її високе положення в Міністерстві магії у часи захоплення влади Волдемортом і його поплічниками, вона не була Смертежеркою. Напевно, тому що татуювання з черепом та змією погано б поєднувалося з її рожевими костюмами.

7. У сцені фільму «Гаррі Поттер і Орден Фенікса», де Амбридж допитує Гаррі щодо того, навіщо йому знадобилося користуватися її чарівним каміном, актриса Імелда Стонтон по-справжньому дала ляпаса Деніелу Редкліффу, щоб цей момент виглядав реалістично. В інтерв'ю Стонтон зазначила, що вони зняли декілька дублів і що Редкліфф «був дуже хоробрим», погодившись на справжній ляпас.

8. Амбридж була директором школи Гоґвортс цілих два рази! Один раз, коли вона змістила Дамблдора з цієї посади у фільмі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса», а другий раз в альтернативному всесвіті, створеному сином Гаррі Албусом Поттером під час подій п'єси «Гаррі Поттер і Прокляте дитя».

9. Це Амбридж відправила дементорів в містечко Літтл Вінґінг, щоб вони напали на Гаррі і Дадлі на початку фільму «Гаррі Поттер і Орден Фенікса». Дана інформація була упущена з екранізації, але в книзі Амбридж сама в цьому зізналася, коли зловила Гаррі в своєму кабінеті.

10. Після подій «Смертельних реліквій» Амбридж заарештували і судили за те, що вона катувала і посадила в тюрму чарівників, чиї батьки були маґлами. Вона також була винна в смерті декількох з них, оскільки не всі ті чарівники пережили Азкабан.

Читайте також: 17 цікавих фактів про створення фентезі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса».

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» ви можете придбати в нашій афіші, яка постійно оновлюється.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

58837 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: