17 цікавих фактів про створення фентезі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса»

3 грудня 2020,  01:45 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На цьому тижні, 3 грудня, в кінотеатри повертається п'ята частина Поттеріани «Гаррі Поттер і Орден Фенікса», в якій наші герої будуть боротися з найбільшим злом у цій фентезійній сазі професоркою Амбридж. Саме час підготуватися до зустрічі з нею за допомогою наших цікавих фактів.

1. Емма Вотсон всерйоз замислювалася про те, чи варто продовжувати зніматися у франшизі після цього фільму, але вирішила залишитися, оскільки для неї (та й для всіх глядачів) було б дивно дивитися фільми з іншою актрисою в ролі Герміони.

2. Під час зйомок Алан Рікман (професор Снейп) заборонив Руперту Грінту (Рон Візлі) і Меттью Льюїсу (Невілл Лонгботтом) підходити до його нової машини BMW ближче ніж на 5 метрів, оскільки на зйомках фільму «Гаррі Поттер і Келих вогню» вони розлили на його автомобіль молочний коктейль.

3. Щоб отримати роль Луни Лавґуд, актриса Еванна Лінч повинна була обійти на прослуховуваннях 15 000 інших дівчаток. Вона була 9-ю серед 30 фіналісток, і коли продюсеру Девіду Баррону увімкнули касету з її прослуховування, він зупинив кастинг, сказавши: «Вона і є Луна». Продюсери не знали, що раніше Лінч навіть написала лист до самої Дж.К. Роулінг.

4. Спочатку роль Белатриса Лестранж повинна була виконати Хелен МакКрорі, але вона не змогла знятися у фільмі, оскільки була вагітна. Так роль отримала Хелена Бонем Картер. Пізніше МакКрорі виконала роль рідної сестри Белатриси Нарциси Мелфой, матері Драко.

5. Для сімейного дерева родини Блеків, яке можна побачити на стінах в одній з кімнат на площі Ґримо, 12, Дж.К. Роулінг придумала більше 70 імен разом з деталями про всі цих членів родини та їхніх родинних зв'язках.

6. Імелда Стонтон була першим і єдиним вибором продюсерів на роль професорки Долорес Амбридж. Вона і дизайнерка костюмів Яні Теміме придумали, що у міру розвитку сюжету в костюмах Амбридж буде використовуватися все більше підкладкового матеріалу (в книгах її описують як повненьку), а також її костюми будуть ставати все яскравішого відтінку рожевого.

7. Волосся Тонкс (Наталія Тена) пофарбували в фіолетовий колір замість рожевого, як в книгах, оскільки рожевий колір у всіх асоціюється з професоркою Амбридж.

8. Актриса Кеті Льюнг, яка грала роль Чо Чанґ, дуже переживала через сцену поцілунку її героїні з Гаррі Поттером і декілька тижнів готувалася до неї морально. Але в день, коли по знімальному графіку повинні були знімати цю сцену, Деніел Редкліфф захворів, і зйомки довелося перенести.

9. Найдорожчими декораціями стрічки «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» став двохсотметровий коридор та хол в Міністерстві магії, де у кінці фільму відбувалася дуель Дамблдора (Майкл Гембон) та Волдеморта (Рейф Файнс).

10. Знамениті сережки у формі редиски, які у фільмі носить Луна, Лінч зробила з бісеру своїми руками. Вони стали справжнім хітом, і ви можете знайти в Інтернеті безліч навчальних відео та статей про те, як їх зробити вдома.

11. На фотографії оригінального Ордена Фенікса присутні Джеймс Фелпс (Фред Візлі) та Олівер Фелпс (Джордж Візлі). Їх загримували під Фабіана та Гідеона Пруетів (на фото крайні зліва), рідних братів Моллі Візлі, тобто дядьків Фреда і Джорджа. Вони загинули під час Першої магічної війни з Волдемортом.

12. Під час зйомок сцени в Міністерстві магії, коли Смертежери напали на Гаррі та його друзів, а Белатриса тримала Невілла, Хелена Бонем Картер випадково пошкодила чарівною паличкою барабанну перетинку Меттью Льюїса, через що він не чув на те вухо декілька днів. Дізнавшись про це, Картер сердечно вибачилася перед Льюїсом, і згодом він з посмішкою згадував про цей випадок в інтерв'ю.

13. Знаменитий автор жахів Стівен Кінг в захваті від Долорес Амбридж і вважає, що вона є «найвеличнішим та найбільш правдоподібним лиходієм, який був придуманий з часів Ганнібала Лектера».

14. Після того як режисер «Гаррі Поттера і Келиха вогню» Майк Ньюелл відмовився знімати п'ятий фільм Поттеріани, студія Warner Bros. пропонувала цю роботу кільком режисерам, включаючи Гільєрмо дель Торо. Але дель Торо відмовився, оскільки був зайнятий роботою над фентезі «Хеллбой 2». Так режисером став Девід Єйтс, який після зняв і усі інші частини Поттеріани.

15. У книгах професор Амбридж випустила на посаді верховного інквiзитору Гоґвортсу близько 25 декретів про освіту, тоді як у фільмі їхня кількість досягає 100. Таким чином знищення цих декретів в рамках, що висіли на стіні Гоґвортсу біля входу у Великий зал, виглядало у виконанні братів Візлі набагато більш видовищно.

16. Незважаючи на те, що фентезі «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» ґрунтується на найбільшій книзі з циклу Поттеріани, він є другим найкоротшим за хронометражем фільмом в даній франшизі після «Гаррі Поттера і таємної кімнати», що ґрунтується на найменшій за кількістю сторінок книзі Поттеріани.

17. Фільм «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» вийшов на великі екрани всього за 10 днів до релізу фінальної книги циклу «Гаррі Поттер і Смертельні реліквії».

Квитки на фільм «Гаррі Поттер і Орден Фенікса» ви вже можете придбати в нашій афіші, яка постійно оновлюється.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком і дотримуватися соціальної дистанції.

7495 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: