«Гаррі Поттер»: Іен МакКеллен міг зіграти роль Дамблдора після смерті Річарда Гарріса

17 листопада 2020,  20:25 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Після смерті Річарда Гарріса, який втілював директора Гоґвортсу в першому й другому фільмах Поттеріани, студія Warner Bros. запропонувала роль Дамблдора зірці ще однієї хітової фентезі-франшизи «Володар перснів» Іену МакКеллену. Але він відмовився з двох цікавих причин.

У жовтні 2002 року велика кінородина фільмів про Гаррі Поттера була змушена попрощатися з видатним ірландським актором Річардом Гаррісом, який зіграв Албуса Дамблдора у фільмах «Гаррі Поттер і філософський камінь» та «Гаррі Поттер і Таємна кімната» і для багатьох глядачів став канонічним директором Гоґвортсу, що ніби зійшов зі сторінок книг Дж.К. Роулінг.

Трагічна новина поставила продюсерів перед серйозним вибором нового Дамблдора, і в один момент вони вирішили запросити на цю роль Іена МакКеллена, який вже зіграв видатного чарівника Гендальфа в трилогії Пітера Джексона.

На що МакКеллен відповів заперечливо:

Я зіткнувся з достатньою кількістю проблем, намагаючись відповідати одній легенді. Дві було б занадто багато, щоб сподіватися [на успіх].

Він також зазначив, що було б дивно, якби він замінив Гарріса, оскільки покійний Гарріс одного разу назвав МакКеллена... «жахливим» актором. Так, в це складно повірити, враховуючи послужний список МакКеллена, але такі ходять чутки.

В результаті роль Дамблдора у фільмі «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» отримав актор Майкл Гембон, який потім грав директора Гоґвортсу до самого кінця Поттеріани і до сих пір змушує шанувальників ридати у фіналі фільму «Гаррі Поттер і Напівкровний принц».

Третія частина франшизи Роулінг повертається на великі екрани у цей четвер, 19 листопада. Квитки на фільм «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» ви вже можете придбати на нашому сайті. Афіша постійно поповнюється.

Під час походу в кінотеатр не забувайте вдягати маску, користуватися антисептиком та дотримуватися соціальної дистанції.

8779 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: