Італія кличе: в український прокат вийде фільм «Невідома Італія. Матера — місто з каменю»

22 жовтня 2020,  16:35 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Готові до подорожі в древнє місто, де зупинився час? Для всіх шанувальників Італії, історії, архітектури та подорожей цієї осені на екранах українських кінотеатрів покажуть документальний фільм «Невідома Італія. Матера — місто з каменю».

«Невідома Італія. Матера — місто з каменю» — це фільм-портал, який на півтори години переносить глядачів у дивовижне італійське місто Матера, що існує поза часом і простором. Його висічена у скелі старовинна частина була оголошена об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, а саме місто в 2019 році було визнане культурною столицею Європи. Мандрівники називають Матеру восьмим чудом світу.

Унікальний ландшафт цього вічного міста, розташованого в серці регіону Базіліката, завжди привертав увагу кінематографістів. Наприклад, режисер П'єр Паоло Пазоліні знімав тут фільм «Євангеліє від Матвія», а Мел Гібсон — свою епопею «Страсті Христові». Обидві стрічки отримали по 3 номінації на «Оскар».

Разом з архітекторами, мулярами, гідами і простими жителями глядач пройде вулицями Матери, на яких зупинився час, почує дивовижні історії, які розповідають камені, та побачить унікальну капілярну каналізацію, яка споконвіку пронизує підземне місто.

В український прокат фільм «Невідома Італія. Матера — місто з каменю», режисером якого став Франческо Інверніцці, вийде 26 листопада.

1623 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...